ВМ-НВХ, част 67

• 35 266
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за отговора, Шоки
Sky, слагаш в джоба масата 20-годишни  Wink
Бибита, комбинацията мазнини + въглехидратни "прегрешения" през 2-3 вечери е много коварна. Хем си подновяваш глада към въглехидратни храни, хем се качват килограми. Изпитано от личен опит. Само дето при мен се случваше събота и неделя - обикновено тогава си развалях/лям режима/ надявам се да е останало в миналото/. Прес седмицата си държа чисто .

Приятен ден на всички   food010

# 76
Ооо, за ребърца или всякакви други месца се навивам веднага Simple Smile

# 77
  • SA
Лилава_коса , браво на теб! След време ще видиш пьк свинското колко повече ще те засища!
По отношение на инсулиновата секреция, стимулирана от мисли за храна - не зная колко инсулин може да се отдели в тази ситуация, но категорично не вярвам да е в такова количество, че чак да сьздаде проблем.
SkyBlue , изглеждаш страхотно!
негативна , благодаря за линка! Информацията изглежда много интересна и по-кьсно ще се вьрна да си я чета.   bouquet
Bibita , и аз мисля, че ако попрекаляваш с вьглехидрати често, по-скоро това може би е причина за качване на някой килограм. А и все пак ти си много близо до идеалното си тегло. Едва ли маслото ти е проблем.

# 78
  • София
Благодаря за отговора, Шоки
Sky, слагаш в джоба масата 20-годишни  Wink
Бибита, комбинацията мазнини + въглехидратни "прегрешения" през 2-3 вечери е много коварна. Хем си подновяваш глада към въглехидратни храни, хем се качват килограми. Изпитано от личен опит. Само дето при мен се случваше събота и неделя - обикновено тогава си развалях/лям режима/ надявам се да е останало в миналото/. Прес седмицата си държа чисто .

Приятен ден на всички   food010

Точно и вярно  Peace  Според мен, това е причината за напълняването, редовно се случва и при мен.  hahaha Не е маслото - въглехидратите са.

Скай блу, убиец мацка! Изкефи ме максимално  Hug
Дечицата ти са изключително красиви   bouquet

# 79
негативна, благодаря и аз за линка!  bouquet Много информация е събрана на едно място, а и храните ми се сториха добре класифицирани (само тях ги огледах досега, защото има страшно много написано, така че ще иска повече време). И аз мисля да се върна по-нататък и да чета.

# 80
Скай, супер си, а годините не ти личат, аз ти давам макс 35

Негативна, мерси за линка, а и за моминацията, много мило

Аз мисля да предложа нашата банда за Банда на годината и кам и Шоки за най-умерен съфорумец

Днес ще правя крем брюле за моите и ще мушна и един режимен и за мен във фурната

# 81
Скай, наистина изглеждаш чудесно! От погледа на моите 26, бих преположила че си между 30 и 35.  Heart Eyes

# 82
  • Бургас
Момичета,записвам се и се връщам да ви чета,че пак сте много напреднали
давам и 2 линка за идея за карфиолена пица
http://kliopachka.com/index.php/lowcarb/41-2013-03-06-09-50-44
http://illusion123.wordpress.com/.../02/gluten-free-pizza/

# 83
Шоки, не съм се теглила, но по това, което усещам по дрехите, най-вероятно съм качила около 2 кг. Няма да е повече. Тези кг в плюс обаче на моята височина личат веднага.
Въглени и преди режима хапвах в същите количества. Не съм ги увеличила - в това съм сигурна също. Откакто се заглеждам по тях /около година и половина/, от толкова и спортувам. От този период насам все правя усилия да ги огранича до минимум, но и преди е било със същия успех. 2-3-4 дни издържа без, на следващия не успея. Затова мисля, че е заради маслото и въобще мазнините + въглените, които така или иначе си ги имам в менюто. Само по себе си маслото си е супер, аз нямам нищо против него. Wink Точно защото го харесвам, сигурно съм прекалявала с него. Но с по-малко просто не мога да се наям, това е истината.
Пускаха ми изследвания, за да проверят за диабет. Кр. захар както и другите неща, които изследваха били в норма. Ако няма някой смущаващ показател няма как да ги накарам да ми пуснат още в тази посока. Обременяване с глюкоза не съм правила. За съжаление тук не мога сама да отида в лаболатория, да си платя и да си направя това, което лекар не е преценил, че трябва, а аз искам.

Ако кр. захар е ок, може ли да имам ИР?

Ох... Чувствам се едно такова тъпооо. Tired На моменти се амбицирам още повече да не сложа нищо сладко в устата си повече /пробвала съм, издържах 14 дни, успях веднъж само/. В други ми идва да се наям на воля - така и така съм надебеляла. Tired Знам, че някои ще кажат - хайде, какво толкова - качила си 2 кг., това нищо не е. Но само аз си знам с колко зор се наканвам да спортувам /по принцип 5 пъти в седмицата/ и колко ми е трудно да се въздържам от сладко. Някак нечестно ми се струва да полагам толкова усилия, а накрая - какво - стана обратното на това, което очаквах.hahaha Сега се смея, ама ми е смачкано. Whistling

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 15:22 от Bibita

# 84
Ама при пастата и чипса отново са подредили и червеното месо ooooh!
Шоки, и как иронично са сложили опасностите, в кавички Tired
В списъка с "опасностите" фигурират картофите и тестените изделия.

Лилава_коса, страхотна идея за кашкавала на тиган. eat  Аз правя нещо подобно но в МВ, на тиган и с тахан ми звучи много по-вкусно.

# 85
 Thinking ...абе този карфиол бил много хитър:party:...честно...

не е бил от любимите ми зеленчуци, да не кажа , че даже от най-малко консумираните , но след като пробвах пюрето ( от темата с рецептите) много ми хареса и сега много ме запалихте по пицата...

Благодаря ви за рецептите, утре със сигурност ще пробвам   chef една карфиолена пица

# 86
Bibita, кръвната захар може спокойно да бъде нормална сутрин на гладно, но след като се изпие глюкозата и тогава се премерят инсулинът и отново захарта, може да се окаже, че или инсулинът е повишен, или захарта. При много хора е така. Това е една от причините кръвната захар на гладно да не е най-показателното изследване. Embarassed Разбира се, ако е висока, това е сигнал за тревога. Но в по-ранен етап, при наличие на ИР, захарта на гладно си е нормална, инсулинът също, но след хранене положението вече е друго. Не знам дали при теб има основания да се мисли в посока ИР. Но този силен глад за сладко може да бъде признак за това. Но може да бъде и признак за нещо друго ендокринно. Надявам се, че ще откриете причината Hug

Засега според мен си продължи спокойно, аклиматизирай се на новата работа, не се стресирай прекалено.  Hug

А между другото има ли определени ситуации или определени храни, които ти отключват глада за сладко? Embarassed Ако си установила такива, се опитай да ги избягваш. И също така, как се храниш иначе? Да не би да ядеш прекалено малко? Освен маслото, какви други източници на мазнини имаш, да не би да са ти малко мазнините? newsm78 Или пък да са ти малко белтъчините - това също може да отключи глад за сладко.

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 19:11 от Cioccolata

# 87
Шоки, благодаря ти! Hug
Освен, че ям масло, добавям и кокосово мляко в кафето. Ползвам зехтин за зеленчуците. Хапвам от време на време и тънки резенчета кашкавал. От скоро проядох и бекон. Много ми харесва и мисля занапред да купувам. Иначе мазно от паржола не харесвам, освен ако не е добре препечено. Та, мисля мазнини не ми липсват.
Протеини като че ли не смея да ям повече, особено след като вчера установих излишъците по талията и корема.  
Зеленчуци хапвам доста. На ден по 2 големи салати ям, винаги е било така. Плодове също ми се обичам много, но отдавна се стремя да ограничавам и тях. Повече от 1 ябълка на ден гледам да не ям.
И дупето ми било пораснало, така каза мъжът ми.  Mr. Green Ужас просто! Tired На него много, много не му вярвам, ама все пак. Нали знаеш, ако всички ни казват, че изглеждаме добре и само един се намери да каже обратното, веднага се замисляме дали не е прав всъщност. Wink
Аз искам да съм изчистена и релефна, пък то какво станааа. Grinning
Но ще оправим положението. Peace Днес в магазина гледах сърдито сладките неща по рафтовете и подминах скоростно. hahaha Надявам се, че ще ме държи дълго. Grinning

Обременяване с глюкоза не знам как бих могла да убедя лекарката да ми пусне. newsm78 И да искам да си платя, ако нямам направление от нея, няма как да стане. Голямо безумие е това, не знам как може системата да е такава тук.  Whistling Още не мога да повярвам, че е възможно.

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 19:50 от Bibita

# 88
Според мен ти е добре храненето Embarassed Може да е временно - от стреса покрай смяната на работата. Дано да е така! Hug

# 89
Дано, Шоки, благодаря ти за съветите и новата тема! Hug
Връщам се другата седмица към тренировките и се надявам да изчистя добавеното поне. Wink

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 19:59 от Bibita

Общи условия

Активация на акаунт