ВМ-НВХ, част 67

• 34 180
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Шоки, благодаря за тема!  Heart Eyes

Влад@, поста ти ме накара да се замисля за храненето ми. Може би резултатът ми се дължи точно на подобно на твоето хранене, но с малко кашкавал и сирене. Плодове не ям и не ми сепдояждат, а зеленчуците ми се свеждат до 1 домат и малко  люти чушки на ден.

Преди да започна да се храня НВ-ВМ дори и не помирисвах люто. Сега ям сериозно люто, като количество и л ютост. Не мога и аз да си го обясня... И то без хляб. Някой с подобни странности? Simple Smile

# 16
  • GYM
Намърдвам се и аз тук Blush Храня се по този начин вече 1 година, но напоследък нещо ми куцаше мотивацията и взех да прекалявам с някой работи. Прекрасен извор на информация сте, както и прекрасна компания Hug

# 17
Шоки блягодарности и от мен за темата  bouquet.

Cupcake аз в твоето меню повече от 500 кал не виждам. Като за нас 1600-1800 гоним. Гледай повечко да похапваш. Ако не можеш да се ориентираш започни сметки за около седмица да ти се изясни на къде си.

WASP-че такова зеле дето с моторен трион се реже при нас наводнява целогодишно пазара, но от немай къде купуваме и в slow cooker-а става мозък. Такава тенджера нямаш ли? Аз се реших да си купя преди 2 години, направо се родих с нея – жилави меса от тип телешки, кокалаци, зеле, боб и т.н все трудни варива стават супер (то аз не че съм заварила боб, но от време на време за домочадието). Утре било задушница та смятам и жито да сложя в нея, но домашните се опъват че нямало кой да го яде, така че ще го прескоча. Иначе много ми е любопитно дали ще стане, че тук житото им ми наподобява на камъци няма значение кисниш ли вариш ли с часове. Ама за опита мога да пробвам и да го хвърля после. Ще видим.

Red tree  аз съм от тези с лютите чушки. Почвам ги от закуската. Но не мога да ги свържа с режима. Преди не ги ядях понеже бях язваджийка. После се излекувах и по това време се внедрих и в режима, та нямам база за сравнение. Обаче де викаш голямо ядене на люти чушки пада. Чак без нищо не съм стигнала да ги ям, но с другата храна са екстра.

# 18
  • София
Вики, лютото го ям с месце, яйца и нещо друго, не само него, но идеята ми беше, че тези дето хапват много люто после "прокарват" с хляб. Simple Smile
Люто гювече обожавам. Преди един буркан с люти чушки тип Шипка, ни стигаше за цяла зима, а сега отива за 3 дни. Simple Smile)

# 19
Red tree   Blushто и аз така ги карам 1 буркан за 3 дни. Купувам си БГ някакви ама ми докарват на огранено, не знам от къде ги зареждат тук, та съм решила да си мариновам сама ама пусто няма време все, а и рецепта изпитана.

# 20
Мноооого ме мъчи една идейка...два часа търся инфо и чета...става дума за въпросното въглехидратно зареждане при застой (плато).
Дори в старите теми на ВМ-НВХ го препоръчват веднъж на две седмици,с цел организмът да се стресира и да тръгне на някъде както се казва.
чудя се-да пробвам ли,да не пробвам ли?  newsm78 Съвестно ми е ,защото съм доста стриктна,но не ми се мисли колко ще продължи този застой.
Ех,мъка голяма,вариантите са два - да рискувам или просто да бъда търпелива...  Thinking

# 21
  • София
БМВгъръл , ти май беше от съвсем скоро на режима? За какво плато говориш? Аз нарочно не хапвам сладко, за да си стоя в кетоза и черния шоколад го ям много рядко.

Вики,  на малко бурканче от лютеница слагам само по 1 ч.л. сол, захар, 2-3 стъкчета копър, 1-2 силидкии чесн, 1/2 буркачето оцет и доливам вода. Затварям и после 10 дни обръщам сутрин и вечер. Това е! :)7

# 22
От един месец,а от две седмици нищичко не съм свалила.Току виж до тези 2 се наредят още 2  cry

Ако ме видите как се потя в нас,ще ме ожалите  Laughing Опитвам се да тренирам всеки ден,предимно интервални тренировки. Ако калориите са ми малко възможно ли е това да е причината,след като и в  началото на диетата си бяха пак толкова?
Може би съм за бой  Laughing Не съм преценила нещо и допускам грешки или не се съобразявам с факта,че все пак нямам кой знае колко за сваляне,а и намалената ф-я на щитовидната ми жлеза играе някаква роля.
Както и да е,да не ви натоварвам с толкова подробности.Желая весел уикенд ,дами  Hug

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 00:45 от bmwGirL

# 23
запис благодаря за темата Шоки  Hug

Умирам за люти чушки с червено винце. Задължително с салата защото иначе ми налютява. И аз като Вики все се каня да си пека и мариновам и все нямам време Sad ТУкашните са гадни и определено има захар.
Момичета идеи за лозови листа освен сърмички ? Миналата седмица от лакомия купих буркан 3 литрам направих една голяма тенджера сърми, ядох 5 дена, моите не им харесаха листата. И сега имам повече от половин буркан, какво да ги правя  newsm78

bmwGirL , един месец...нищо работа. Режим не диета, зареди се с търпение не с въглехидрати Simple Smile Аз съм така близо 2 години, е прегрешавам често де, ама съм имала и по 3 месеца стриктни максимум -2 кила като резултат, хем аз имам много да свалям. Дай време на тялото си да свикне. Килограмите не са важни, гледай как тялото ти се променя и се радвай. Щом си стриктна то само ще т се отплати.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 00:54 от joya

# 24
  • София
bmwGirL, от личен опит - с кардио не се свалят килограми, за съжаление. Статии много, ето и една от тях: Възможно ли е твърде много кардио да забави метаболизма?.
Но за да раздвижиш застоя можеш да опиташ:
- да намалиш млечните,
- да тренираш с тежести,
- да се заредиш с търпение. Често при спазващите режима свалянето на килограми е стъпаловидно, периоди на застой (от няколко седмици) се редуват с периоди на рязко сваляне на един или няколко килограма и това е напълно нормално.

Също това според мен, обратно на общоприетото мнение, е изцяло погрешно:
*Semora* ,след като редовно тренираш мисля,че си наясно с това: използвай по-леки тежести,но прави по-голям брой повторения при силовите тренировки ...

# 25
Привет от мен, изпуснах 1-2-3 теми, които дочитам сега, няма как да не го направя, защото информацията е ценна Simple Smile
След като изкарах лятото палео, някак не исках да устоявам на плодовете  Embarassed, средата на септември ги изключих. Края на октомври измерих сантиметрите и имаше леко раздвижване от по 1-2 см. Затова реших да започна да въвеждам храната, понеже бях сигурна, че ям прекалено много и имам нужда от намаляване на порциите. Е, оказва се, че май ям доста протеин, което наистина не подозирах  Rolling Eyes върти се около 30-те % повече над тях, отколкото под тях. Мазнините са около 60-те, въглехидратите са ок, не надвишават 10% ако ги достигнат изобщо. Явно трябва да намаля месото. За въвеждане на храна е удобно и http://www.loseit.com, недостатък е, че признават само унции и паундове.
Емоционалното хранене при мен се изразява в ядене на режимни храни, но в големи количества. Понякога не успявам да да устоя, когато нещо ми е вкусно и си сипвам още. Това е най-големият ми препъни камък, според мен.
Е, октомври имах една седмица, в която имаше ексцесии с моцарела и вино всяка вечер, тя също не се отрази добре  Rolling Eyes
В този ред на мисли, постовете на Влад@ ме заинтригуваха и смятам да опитам дали ми е възможно да се храня така.

# 26
Велвет, много се радвам, че се обаждаш! Hug Но да знаеш, че снимките във Фейса те издадоха - прекрасно изглеждаш! Simple Smile Дано и всичко да е наред при теб!

bmwGirL, според мен си много млада и много припряна Laughing Имай търпение, няма за къде да бързаш. Какво значи това двуседмичен застой? Ми че то това дори не е истински застой. Hug А като непрекъснато се нервираш, няма да си помогнеш Hug И освен това може пък организмът ти да се вкопчва в килограмите, защото тренираш прекалено много или ядеш прекалено малко. Не знам колко ядеш, но ако прекаляваш с разхода на енергия, метаболизмът се забавя, защото тялото вижда, че се намира в условия на недостиг и не може да си позволи лукса да се раздели със запасите Peace Успокой се, яж си нормално според избраната от теб схема (само недей да ограничаваш прекалено много храната), гледай си живота (ти на протести и на окупация не ходиш ли? Wink) и ще видиш, че ще имаш успех. Hug

Ули, май наистина са ти множко белтъчините Embarassed Т.е. предполагам, че такова разпределение би било подходящо за много интензивно спортуващи хора (на професионално ниво), но повечето не сме от тях.

А какво всъщност разбирате под емоционално хранене? newsm78 Защото моята представа е, че емоционално хранене има тогава, когато ядем много под влияние на негативни емоции - проблеми, загуба на близък, стрес, депресия - такива неща. Но от няколко поста в предишната тема, а и от поста на Ули сега виждам, че или аз не съм наясно какво се има предвид, или просто има различни видове емоционално хранене. Защото прекаляването с режимна храна просто защото е вкусна - това за мен не е емоционално хранене, а си е просто отпускане на душичката и е от човещина Crazy Wink Напълно е нормално от време на време да преядем, защото ни е много вкусно Peace Важното е да не става навик.

Но и друго също си мисля: дали наистина изяждате прекалено големи количества, или просто си въобразявате, че е така, защото иначе насила се ограничавате до неподходящо малки за вас порции? Embarassed

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 08:06 от Cioccolata

# 27
  • Miami
Записвам се за мотивация и идеи  Simple Smile
Благодаря за темата   bouquet

# 28
  • В центъра на мръсотията
Благодаря на всички за това, което споделяте!  Hug

# 29
Да не ви изтърва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт