ВМ-НВХ, част 67

• 36 169
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
И аз съм малко като близката ти, Шоки... Преди сякаш не беше така, но може да си внушавам. Хапваме веднъж седмично. Проблемът ми е с цели пилета, ако са само гърди или бутчета нямам реакция. newsm78

# 196
Не съм виждала повече от 70% в Лидл (или сигурно е бил 75%), а два пъти огледах шоколадите Embarassed Ще погледна пак Laughing

# 197
  • SA
За пилешкото - може би за неприятния му мирис допринася и факта, че за храна на пилетата масово се използва рибно брашно ( fish meal му е всьщност името на продукта). Заради което месото придобива лека миризма на риба. Не знам доколко тези храни се използват в птицефермите в Бьлгария, но са доста използвани по принцип по света.
На мен пилешкото по начало не ми е неприятно, но и аз не сьм особено капризна.  Embarassed
В Южна Африка това рибно брашно се прави от сардини и не ми изглежда вредно да хранят с него пилета.  Simple Smile

# 198
Рибното брашно се използва за храна на пилетата и у нас, знам от друга близка, която работи във фирма вносител на такова брашно и на други подобни гадости Rolling Eyes Ако рибното брашно не е гадост, има други гадости, вЕрвайте ми, а и рибното брашно не е най-естествената храна на пилетата все пак.

# 199
Гледам, че обсъждате откъде си купувате месото... Ами аз нямам наблизо месарница, но си пазарувам редовно от Карфур. Моята логика пък е, че тези големи вериги ги контролират много по-изкъсо от кварталните магазинчета.  Embarassed Забелязала съм, че винаги има опашка на витрината с месата, което би трябвало да означава редовно ново зареждане. От Карфур си купувам и свинска кайма - мляна на място. Не мисля, че такава голяма верига би си позволила дребни шмекерийки и според мен месото там е ок. Е, до някаква степен в момента се и самоуспокоявам, че нямам възможност да си взимам месо от другаде......  Rolling Eyes

За малко да забравя: започнах нов експеримент. Нещо тип фат фастинг през деня, комбинирано с едно обилно ядене вечер. Сутрин и на обяд изпивам по едно т.нар. "Bulletproof coffee" - около 20 гр. краве масло и 1 с.л. MCT oil (средноверижни триглицериди).Пия два пъти такова кафе, а вечер като се прибера вкъщи си хапвам доволно на вечеря. Прецених, че на вечеря, независимо какво съм яла през деня, винаги хапвам повечко. През деня пък нямам проблем с глада, изпивайки две такива мазни кафета. Ще видим как ще ми се отрази това хранене. Целта ми е да раздвижа малко кантарчето.  Flutter

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 21:04 от Баничка*

# 200
От охладените витрини на Карфур и Кауфланд е хубаво, там има народ. Много им обичам маринованите вратни пържолки  Heart EyesНо при нас Лидл е квартален магазин и има само вакумирани меса.

# 201
Момичета, знаете ли откъде мога да си купя пудовка в БГ? намерих някакви онлайн магазини, но най-евтините 8кг струват по 50лв.  Close  Cry Има ли някакъв вариант, който да не е амазон или ибей? А ако все пак само там има, може ли да ме насочите към търоговец, който продава за БГ? Много искам да си купя, а няма никъде по спортните магазини.  Cry

# 202
  • София
Пилешко вкъщи никой не обича (дори кучето  Grinning) и не съм купувала от години. А месо зареждам през три, четири дни от месарницата на "Цар Асен", близо до "Сирене и вино за приятели" откъдето купувам сирена, съответно Simple Smile. Мога да го сравня единствено с Карфурското и освен, че месото в месарницата е по-добро има и много по-голямо разнообразие.

Да се похваля, наскоро се сдобих с така типичния за всички бременни запек, но след два строго-нисковъглехидратни дни (кокосово+краве масло, месо и зеле) положението е овладяно  Sunglasses. Дано това помогне на някой със същия проблем.

AGLIKKA, за английския ибей можеш да ползваш посредник за доставката. Но всъщност се сетих, че това важи само ако си в София.

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 08:28 от Assos

# 203
Благодаря ви за отговорите.

wackamotto, най-добре е ти да кажеш какво ядеш, за да те посъветваме. Най-общите насоки ги знаеш сигурно - месото да си е с натуралната мазнинка, ако я ядеш, а ако не я харесваш, тогава може да добавяш масло. Ако има нужда от мазнина за приготвянето му, си сложи подходящото количество. Зеленчуците - по същия начин, т.е. не мога да си представя те да се готвят без мазнина. Дори и само на пара да са, пак накрая може да им се сложи масло. На салатите слагай зехтин. На кафето може да слагаш масло. А за намаляване на дела на белтъчините спрямо мазнините може би да заместиш част от месото със сирене, сметана, биволско кисело мляко, ядки newsm78

Ето примерно какво съм яла днес: закусих с 2 варени яйца с масло отгоре (към 20 г да е било), обядвах 1 пилешко бутче с кожата, мъничко останали бъркани яйца, салата от зеле (с мазнина). Вечерята беше свинско (врат, без да махам мазнината му) с кисело зеле (готвено със зехтин), домат и за "десерт" към 3 с.л. фъстъчено масло. Струва ми се, че са ми малко мазнините (а днес дори се опитвах насила да ги увелича).

Млечните мислех да изключа за известно време, едно че прекалявам с тях като почна да ги ям и друго, че искам да видя как ще ми се отрази на стомаха премахването им (имам понякога едни подувания, къркорене и газове, които чувствително намаляха със спирането на силно въглехидратните храни, но пак ги има понякога...)

# 204
WASP съвета ти е много добър за кошчето, бях го чела отдавна ама съм го забравила.
Когато хвърлям храна се чувствам виновна, когато я изяждам още повече Simple Smile
И готвя наистина в малки тенджерки, ама децата ми почти не ядът в къщи а мъжът ми предпочита салам хляб и домат от колкото манджа. Душичките не са виновни, ако знаете как искрено се оплакват милите. И като малки пак го правиха, детето беше на 3 като каза на баба си " не съм яла нищо от 5 дена понеже мама ходи на работа"  Twisted Evil ( и беше истина, ама беше болна и отказваше друго освен мляко)  научила се е да се оправдава за злоядството си, а и аз не я мъча да яде, който е гладен яде, който не яде значи не е гладен, до една седмица е тествана, оцеля.
Бонбони не купувам, има си за тази работа баби и дядовци, нижат се колети от бг с какви ли не гадости и децата си ги крият.
Ама сега съм изчисила всичко и следващия колет го отварям още в пощата и пречиствам  Mr. Green Та бях бясна наистина, реално не са виновни децата , а аз защото те не ядът насила, мен също никой не ми тъпче в устата, но когато виждаш храна която те привлича а не е ок за теб е по-трудно. Както и Краси като обяснява как въглените са ок, наистина започваш да мислиш за тях и това прави избягването им още по-трудно, както и за плодове не се бях сещала от година, ама с това спрягане как не са вредни и оня ден изядох две круши и една праскова, подух се и ме заболя корема. Ще се изкуша поне след година пак  Tired

За месото аз мисля че големите вериги предлагат по-ниско качествено месо от кланиците. Малко вътрешна информация, ама не купувайте маринованите меса, както и готовите опечени на място, обикновенно са започнали да се развалят, освен това им слагат нишесте и натрием глутамат (май беше тази сложна дума).  Аз купувам от един виетнамски магазин, който разфасова на място, месото е винаги прясно, тече кръв от него, а също и продават кръв на място току що източена, както и очи, и подобни неща, азиатците купуват като луди. Рибата е в аквариуми и ти я колят и чистят на място. Въпреки че магазина "плува в кръв" по-вкусно месо не съм яла от дете.
Пиле взимам 1 на две седмици заради децата, на мен от години не ми е вкусно, но последното пак от този магазин пусна 2 пръста маз и миришеше на пиле по-скоро от колкото на синтетика.
И Кам скарата ммммм  Heart Eyes

Между другото може ли да споделите мнение за кълнвете?

# 205
Шоки, началото на темата става все по-професионално!  bouquet

# 206
AGLIKKA, пиши на Юри от гиревой спорт http://www.pudovki.com/, знам, че преди година на място можеше да се купи пудовка, ако все още е така, може да се разберете как да стигне до теб пудовката.
Иначе мисля, че има посредници, които доставят и извън София, но нямам опит.

# 207
Jana Ina, Hug То всъщност новото е историческата справка. Другото всеки път го болдвам и подчертавам, както ми дойде вдъхновението Laughing

wackamotto, а кой сайт използваш, за да изчислиш процентите? Защото на мен ми се струва, че може да има някаква грешка Thinking Не ми изглежда да са ти толкова много белтъчините и малко мазнините. Но ако ползваш сайт, който показва процентите на базата на съдържанието на М/Б/В в грамове, а не в проценти от калориите, тогава е нормално да се получат разминавания.

За кълновете нямам мнение Embarassed Веднъж взех от Била и сложих на салата - не ми харесаха Embarassed

Към написаното за месата да допълня и аз, пак от вътрешен източник (от Фантастико, но то сигурно важи и за други магазини): когато изтече срокът на месото (не знам дали го чакат чак да се развали, но ако не е продадено в срок) или пък на колбасите, това месо се овкусява с много подправки и се прави на кайма, може и да се маринова, както каза joya, да се изпече или пък да се използва за пици или някакви други топли закуски, които се продават на топлия щанд. В крайна сметка никой търговец не иска да хвърля стока, затова намират как да оползотворят по-голяма част Rolling Eyes Така че от топлия щанд не трябва да се купува, нито пък пиците и тем подобни закуски, които приготвят в магазина, защото ако не е колбас с изтекъл срок, сигурно ще съдържат нещо друго, което е било за бракуване. Peace

И още нещо, което сигурно сте го забелязали и вие: често се намаляват стоки, на които скоро им изтича трайността, така че трябва и това да се следи Peace Миналата есен си купих сметана на Хармоника, която тогава беше намалена наполовина, защото срокът й изтичаше на следващия ден. Изядох си я, макар че на дъното беше прокиснала. Платих си с няколко часа болки в стомаха Peace

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 09:16 от Cioccolata

# 208
От охладените витрини на Карфур и Кауфланд е хубаво, там има народ. Много им обичам маринованите вратни пържолки  Heart Eyes
До мариноване стигат престоялите меса, да им се замаскира "аромата" на развалено.
Ако и мариновани не се купят, отиват за готвене на топлата витрина.

Клиент на съпруга ми се оказа приятел на собственика на супермаркети "Лекси" в Пв.
Та, отива въпросния наш клиент да види приятеля си в офиса му, в "Лекси".На тръгване подхвърля, че слиза в магазина да пазарува за вечеря, и собственика казва:"Ако намериш 10-на храни, които да стават за ядене, ти ги давам без пари!"    Laughing
Та, толкова по въпроса за храната от супермаркетите.

# 209
Все забравям да ви препоръчам този вариант на тосканска супа. Оригинална не съм яла, та не зная дали се доближава, но и така много се хареса в нашето семейство. Кale / Gruenkohl за съжаление в България не съм виждала никога, а е много богато на желязо, търсих доста източници през бременността, но явно тук не е популярно изобщо, мисля, че къдраво зеле се води. Все пак в Хит намерих в буркан и правих с такова. Следващия път мисля да заместя със спанак или лапад, в зависимост от това, какво ще намеря зелено Simple Smile

Месо  купувам от Хит най-често, наблизо отвориха на Лесидрен магазин, понякога вземам и от там. На площад Журналист има една месарница, която отдавна искам да изпробвам. Месо от Карфур ми е стояло в хладилника по седмица без да се промени. Не вземам вече от там.

Общи условия

Активация на акаунт