ВМ-НВХ, част 67

• 34 157
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Вики, за буркан от 500 гр слагаш 1 с.л. сол +1захар и буркана до 1/2 оцет и 1/2 вода. Чушките са сурови,  измити и с подрязани дръжки. Чушките ги бодеш с голяма игла, за да си пуснат лютото, а маринатата да влезе вътре. Първо редиш чушките, копъра и чесъна, после слагаш солта и захарта, наливаш оцета и водата, датваряш и са готови. После на 12-13 часа обръщаш. Трябва да са на сянка. Аз ги държах на балкона, докато ги обръщах, а сега вече са в ммазето. Simple Smile

# 61
Днешна статия в 24 часа:

Пастата и чипсът ни депресират

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2410618

# 62
Ама при пастата и чипса отново са подредили и червеното месо ooooh!

# 63
  • София
Шоки, ти си била значи със зелето с масло  Wink Объркала съм с Уасп .
Благодаря ти, че сподели, ще си го направя тези дни, много обичам зеле аз.

Да ви споделя, че моята приятелка, която започна режима преди около две, три седмици, вече е свалила 2,5 кг  Heart Eyes А видимо е много отслабнала специално в паласките. Тя не е пълна, има излишни кг по дупе, бедра и паласки. Корем няма никакъв.
Изключителен резултат за толкова кратко време, много й се радвам. Има един проблем при нея, че не яде много мазно, като цяло, по-скоро кара на нещо смесено между НВ-ВМХ и НВХ. Също така за първи път отслабва елиминирайки въглехидрати, тя яде основно това по принцип и може и това да оказва влияние върху този толкова скоростен резултат. Но много й се кефя  Heart Eyes
Днес като си пазарувахме заедно, си купи цяло, голямо парче бекон и един кг сланина  Laughing Напълни ми душата  Crazy

# 64
  • София
Ама при пастата и чипса отново са подредили и червеното месо ooooh!

Хех, не точно. Червеното месо се е появило някъде във веригата от статии. Последно от автора на въпросното изследване, д-р Лукас:

Цитат
'Pasta and depression' study author: I never said past … causes depression
...
The findings showed that women who consumed an inflammatory diet (which was apparently high-carb and included lots of processed food) were 29% to 41% more likely to be diagnosed or treated for depression than those who stuck to a healthier diet. It's unclear what the "healthier" diet was.

Въобще не става дума за червеното месо, а за храненето богато на въглехидрати и преработени храни. Ето и самото изследване.

# 65
Аз и преди съм писала, че имам проблеми с настроенията, мрачни мисли и т.н., от режима ситуацията е значително подобрена. То е омагьосан кръг - дали си депресиран, защото ядеш въглехидрати, или ядеш въглехидрати, защото си депресиран?!... Опростено казано, разбира се.  Simple Smile

Последните 2 седмици съм -2 кг, да се похваля, че двама души независимо един от друг ми казаха, че приличам на елфка в лицето. newsm78 Явно мазното е паднало от там.

Четох интересна рецепта за пица с основа посварен карфиол и яйце, тези дни ще експериментирам в кухнята и ще докладвам, звучи ми интересно. Мъжът ми нещо не одобри месната пица (с основа кайма), та си търся заместител. Laughing Не твърде отчаяно, де, и без пица ще минем.

Един интересен линк за влизане в кетоза, на който попаднах... Много информация, много нещо.

Браво на приятелката на Вив.Simple Smile

П.С. Видях ви снимките, страхотни сте Hug

# 66
Здравейте Simple Smile
Благодаря за новата тема

Относно пицата с блат от карфиол - нека да е около 1 см, но не по-тънък блата, защото после се разчупва...../ не знам дали стана ясно/.Много е вкусна такава пица с кашкавалче отгоре и е  много лека.
За тренировките - на мен са ми казвали,ако се цели отслабване - повече тежест, по-малко повторения.
И за мен лично това е предпочитания вариант - харесвам тежкото :д

Последните 5-6 дни държа въглехидратите под 25 грама , а протеините към 70-80гр и мога да кажа,че се чувствам по-добре. Не налитам на въглехидрати. И да споделя .... Embarassed дойде краят на 6-годишното ми вегетарианство. Проядох пилешко....Смея да твърдя, че ме засища много повече от разните яйца или омлети Rolling Eyes
Този месец и аз правя една година на режима, но с едно прекъсване от януари-март - тогава бях в една...дупка по отношение на храненето, но е преодоляна ooooh!
И да споделя какво ми се услажда тия дни - нарязан кашкавал на филийки с червен пипер поръсен в тиган на котлон  Blush страхотно става..... като палачинка някаква, даже леко хрупка основата. Това с една лъжица тахан отгоре и.... Crazy
Последно: за изминалия един месец/ т.е откакто правих холестеролните изследвания/ бройката на яйцата ми е около 6-7. Към 20 неомври ще пускам нови изследвания да видя как ще са резултатите. Искам да изследвам и кръвната захар на гладно да видя как ще е ....и се чудех трябва ли предния ден да ям повеече въглехидрати или да си карам както обикновено - с 20-30гр. ? newsm78

# 67
Момичета..рецептата за пицата с карфиол има ли я в темата за рецептите.. newsm78 Embarassed

# 68
Semora , мисля че тази съм изпробвала http://illusion123.wordpress.com/2012/10/02/gluten-free-pizza/

# 69
# 70
Simple Smile дано ти се услади , но съм почти сигурна,че ще я харесаш
Бтв: попаднах на нещо интересно из интернет и се чудех дали е истина newsm78

The paper reviews studies considering whether hyperinsulinemia, and its resultant effects on adipose tissue mass, can alter perceived hunger, taste, and food consumption. It also describes work addressing the reciprocal question of whether cues associated with food can affect insulin response. Specifically, four general categories of studies are presented. First, studies considering the causes and physiological consequences of chronic hyperinsulinemia are reviewed. Second, work investigating environmental and cognitive influences on insulin secretion are described. These show that high acute levels of insulin can be produced by simply seeing and thinking about food and that individuals showing this response show a greater tendency toward weight gain in a food-abundant environment. Third, studies are covered in which direct manipulations of insulin level, controlling for blood glucose, are performed. These experiments show that elevations in insulin produce increased hunger, heightened perceived pleasantness of sweet taste, and increased food intake. Finally, a study is described that considers how different insulin levels, produced by the type of food ingested, may affect subsequent food intake. Together, these studies show that "overeating" is caused by a complex feedback system of environmental, behavioral, and biological factors.

??? удебеленият шрифт ?

В някакъв форум пак попаднах на подобно изказване, че дори мисълта за храната и за нейния вкус, може да предизвика освобождаване на инсулин .... Стана ми интересно дали е възможно от медицинска гледна точка... Rolling Eyes Всички сме чували за силата на мисълта, но....  Shocked

# 71
  • USA
 Я да се запиша и аз да следя темата, че ви изтървах края. Така се успокоих в последно време, че ни се меря, ни се тегля, не знам какво ми става, но кантара си стои в един ъгъл и само трябва да му бърша праха... Хапвам си режимно, каквото ми се яде и не му мисля. И аз обаче съм от тези дето, докато не преядат, все едно не са яли. Не броя калории, но едва ли са под 2500 дневно, и то не защото съм гладна, но просто обичам да ям. Физическата ми активност е сведена почти до нула, преди поне си използвах пудовката от време на време. От 3 месеца и това не правя, но пък дрехите ми стават и си се харесвам и ми е едно спокойнооо. Пропуснала съм всички снимки, но ще сложа една моя за малко. И по слаба съм била/все пак съм на 45 Embarassed/, но по доволна и сита-никога! Благодарение на режима Heart Eyes

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 13:24 от SkyBlue

# 72
Аз също имам дни, в които успявам да изчистя храненето до масло, яйца и месо и тогава се чувствам прекрасно. За съжаление аз още не мога да възприема, че толкова ограничена откъм разнообразие храна ще ме задоволи.
При мен проблемът е, че ако не усетя стомаха си пълен (тоест ако не съм преяла), имам чувството, че не съм се нахранила.  Embarassed Просто вече това преяждане ми се случва всеки ден на някое от храненията (най-често вечер).
Все едно аз съм го писала. Wink

Тъъъй! Аз днес с изненада разбрах, че съм надебеляла. Беше наистина неочаквано за мене, защото уж ще чистя мазнини, пък то какво - усвиних се.  Mr. Green
Точно за един ден го установих, а по-късно и мъжът ми потвърди. Mr. Green Не смеел да ми каже... Grinning Последните седмици все така се случваше, че носих по-широки панталони, но днес - хоп, изненадааа. Не мога да си побера паласките и корема в дънки, които нося постоянно и са ми били добре до преди 2 седмици. Разбира се, и преди е имало излишъци, но съвсем не като сега. В момента ми е смешно и обичам да се самоиронизирам. По-рано днес обаче, се чувствах предадена от тялото си и много ядосана, защото реших, че след като оследните 2 седмици не съм тренирала, тялото ми е започнало да складира моментално. Започнах втора работа и се изморявах доста. Просто нямах време и енергия за спорт. По-късно, като се размислих, реших, че надебеляването би трябвало да е започнало по-отдавна. Явно още от самото ми начало на режима, т. е преди около месец и половина, когато започнах да хапвам масло. Явно то в комбинация с прегрешенията ми с въглехидрати през 2-3 вечери, ме е докарало до тук.
Протеините не съм увеличила, и преди не съм яла по-малко. За цял ден ми се събират 2-3 яйца /най-често за обяд, малко бекон или паржола за вечеря. Мляко пия с кафето по около 100 гр. на ден. Ядки обичам, но не ям, защото огладнявам от тях.
Освен да намаля маслото, не вждам какво друго да направя за момента. Старая се да не ям сладки неща, но само за това мисля... по цял ден.  Tired Опитвам всякакви идеи, които давате, но за момента уддържам фронта за по няколко дни. В началото на режима когато ми се ядеше сладко, хапвах тънък резен масло и ми минаваше желанието, но в последствие този трик не действаше. Опитвам се да налагам воля, но и се надявам скоро да дойде времето, в което наистина няма да се сещам даже.
Ами... това е около мене. Правиха ми разни изследвания, от които за ЩЖ и кръвна захар провериха - всичко ми е ОК и се радвам. Още не са установили обаче причината за нощните ми изпотявания. Продължаваме с изследванията и това ме радва.

Sky, прекрасна си! Hug Не знам по-слаба дали се харесваш повече, но сега изглеждаш страхотно!

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 06:05 от Bibita

# 73
Bibita, съжалявам, че така се е получило, а и сигурно има причина. Възможно е наистина организмът да реагира на новата работа и да е преходно - когато се поуспокоиш, може тялото също да се поуспокои и тези качени килограми (колко са - 2-3?) да паднат от само себе си. А също е възможно този силен глад за сладко да се дължи на инсулинова резистентност или на играещи нива на кръвната захар. Т.е. може да си има чисто физиологични причини. Правила ли си обременяване с глюкоза? И освен това, в какъв диапазон горе-долу са ти въглехидратите и в какъв са били преди да започнеш с режима?

SkyBlue, наистина си страхотна! Simple Smile

Лилава_коса, радвам се, че си прояла месце Simple Smile Но си хапни свинско де, пилешкото е може би най-лошият избор за месо по магазините (освен ако не си яла домашна кокошка) Wink

По отношение на цитираното за инсулина - да, със сигурност дори само от мисълта за храна или от миризмата на нещо вкусно се отделя инсулин. Но доколкото знам, не се повишава значително и не остава повишен за дълго време, а всъщност това е важното. В никакъв случай не може да се сравни тази ситуация със ситуацията след изяждане на високовъглехидратно ястие.

За изследване на кръвната захар (или на гликирания хемоглобин) не е необходимо да се увеличават въглехидратите. Увеличават се само преди обременяване с глюкоза (тогава се купува от аптеката шишенце с глюкоза - 75 мл - и се изпива.)

# 74
  • GYM
Бибита, аз бих го отдала на стреса. Телата ни са умни, щом твоето трупа мазнини в момента, значи са му нужни.
Скай - мацка и половина Heart Eyes Много си хубава Hug
Лилава коса, и аз бих те посъветвала да хапваш свинско. След близо 17 години вегетарианстване, изяждането на първата ми пържола беше близко до религиозно изживяване Mr. Green
Шоки, благодаря за милото посрещане Heart Eyes Другата седмица ще съм в София, може да се организираме за по едни ребърца Laughing

Общи условия

Активация на акаунт