В момента чета ... 22

• 37 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Знаем и за книгата, и за филма.
Но все пак, благодаря.
Споделям същите впечатления.

# 496
Прочетох "Паяжина от лъжи" - Елизабет Адлър , харесва ми тази писателка , чета втора нейна книга със същите главни герои , частен детектив и приятелката му и все разплитат заплетени случаи , скачат от държава на държава , преследват , разплитат , супер бързо се чете . Въпреки , че има крими елементи не ме натоварва . 4/5
Сега започвам
На Никълъс Спаркс съм гледала екранизирана "Тетрадката" и помня , че много ми хареса , все още го помня филма , така че мисля , че и тази книга ще ми хареса . Защо ли винаги съм толкова оптимистично настроена към всички книги , които чета  Laughing

# 497
  • някъде другаде
" С дъх на канела" е много интересна.
Аз днес започнах "Последна песен" от Никълъс Спаркс. Сега чета все негови книги , вчера довърших "Талисманът"

# 498
В момента чета "Парфюмът. Историята на един убиец" Съжалявам , че я започнах Sad интересна ми е, но е ми е много страшна.Най-вероятно няма да я продължа.Преди нея прочетох "Алхимикът"-приятна за четене и много успокояващо ми действаше  1swing

# 499
Здравейте момичета,
Днес приключих да чета "Крамър срещу Крамър"на Ейвъри Кормън , Една приятелка ми препоръча-Долината на куклите от Джаклин Сюзън- но не мога да я намеря никъде-нито по книжарници, нито онлайн.Така че ако някой я има свалена и има желание да ми я изпрати ще се радвам много
Предварително благодаря. Hug Hug

# 500
nara86, чела ли си "Писмо в бутилка" на Спаркс? На мен ми е любимата му. Филма по нея също е хубав (с Кевин Костнър), но не колкото книгата  Peace

# 501
  • Benelux / Varna
Да ви питам " Правек и други времена" тежка ли е тематиката?
Трябва ми нещо разтоварващо, за разведряване , препоръчайте ми нещо.

# 502
  • Варна
Изобщо не е тежка, но не знам дали става за разведряване.

# 503
Една от онези книги, които просто те карат да бъдеш по-добър човек, една от любимите ми и според мен такава, която може да се чете на всякаква възраст. Иначе лека и увлекателна. Няма да сбъркаш Simple Smile
Здравейте, да ви препоръчам една страхотна книга, по която направиха и филм. Книгата е "Слугинята" на Катрин Стокет Simple Smile Страхотна книга и направо не искаш да я оставиш Simple Smile Една вечер толкова се бях зачела, че като погледнах часа и онемях  Shocked Часа беше четири сутринта Simple Smile Препоръчвам я с две ръце Simple Smile И филма е страхотен, това е първия филм, който се доближава и то доста до филма Simple Smile След нея ми се иска да прочета и "Да убиеш присмехулник" на Харпър Ли Simple Smile Ако някой я е чел, да си сподели мнението Simple Smile  Hug             

# 504
100 % не е за разведряване, а дали е тежка зависи от възприятията на всеки.
Скрит текст:
Да не се чете, ако някой не иска силни преживявания.
Все пак за мен това е книга "ЗА" живота.

"Камионите се качиха на ливадите. От единия се изсипаха войници и направиха шпалир. После се появиха следващите с брезентови покривала, които се вееха. От сенките на кестените се открои колона хора. Тичаха, спъваха се и ставаха, носеха някакви куфари, бутаха колички.  Войниците набутваха хората по камионите. Ставаше толкова бързо, че Геновева не разбра събитието, на което беше свидетел. Вдигна ръка над очите, защото я заслепяваше залязващото слънце, и едва тогава видя стария Шлом с разкопчан халат, светлокосите деца на Герцови и Кинделови, Шенбертова с небесносиня рокля, дъщеря й с бебе на ръце и мъничкия равин, когото поддържаха за раменете. Забеляза и Ели, съвсем ясно, как държеше за ръка сина си. А после настъпи някакво разбъркване и тълпата разкъса шпалира на войниците. Хората се разбягаха във всички посоки, а тези, които вече бяха в камионите, изскачаха от тях. Геновева с крайчеца на окото си видя огън от отвора на цевите,а  веднага след това я оглуши гърмът от много автоматични серии. Фигурката на мъжа, от когото не сваляше поглед, се олюля и падна, така както и другите, както много от другите. Геновева изпусна от ръце ведрото и влезе в реката. Течението дърпаше полата й, подкосяваше краката. Автоматите утихнаха, сякаш се измориха.
   Когато  Геновева се спря на другия бряг на Черна, единият натоварен камион вече караше по посока на пътя. Във втория хората влизаха в тишина. Виждаше как си подават ръце за помощ. Един от войниците с  единични изстрели доубиваше падналите. Тръгна следващият камион.
   От земята се надигна фигура и се опитваше да избяга към реката. Геновева моментално позна, че това е Рахела на Шенбертови, връстничката на Миша. Държеше на ръце бебе. Един от войниците приклекна и без да бърза се прицели в момичето. Тя се опитваше неуспешно да криволичи. Войникът стреля и Рахела спря. Заклати се за малко настрани, а после падна. Геновева гледаше как войникът дотича и с крак я обърна по гръб. После стреля в белите пелени и се върна в камиона.
   Краката на Геновева се огънаха, така че трябваше да клекне.
   Когато камионите си заминаха, трудно стана и тръгна през ливадите. Краката й бяха тежки, каменни, не искаха да я слушат. Мократа пола я дърпаше към земята.
   Ели лежеше сгушен в тревата. Геновева за първи път от много години го видя отново отблизо. Седна при него и вече никога не се изправи на собствените си крака."

За мен само думата "война" е достатъчно тежка, но (пак за мен) книгата изобщо не е само за войната. Няма да си спестя гръмките думи - книгата е моята нова Библия (с още една книга - имам си две Библии, да ме прощават религиозните...).
Ето и моето мнение - едно от многото между 1 и 5 звезди. Най-обичаната и най-мразената книга!  Grinning
https://www.goodreads.com/review/show/447649220
(сега бих написала друго (и повече), но тогава това съм мислела).

zornitsa, не знам имаш ли нещо на Бохумил  Храбал - аз с него се търкалям от смях - но обикновено книгите му са "книга-изречение" (без точки и параграфи, да не говорим за глави... Wink ). Или някои разказчета на Е.Е. Шмит? Или - на Чудомир?  Хубаво настроение и здраве, каквото и да избереш, не ти познавам вкуса много май...  Hug

След нея ми се иска да прочета и "Да убиеш присмехулник" на Харпър Ли Simple Smile Ако някой я е чел, да си сподели мнението Simple Smile  Hug             
Задължителна е рано или късно. Simple Smile Ето накратко моето "възрастно" мнение, детското не го помня много...
https://www.goodreads.com/review/show/287825566

# 505
nara86, чела ли си "Писмо в бутилка" на Спаркс? На мен ми е любимата му. Филма по нея също е хубав (с Кевин Костнър), но не колкото книгата  Peace

мαрия , не съм чела негови книги , единствено "Тетрадката" съм гледала на филм и много ми беше харесал , мисля обаче да поправя този пропуск, ще прочета и "Писмо в бутилка " задължително , след като ми я препоръчваш , ще се снабдя с нея .  Hug
Единствено съжалявам , че прочетох пролога на "С дъх на канела" , някак си ми даде много яснота какъв ще е края на книгата  Crossing Arms дано да се бъркам обаче .
Вие четете ли ако книгата има пролог или направо започвате с първата глава ?  Tired

# 506
  • София
Изобщо не е тежка, но не знам дали става за разведряване.

На мен Правек ми беше много, много тежка... На моменти много повече, отколкото можех да понеса...

За разведряване препоръчвам Джон Диксън Кар. Suspense от висока класа. Една от любимните ми негови книги е "Кутийката за енфие".

# 507
Нара, на мен "С дъх на канела" много ми хареса, дори ми е по-добра от "Тетрадката"  Peace
И да, някои анотации направо си разказват книгата от..до  ooooh! Или ги пропускам, или  ги чета по диагонал  Rolling Eyes

"Писмо в бутилка" не съм я чела, има ли филм по нея? Нещо ми се върти в главата..

# 508
  • Benelux / Varna
Да има Киф, много е хубав. Аз харесвам и филма Нощи в ротанде, нещо такова ми звучи, не съм чела нищо на Спаркс, но съм глдала почти всички филми по неговите книги и са ми любими.

Започнах Правек снощи, може би не ми е правилния избор в моментното ми състояние, но незнаех какво да очаквам.

# 509
Киф доколкото разбрах от мαрия има и филм по "Писмо в бутилка"  Peace

Аз повече пролози няма да чета , развалих си целия кеф  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт