Кога проходиха децата ви?

• 5 668
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
Не се притеснявай. Моят син походи сам на 1 год и 2 мес. И се справя отлично с тази дейност. Почти не е падал за разлика от ранно проходилите деца. Така че и късното прохождане си има предимства Laughing

# 91
  • sofia
Цитат
moqta dashterq e na godinka i 1 mesec,a vse o6te ne hodi!hodi no samo s upora!

Моята дъщеря е на годинка и 1 месец,а все още не ходи!ходи но само с опора!

-----
Моля, пишете на Кирилица!

спокойно,моят проходе на 1 г.3м. и как тича сега Crazy

# 92
Всяко дете е различно,така че няма място за притеснение

# 93
Лара проходи на 1 год и 3 месеца, така че не се притеснявай..

# 94
  • София
Ортопедът на прегледа на първия месец ни каза - "ако детето проходи на годинка, вие сте една добра майка, ако проходи на годинка и 1 месец - още по-добра, на годинка и два - и т.н., но ако не проходи след година и 3 месеца - елате при мен, за да видя проблем ли е това" Свързано е с естественото укрепване на мускулатурата и костната система на детето и в тази връзка не бива детето да се насилва да прохожда като го "учиш" да ходи, хващайки го за ръчички. Организмът трябва сам да се адаптира за новото умение като се съобразява с ред неща. Ако детето се насили, това може да доведе до изкривяване на крачетата и т.н. Моята дъщеря няма вид на дете дето ще проходи скоро, но и не очаквам това да стане в много близко бъдеще - според мен дупето й още тежи доста и ще й трябав повече време да се адаптира.

# 95
В рамките на нормалното е, ако детето проходи м/у 10 и 18-ти месец, детето ти е далече от горната граница, кое те притеснява?
Дъщеря ми проходи на 1г. 2м. и 2 седмици, нищо й няма  Simple Smile

# 96
  • София
Не се притеснявай. Всяко дете е различно. Едни прохождат доста преди годинката, други доста след нея. Дияна проходи на 1.2г, мама я изпусна, тя малко се стресира, но след това на 1.3г започна да тича Simple Smile

# 97
Всяко дете е различно,така че няма място за притеснение

# 98
  • София
Не се притеснявай изобщо.
Аз и брат ми сме проходили на 9 месеца, както и големият ми син.Майка ми за това сега ме тормози непрекъснато "Защо малкия не е проходил", ама аз се правя , че не чувам.
Всяко дете си е индивидуалист.Когато е готово - само тръгва.няма нужда да го зориш   bouquet

# 99
Свързано е с естественото укрепване на мускулатурата и костната система на детето и в тази връзка не бива детето да се насилва да прохожда като го "учиш" да ходи, хващайки го за ръчички. Организмът трябва сам да се адаптира за новото умение като се съобразява с ред неща.
Аз също мисля така и моя съм го оставила на абсолютен самотек в това отношение - нито съм го изправяла, нито съм го водила, а и не ползвам проходилка. Но го виждам как съвсем сам започна да се изправя и да се придвижва по мебелите, когато се почувства готов за това и стабилен. Едва ли ще проходи в близките месец - два, но до 18 месеца има време, така че не ме притеснява това.

# 100
  • Все на втория етаж
Няма нищо притеснително. Алекс до 1 год. ходеше само с опора също. Проходи стабилно без помощ на 1 год. и 1 месец.

# 101
Аз също си мислех, че закъсняваме с прохождането (наскоро празнувахме рожден ден), особено като цялата рода те пита "Ама още ли не е проходил?!". Е, от преди няколко дни вече прави доста крачки сам. Дори успява да стигне сам до целта, която си е набелязал. Направо ме изненада. Всяко дете е със собствен темп на развитие. Година и един месец е все още рано да се притесняваш.

# 102
Сина ми още не ходи сам. Не виждам нищо обезпокоително  Rolling Eyes

# 103
Когато е готова,ще се пусне.А и 13 месеца изобщо не е късно за прохождане.

# 104
според мен зависи от темперамента и килограмите на беб4ето.на6ата проходи доста рано-10,5 месеца,не съм я насилвала!но имахме/и все о6те!/големи проблеми с храната.според е глупаво да се сравняват децата,това така,онова така...дразнех се когато 4уя-е,ама вие ходите,а на6ето...и после за да се успокоят-е,ама вие нямате зъби/1-ви зъб 1г.4м./ВСЯКО ДЕТЕ Е УНИКАЛНО! Hug

Общи условия

Активация на акаунт