Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кой нож бихте препоръчали за нарязване на зеле?
Какви са някои предложения за рецепти за хранене по НВ-ВМХ?
Какви са някои предложения за преодоляване на платото при загуба на тегло?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кой нож бихте препоръчали за нарязване на зеле?
-
Какви са някои предложения за рецепти за хранене по НВ-ВМХ?
Форумът споделя различни идеи за хранене по НВ-ВМХ, като например консумация на зеленчуци като зеле, броколи, карфиол, зелен фасул, тиквички и патладжани. Освен това се предпочита кисело пълномаслено мляко, пиле със зелен боб и орехи. Яйцата и месото с високо съдържание на мазнини също са препоръчителни.
-
Какви са някои предложения за преодоляване на платото при загуба на тегло?
Форумът предлага различни стратегии за преодоляване на платото при загуба на тегло, като въглехидратно зареждане, намаляване на месото, трениране с тежести и търпение. Предложенията включват също експериментиране с различни хранителни съставки, като протеини и мазнини, за да се намери оптималното съотношение за загуба на тегло.
-
Какви са някои от предложените стратегии за оптимизиране на хранителния режим?
-
Какви са препоръчителните съставки за пица с карфиол?

Не е от сухарчетата. И също е нормално, когато ти се нормализира храносмилането, за няколко дни да си върнеш сваленото. Или поне моят собствен опит е такъв

От 3 дни съм се оправила и кантара показва все хубави резултати. Но ям по-малко напоследък- лакомията ми нещо изчезна
и гледам към 6 да съм вечеряла вече. По-късно мога да изям резен кашкавал или фила/шунка или да изчопля 30-40гр тиквени семки. И не съм гладна
без добавки, даже без месо, само със зеленчуци отгоре, евентуално с кашкавал. Тогава мнозина биха я определили като полезна, вероятно ти също. Да, ама на мен и тази пица не ми влияе добре. Ефектът върху стомашно-чревния ми тракт, върху чувството за подутост, сънливост, умора е все един и същ. Както и желанието ми да хапна хляб после - също. И все си остава проблемът защо е нужно да ям тази пица, защо съм я яла, след като даже не ми се е ядяла толкова...Ама нали: ами ако ми се дояде после, а няма? Или просто ще опитам, а после не мога да спра...
не се храни като нас, не "изповядва" нашите разбирания, но не може без нас
това ако не е доказателство за качествата на темата, не знам кое би било
А на мене ми се плачеше. Само сега мога да се контролирам и съм спокойна. Трябва само да се науча на спокойствие, когато няма храна. Тогава просто се паникьосвам, че ще умра от глад и мога да се нахвърля на всичко вредно. А всъщност физически мога да издържа повече часове.
Естествено, че е трудно да хвърляш, и аз го имам този проблем
Защото ако ти изхвърляш, а баща им зад гърба ти им купува, трябва да се споразумеете за някаква единна стратегия, която да поддържате заедно. Но ако те си заделят от купеното от теб количество, според мен няма лошо. Но пак определи някакви правила: такова и такова количество на седмица или на месец. Ако не си го изядат този месец, значи им е било много - тогава остава за следващия
Има ли вариант да готвиш за тях малки порцийки по изключение или изкушението за тебе е твърде голямо? Аз например избягвам да готвя картофи към месо, защото знам, че заради опита ми с лишения от качествена храна като бях малка, съм свикнала всичко вкъщи да се изяжда и да не се хвърля, дори да е боклук. Следователно, и картофите ще ям, дори да не съм гладна, дори да ги мразя, просто ще ги изям, защото така трябва и "храна" не бива да се хвърля.
Това ми е основната причина, че не успявам да отслабна. Все се правя на благотворителна организация и ми писна!