ВМ-НВХ, част 67

• 34 154
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
# 46
При мен в сметките с протеините на кг/активно тегло и кг/общо тегло има голяма разлика. Ако смятам по 2гр/активно тегло разликата е от порядъка на 30гр, което вече вдига много белтъчините. Тренирам тежко по 3 пъти седмично, но въпреки това не смятам, че водя толкова активен физически живот, за да вдигам много протеините.
Този месец ще се придържам към 1 гр/общо тегло и около 1800 калории и ще видя как ще се движат нещата. Следващия месец ще пробвам обратния вариант, да видим Simple Smile Интересно ще ми е, а и имам да свалям достатъчно Simple Smile

Аз ям туршия спокойно, да не кажа на корем. Чела съм мнение на Милко, че туршията дори е много полезна и може да се яде без проблем.

# 47
  • В Балкана

Мненията са от януари 2005 г. Скоро ще станат 9 години..

За справка и нова информация - блога на Шоки - http://cioccolatascorner.blogspot.com/, първа страница на темата и повечето мнения тук.  Peace

Класиката е П 25%, М 60%, В 15%. Инак всеки, според целите и разбиранията си.

# 48
vesi2819, както Рейнчето каза, темата от Спайдърспорт е адски стара. От тогава мога да ти кажа, че специално Милко доста е променил "стандартите" си за правилно ВМ-НВХ. Класическото ВМ-НВХ е с 60% мазнини, 25% белтъчини, 15% въглехидрати. Според мен обаче, най-оптималният вариант за спортуващи момичета, които не гонят качване на муслкулна маса, а по-скоро чистене на мазнини, е 65%М, 25%П, 10%В. Ако се храниш чисто, дори тези 10% въглехидрати са ти много. Друго нещо важно според мен е, че човек не трябва да се увлича по зеленчуците. Една малка салатка за гарнитура е достатъчна, ако държиш да хапнеш зеленчук, но в никакъв случай не е задължителна. Някои момичета тук бяха споделяли, че от зеленчуците даже огладняват по-бързо. Аз също наблюдавам нещо подобно при мен. И все пак, истината е, че всеки трябва да прецени какво действа при него.  Peace Ако някой се чувства добре с по-либерално ВМ-НВХ и продължава да има резултати, не виждам какво значение има това ще пасне и на друг.

# 49
  • Варна
Това беше само пример как да се  пресметне. Аз лично съм на 70%М, 25%Б, 5%В

# 50
http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_26.html Ето,нещо полезно - мерни единици в кухнята.

# 51
Когато в началото на режима правих изчисления, се водех от принципа 1гр протеин на 1 кг от желаното тегло
Т.е. Не 80 гр протеин, защото тежах толкова, а 60 гр
След като успях да поддържам тези граници за известно време и нещата се раздвижиха

БМВ, мнооого бързаш
Ако гониш бързи резултати, без значение на начина, има и други варианти, нездравословни, които обаче никой от нас няма да ти препоръча
И взимай предвид възрастта си, все още растеш, подходи правилно, за да не стане беля
И леко с тенировките
Не претренирай, че се постига обратния ефект иначе

Рейн, мерси  Embarassed

Асос, пуснала си страхотни обувки в онази тема
Невероятни, ама и супер високи за мен

В кварталното ни списание има режимни рецепти и тази седмица е сладкиш с тиква и бадеми
Не съм го пробвала, но ще ви го препиша и преведа тези дни в рецептната тема
Точно сега е сезон все пак

# 52
  • София
Аз на зеленчуците/салатите винаги си слагам обилно зехтин, това ми помага да не ям много протеин.

Рейнче, нямам търпение да кажеш за кайзера  Heart Eyes Пфуу, така да го обичам!
Опитай тази твоя туршия и сподели после дали е станала. Няколко пъти съм се пробвала с такава (сурова) туршия, не ми става, хваща някаква лига и я хвърлям  newsm78

Днес експериментирам с тази салата:
http://play.novatv.bg/play/329784?autostart=true
От около 37:00 минута някъде.

Най-общо казано - пробиотична салата/туршия от цвекло, зеле, моркови и целина.
Ще споделя след няколко дни, след като стане готова и я опитам.
Смятам да приготвя и кваса от цвекло, пак от това предаване, за естествени пробиотици  Heart Eyes

# 53
Аз сега съм намислила да спра месото за няколко дни, струва ми се че си хапвам повече от необходимото, и да мина само на яйца и масло.Това може ли да мине за мазен пост и ако да какво трябва да е количеството за деня ? Искам да видя дали по някакъв начин ще ми се отрази на теглото, въпреки че може и да няма раздвижване  newsm78

# 54
как не ви мързи да смятате за храна Mr. Green
това,за калориите никога не съм го уважавала
аз се храня,както съветват:
месо колкото дланта с пръстите и още толкова зеленчук (сготвен)
масло върху месото,ако не е мазно и масло или зехтин върху зеленчука
може и малко сиренце или сметана,но това е много рядко
закуската ми е мазно кафе с или без яйца
ако имам някое и друго кафе през деня (рядко) също е мазно и хапвам една малка лъжица сусамов тахан,бадемово или фъстъчено пюре/масло/тахан как му викате Thinking
шоколад нещо не ми се яде Shocked(преди съм изкарвала дни на ред само на черен шоколад)
като не ме мързи Embarassedправя крем карамел със сметана или панна-котта
сега съм хвърлила око на шоколадово-малиновата рецепта на УАСП,но ме мързиииииииии Embarassed

# 55
Танче, желязна си newsm10 smile3501

# 56
Вместо запис, да ви споделя какво ми се случи вчера. Не ми се ядеше нито яйца, нито месо, абе нищо полезно. Хапнах само малко парче риба и към 4 часа като ми се развали настроението, стана ми едно кисело, некомфортно, та чак реших, че се разболявам. Мерих си температурата, мерих кръвното - нищо ми няма. Отворих хладилника, взех си кутия с майонеза която изобщо не мислех да я пробвам, сложих и лимон, черен пипер и горчица, и като си я хапнах половината и повече...настъпи едно спокойствие, една топлина, едно хубаво настроение....разкош   Laughing

miss piggy, имам го този нож, но си стои в чекмеджето само. Ще го пробвам за зеле, голяма мъка ми е да го режа на ситно, а пари за ренде Вьорнер не ми се дават.

От темата на Трипинга, разбрах, че съм сектантка  Rolling Eyes  Joy

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 14:12 от Lemy

# 57
....................Вики,  на малко бурканче от лютеница слагам само по 1 ч.л. сол, захар, 2-3 стъкчета копър, 1-2 силидкии чесн, 1/2 буркачето оцет и доливам вода. Затварям и после 10 дни обръщам сутрин и вечер. Това е! :)7

Red tree мерси за рецептата, но да питам: какво значи малко бурканче от лютеница  Embarassed(0,500кг ?) и ако е половината оцет 0,250кг ли имаш предвид ? ААА и чушките препичаш ли ги или сурови слагаш? И първо оцета и другото ли слагаш и после редиш чушките или първо чушките и после добавяш другото? Понеже аз нямам такива баш буркани мънинки под ръка (тук каквото купим е все в бурканища), ще ползвам по-голям, пък ще ги направя с рецептата за по-малък, за това питам с такива подробности. Благодаря ти  bouquet.

# 58
  • Miami
Момичета, имате ли група във фейсбук?

# 59
Такъв нож за зеле ми се намира и на мен, но не мога да боравя с него Embarassed Затова зелето го режа по-едро и го задушавам. Рядко ям сурово на салата.

Понеже Вивиан пита за зелето с масло, да си кажа: Ами, просто го нарязвам и го слагам в тигана със съвсем малко вода и червен пипер, сол - други подправки не ползвам Embarassed Така го държа известно време, то си пуска също само вода, но и аз доливам още малко, като поизври тази и изглежда видимо сухо. Накрая, когато вече е поомекнало така, само с водата, и изглежда почти готово, слагам първо кокосово масло (поне 1 с.л.), после и доста краве масло - целта е да лъщи от мазнинка Laughing Пообърквам набързо, за да си остане така мазничко и сочно. И това е всичко. После прехвърлям в чинията и ям Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт