Красотата на земята сме събрали в цветята! Есен-Тема63

• 35 015
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
francheska добре дошла.Ами първите две не ги знам какво са. Confused
За алоказията ми изглежда засушена и другото,което е май я грее доста слънце или е на студено , за да стават така листата? newsm78
bubka_90 не се вижда добре на снимката-може да е  маранта.
devi4ca при мен марантата си живя без проблем и цъфтеше по два пъти на година,но доста я засушавах и накрая изсъхна.Ама май помогна и климатика,че духаше в нея. Mr. Green

# 61
Момичета, ще пробвам да снимам пак цъфналата сентполия, пък дано на дневна светлина уловя истинския й цвят.

Засега слагам само снимка на бебе бегония, което завъдих от листо. Нямам идея какъв цвят ще цъфти  Grinning

Червената госпожица хибискус тази сутрин се е окичила с четири нови цвята
Ето и една (две  Laughing ) що-годе реална снимка на кака сентполия

# 62
  • София
Божеее, изчитане нямате Mr. Green
Вчера заради разсадите измих прозорците без да планирам. Викам така и так съм ги отворила, подготвих местата за разсадите, но като гледам поне още 2 седмици го дават хубаво време. мога само да си мечтая за зимна градина като на Незито. не че нямам место, имам. просто няма кой да ми се върже на акъла и да ми направи стелажи. Нали ми е жал да хвърлям - заложените резници сакъзи минаха бройката 65 Rolling Eyes До тук над половината са се хванали със сигурност.
Моите хибискуси са нападнати от белокрилки и трябва да ги полекувам, преди да ги внеса. към момента са наказани на стълбището Sad

# 63
  • София
Здравейте,
приемате ли нови, леко неопитни цветарки Wink
Имам въпросче за драцената - купих си една преди около месец и я държах в транспортната саксия. Обаче забелязах, че по листенцата се появяват кафеникави петна. Та, от какво са - от преполиване или от недополиване? Отгоре си беше доста суха, затова я поливах. Днес обаче я пресях - мокра беше, но не чак подгизнала. Сега да  суша ли?

Иначе съм собственичка на четири теменужки, два червени антуриума /беше един с две стъбла, но го разделих тази пролет/, спатифилум, три орхидеи, розова азалия, която цъфна още през септеври. Днес си купих и една бяла Laughing Просто не й устоях. Уморих и няколко циклами, а толкова искам да имам, но явно у нас няма подходящо място за тях Sad

# 64
  • София
Да се оплача,
боледувам си безделнически и цял ден чопля в саксиите вкъщи, та забелязах мушици. От онези черните, дето от почвата излитат. Като винарки са. Голяма гадост, а и милото има опит с тях - в предишната ни квартира съквартирантката ни имаше доста цветя и се завъдиха такива гадове, направо ни побъркваха.Подозирам, че ако и сега стане така бързо-бързо ще ми се опразни цветарника. Та сега се правя на бърза помощ - купих това /малката бутилка/
Скрит текст:
Смятам 3-4 дни да пръскам в почвата всеки ден и после да разредя. Надявам се да ги уморя тварите, ако стане непременно ще се похваля.

# 65
  • София
Скрит текст:
НЕзнам как се казва цветето но изглежда така

Toва е маранта. Известна е и като маранта - калинка. Лесно се гледа.

# 66
  • Бургас
А,добър вечер Grinning
Yellow ,всякакви приемаме Simple Smile добре дошла!По въпроса за драцената и аз започнах цветарските си подвизи от една драцена,тия дето си бяха в къщи не ги броя защото майка ми се грижеше за тях.
Та докато се усетя ,че ги давя уморих поне 3-4 щом си я изкарала и пресадила,сега я засуши.Сега като е по-хладно поливай рядко,аз и лятото рядко ги поливам,че са ми в големи саксии,пък и от суша досега никоя не е умряла.
Нелка,мушиците идват от влагата,засуши малко,понякога и от почвата зависи.Аз да чукна вече втора година се отървах.Това дето си го купила едва ли има такъв широк спектър на действие и за въшки и за акари,но за мушиците ще свърши работа.

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 18:54 от denima

# 67
  • София

Нелка,мушиците идват от влагата,засуши малко,понякога и от почвата зависи.Аз да чукна вече втора година се отървах.Това дето си го купила едва ли има такъв широк спектър на действие и за въшки и за акари,но за мушиците ще свърши работа.

Да, това го отчетох, от големия ми мерак да растат съм ги заблатила явно. Спрея ми го препоръчаха в един магазин, където им вярвам на хората, надявам се да свърши работа. Че иначе ще заминат китките, знам си. Или палатка пред блока с парник в съседство.

# 68
Нелка*  и denima , много са ви хубави хризантемите! Това са едни от любимите ми цветя!
 !Yellow,  wavey И аз нещо ги моря цикламите, а са толкова красиви. Ще пробвам с още една-две и ако пак не се получи - спирам с опитите. Wink
 kalpazankata , каква голяма роза имаш! Браво!
Аз да се оплача от моята - имаше много пъпки и до една опадаха. Първо заподозрях котката, че ги събаря, защото я хванах да си играе с една, но явно не е тя.
И сега растат нови, стигат до едно положение и падат. Даже не знам какъв цвят са newsm78
И на мен ми е интересно какво е цветето от втората снимка на francheska Rolling Eyes
HAda , страхотни снимки правиш! Peace
Заради теб не показвам снимки на моите теменужки, направо ме е срам Crossing Arms
Знаеш, че се шегувам, нали? Hug

# 69
  • Бургас
Аз също имах същата роза като на Калпазанка не разбрах какво се случи,беше голямо растение.Като каза,че ще дава назад и за две години си замина.Първата година в която и стана нещо успях да я запазя и това лято се спомина нацяло  Cry
Тя ми е от майка и пак си я завъдих ама е миниатюрна още,та бая ще почакам докато стане като старата.

# 70
Izma, купувай тор за цъфтящи! Тази голямата роза с 4 цвята така оцеля. До преди две седмици падаха пъпки на поразия. Реших да пробвам с течен тор, мамето даде зелен светофар и купих. Така пресякох падането на цветове.

# 71
Добър ден.
Исках доста неща да покажа, обаче реших да обърна внимание на всички цветя както си му е редът и няма да успея. Качих само снимки на теменужките и орхидеите. Утре другите ако имам време.
Свалям всичко от прозорците за да избърша и да ги полея. Ще пусна само няколко снимки, а другите на който му се гледа да отваря албума Simple Smile.
Това ми е богатството от теменужки  Heart Eyes

В събота си купих една по светло синя.
Тук се вижда, сгушена по назад между другите
http://media.snimka.bg/s1/2842/031927937.jpg?r=0
Тази сега се опитва да се отвори, но не иска. Има си някакъв проблем. Дребна синя е, до сега не съм я показвала
http://media.snimka.bg/s1/2842/031927935.jpg?r=0
Това прилича на някой октопод. Не знам още колко въздушни корена ще пусне  ooooh!
http://media.snimka.bg/s1/2842/031927962.jpg?r=0
Дендробиума ми
http://media.snimka.bg/s1/2842/031928023.jpg?r=0
И орхидеите ми.
http://media.snimka.bg/s1/2842/031928035.jpg?r=0
Всички си имат нови цветоноси.  Heart Eyes
Девичка, Таня как са децата?
Ето и линк към албума, аз изчезвам.
http://hrisa1.snimka.bg/flowers/temenujki-2013.785410.31927933.big
Лек ден.

# 72
  • София
Хексилина, теменужките ти са истинско богатство!

Не трябваше да влизам в темата точно преди да изляза на пазар....

# 73
Ей,Хекси  Heart Eyes колко много теменужки и другите ми любими цветя!!! smile3501

# 74
  • в огледалото на живота
Хексиииииии,рай...цветен рай... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Прекрасни са ,благодаря че сподели тази радост за окото  Hug

Скрит текст:
Добре е дребосъчка,много мило ,че попита...
Беше болнавичка,но се възвръща тонуса ѝ...

Общи условия

Активация на акаунт