ВМ-НВХ, част 67

• 35 845
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Но пък много интересно се получава вече 2-3 пъти, след като е слушал Папазова по радиото: явно тя казва някои от нещата, които аз му говоря, а чуе ли ги от нея, веднага стават истина Laughing И ми казва (учуден), че и тя била казала така, значи сигурно е вярно Rolling Eyes А Папазова вече е говорила например и за вредността на пшеницата, и на слънчогледовото олио. Явно жената наваксва с информацията - браво на нея. Ама сигурно и източниците и са същите като моите Laughing На мен защо не ми вярва, а на нея й вярва? ooooh! Ама така е, тя има "д-р" пред името. Лошото е, че много други с "д-р" пред името говорят пълни глупости ooooh!
Същата история и при нас. Аз казвам, ама не ми се вярва, дори се забравя какво съм казала, ама като каже Папазова се споменава какво е препоръчала за щитовидната, за диабет и т.н.
И като кажа: ама аз нали това казах - не помнели. Rolling Eyes

# 106
  • Бургас
Цитат
Ама тооооолкова е скучно......

hahaha
В живота има толкова много интерсени и вьлнуващи неща, че намирам за загуба на ценно време да се занимавам сьс сложни приготовления на храна.
Всеки си има приоритети!  Simple Smile

и аз съм на това мнение и според мен колкото повече хора има като Краси,да ни учат,да намираме удоволстие чрез храната,толкова повече зависими към нея ще има
от както се храня нисковъглехидратно,абсолютно скучно и еднообразно имам най-голям напредък в това да ям бавно и осъзнато
Бибита,относно маслото и аз имам същите проблеми като теб,както и вечерно изпотяване,като при мен то започва първо с втрисане,изследвах си всички хормони и са в норма
За себе си съм на мнение,че дългогодишното несъобразяване с въглехидрати е създало проблеми с  черния ми дроб,а недостатъчния прием на мазнини е направило жлъчкатъа ми не достатъчно функционална
Когато хапваш въглехидрати и мазнини,става нещо като битка между тях ,неправилно усвояване и от там качване на килограмите,при мен и целулит
За мен най-добре съм сега,почти без въглехидрати и с мазнини главно от масло и мазно месо,спрях да качвам,имам енергия и умът ми е на 6,защото и при мен ако намаля мазнините изпитвам глад и не е ок,за това по-добрия вариант за мен е да карам без полодове и почти без зеленчуци

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 12:33 от mis_val

# 107
Абе, няма нищо лошо в мераклийското готвене и мераклийските манджи. Но и аз предпочитам нещата да се случват по-бързо и лесно Embarassed А и наистина при по-простички ястия човек е по-малко склонен да се увлича с количествата изядена храна.

# 108
  • Бургас
Абе, няма нищо лошо в мераклийското готвене и мераклийските манджи. Но и аз предпочитам нещата да се случват по-бързо и лесно Embarassed А и наистина при по-простички ястия човек е по-малко склонен да се увлича с количествата изядена храна.
точно  Peace
и още една интерпретация за блат за пица
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=6941

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 12:40 от mis_val

# 109
  • SA
 Simple Smile mis_val , аз да се похваля, че от няколко дни сьщо сьм на кетогенно хранене - яйца, масло, месо под различни форми, кокосова сметана , малко кокосови стьрготини и тук-там по малко фьстьчено масло. И ми се иска да продьлжа така вьзможно най-дьлго, да видим...
А ето едно проучване, според което по-високата крьвна захар и по-високите стойности на гликиран хемоглобин при здрави хора ( без диабет и нарушен глюкозен толеранс) се асоциират с по-лоши  паметови способности на мозька, вероятно свьрзани сьс структурни мозьчни промени , в резултат на хронично по-високите нива на крьвната захар.
http://www.neurology.org/content/early/2013/10/23/01.wnl.0000435561.00234.ee

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 12:50 от kameloth

# 110
не знам за "скучна храна", но съм забелязала, че колкото е по-непълноценна храната на един човек, толкова повече се стреми да си я направи интересна и да се залъже, че си заслужава да се яде

гарнитурата към една добра пържола с добър сос няма нужда да бъде интересна, тя е просто украса към нещо с добър вкус

ненапразно в английския Мастершеф, в който участва и Мишел Ру, учат участниците на простота
ако забележат, че имат талант, ги пращат в разни френски и италиански ресторанти да се научат как се прави проста храна, наблягайки на качествени съставки и постигайки гурме-качество
и после ги тестват какво са научили, ако са си взели урок, продължават
ако продължават да настояват на своето, ги изритват да си играят у дома

# 111
  • Бургас
Simple Smile mis_val , аз да се похваля, че от няколко дни сьщо сьм на кетогенно хранене - яйца, масло, месо под различни форми, кокосова сметана , малко кокосови стьрготини и тук-там по малко фьстьчено масло. И ми се иска да продьлжа така вьзможно най-дьлго, да видим...
kameloth,колкото толкова, все е добре дошло  Hug
лично аз го правя винаги когато мога,но онзи ден бях на гости на нашите,хапнах по малко от всичко,което исках да опитам,без да се чувствам гузна,веднага щом се прибрах продължих по моя си начин,супер ми е
аз днес отново ходих при моята хомеопатка,за която ви писах,че ме тества с уред и за пореден път беше изумена,че липса на витамини и минерали почти нямам
Аз към скучното хранене  Laughing  добавям и всяка неделя,варен дроб свински или телешки

# 112
Кам, това проучване за паметта и кръвната захар се коментираше много в блоговете напоследък. Мисля, че вече все повече данни говорят, че е необходимо да се променят сегашните стандарти и разбирания, да се преразгледат сегашните препоръки по отношение на храненето, защото вече е повече от ясно, че не са оптимални, а за много хора направо са вредни.

Ето и една хубава статия на д-р Брифа за маслото и маргарините:
http://www.drbriffa.com/2013/11/01/my-piece-in-the-times-which-i … once-and-for-all/

# 113
  • SA
mis_val , а защо е изумена тази хомеопатка? Заради начина ти на хранене и липса на дефицити ли? ( ако изобщо си й обяснила как се храниш).
Иначе да, разбира се, че колкото толкова.  Но този пьт сьм решила да сьм много сериозна , докато не постигна целта, която сьм си поставила. Тук наближава плажния сезон и не искам никакви целулити дотогава.  Embarassed
Шоки, аз си мисля и друго - просто тялото при високомазнинно хранене и кетоадаптация функционира по различен начин и вероятно е напьлно вьзможно и нормалните стойности на някои от изследваните показатели да са различни при такива условия. Но разбира се, нужни са много и дьлгосрочни проучвания, за да се установи това.

# 114
  • София
А ето едно проучване, според което по-високата крьвна захар и по-високите стойности на гликиран хемоглобин при здрави хора ( без диабет и нарушен глюкозен толеранс) се асоциират с по-лоши  паметови способности на мозька, вероятно свьрзани сьс структурни мозьчни промени , в резултат на хронично по-високите нива на крьвната захар.
http://www.neurology.org/content/early/2013/10/23/01.wnl.0000435561.00234.ee

това е много интересно и до някъде обяснява проблем, който ме мъчи от няколко години, а именно - забравянето. Забравям дори важни неща, като родителски срещи, други неотложни задължения и ангажименти, обвързани с дата и час, обещания към хора ... дори ежедневните си задачи трябва да записвам, за да не забравя  Embarassed   Rolling Eyes

# 115
  • Бургас
kameloth,заради липсата на дефицити,което се случвало доста рядко
Знае,че съм на хранителен режим,но не се е поинтересувала какъв е,защото тя с този апарат тества хората за храни и хранителни алергии и ги съветва кои храни да консумират,от моя режим не се интересува ,въпреки личното си изумление

# 116
Много благодаря на всички за помощта с рецептите за блат, копирах си всички съвети  bouquet Ще експериментирам. Hug

W'A'S'P, нямаше как да не те номинирам за вкусотиите. Hug

Много интересно това за банана, аз усещам, че не ми действат добре плодовете, но ако кажа на някой, че не ям плодове и почват едни ужасени погледи, едно възмущение...

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 13:44 от негативна

# 117
Виви, не бързай със заключенията и диагнозите Hug

А иначе да, кетогенното хранене или дори просто нисковъглехидратното и високомазнинно определено поставя организма в по-различни условия. Както виждаме, по стандартните параметри за липидния профил често хората излизат извън нормите, но все пак тук и стандартите са остарели... Обаче ето и случаят на Лилава_коса: тя вероятно си е в перфектно здраве, просто организмът поддържа завишени параметри, или поне при този начин на хранене. Медицината не знае как да интерпретира такъв резултат. А някъде из форумите също четох, че е възможно и някои медикаменти да не действат еднакво при хора на стандартно високовъглехидратно хранене и при организъм на ВМ-НВХ. В крайна сметка всички тестове са правени с хора на стандартно хранене. Тепърва предстои да се изследва тази територия...

# 118
Цитат
Ама тооооолкова е скучно......

hahaha
В живота има толкова много интерсени и вьлнуващи неща, че намирам за загуба на ценно време да се занимавам сьс сложни приготовления на храна.

Под скучна имах предвид скучна откъм разнообразие, а не откъм сложни приготовления.    Simple Smile
Т.е., аз предпочитам на едно хранене да ям малко салата, предястие-например броколи/хумус/пълнено яйце/маслини или друго, после няколко хапки основно....а не да ям единствено огретен, например.
Когато имам разнообразни храни на масата, ям значително по-малко, най-често изобщо и не стигам до основното.Особено ако салатата и предястията са съчетани с чаша вино.Така ям и по-бавно и осъзнато.При мен еднообразието във вид на само една чиния с храна е повод да се налапам набързо, т.е. да изям значително повече като количество.
А и при положение, че храната и храненето е нещо, което не можем да избегнем, предпочитам тези моменти да са изпълнени с удоволствия, а не с досада.Защото на мен лично еднообразното хранене ми е адски досадно.
Но, както писа, всеки си има приоритети.    Grinning   На един му стига само месо и зеленчук, на мен обаче-не.

Нещо друго обаче провокира интереса/любопитството ми:хората са яли плодове от векове.Бумът на диабет обаче е отскоро.Не че преди не е имало диабет, но подобна направо диабетна пандемия има отскоро.Та, защо дискредитирате толкова много плодовете?Като основната причина , поне според мен, е рафинирата захар, ГФСироп, добавките в храната и изобщо, като цяло, промишлената храна.За вече диабетно болен плодовете може да не са най-доброто като храна, но за здрав човек, който се храни с добра, качествена и естествена храна, нямаща нищо общо с промишлената такава, защо плодът да е проблем?
Или, най-просто казано:защо преди 20-50 -100 и повече години плодовете не са били проблем, а сега са?

# 119
Краси, аз съм точно обратният случай: колкото повече блюда пред мен, толкова повече ям, защото ми е трудно да се спра, колкото и да искам Embarassed Дори и да опитам само по малко, пак ми идва свръх, а ако си сипя едно ястие в една чиния, тогава вероятността да преям е далеч по-малка.

За плодовете сме говорили много пъти, сигурно вече има 10, и все едно и също Rolling Eyes Да, за хората с нарушена инсулинова чувствителност, както и за хората с наднормено тегло (двете обикновено се припокриват, макар и не винаги) плодовете са малко или много лош избор. Вярно, не са се докарали дотам от плодове. Но след като са се докарали дотам (от захар, брашно и т.н.), плодовете също вече стават вредни и е добре да се ограничават.

Освен това (за пореден път #2gunfire) ти напомням конкретно на теб, Краси, че хората в миналото не са консумирали големи количества плодове целогодишно. И пак ти напомням, че плодовете преди няколко века просто не са били толкова едри и сладки като сегашните. И също ти напомням, че тогава са живеели доста по-трудно, с много повече физически труд и много по-малко храна като количество. И затова и хлябът не им е бил толкова вреден, и картофите, и плодовете също - не са имали проблеми с кръвната захар (поне повечето), защото гарантирано са изгаряли въглехидратите с физически усилия.

Ох, а ти освен това не видя ли конкретните резултати? Жената мери с глюкомер. Има снимки, вижда се. Ама все пак се съмняваш, така ли? Thinking

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 14:05 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт