ВМ-НВХ, част 67

• 34 137
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • SA
И на мен ми се струва, че подобно циклично хранене не е най-подходящото за Баничка в момента, предвид проблемите й с цикьла. На нейно място бих се хранила поне 2 пьти дневно, поне докато се нормализират хормоните.

# 646
 Hug

явно мазнината ми идва в повече. Досега съм се хранила предимно с плодове и салати,  и още въглехидрати под формата на овес и черен хляб.

Баничка* , според мен цикълът не се влияе толкова от храненето, поне при мен не се, а аз съм гладувала много.  Стискам палци да не е нещо сериозно.

# 647
  • SA
О, Моли, цикьльт се влияе от гладуване и то много. Аз сьщо през живота си сьм се подлагала на жестоки гладувания, които не са ми се отразявали на цикьла. Но това е по-скоро изключение от общото правило. Много жени загубват цикьла си при продьлжителни гладувания, или когато процентьт на телесните им мазнини спадне твьрде много.

# 648
просто останах с впечатлението, че не е гладувала продължително.  5 дни на ябълки и вода, не вярвам да му стане нещо на който и да е.   bouquet

# 649
Здравейте  Hug

Баничка* аз имам подобен на твоя проблем.От 4г нямам цикъл,но що лекари смених не е истина.Утре съм при 5 ендокринолог,а др седмица при 10 гинеколог.Всеки ми изписва противозачатъчни,а последните 2 месеца и от тях нямам цикъл.Не знам към кого вече да се обърна за помощ,защото проблема е сериозен. Знам причината за това.Преди да ми спре цикъла претърпях тежък развод.След това започнах едно ограничение на храна,теглото ми стигна под нормата.Косата ми започна да пада. Вече направих 1г на режима,кг нито съм сваляла,нито качила.Поддържам си теглото,може би трябва доста време,за да се възстанови организма,но един път объркани ли са хормони...трябва да се открие точно кое не е наред. Искам да разбера причината за този косопад,който вероятно е свързан с цикъла.Изследвах миналата седмица дхеа,андростендион и са в граници.

Бях споделила,че ме приеха да уча медицина.Съквартирантката ми е по горен курс и в момента са на хранене.Какви са тези норми в България,какво е това чудо?Диетолози да препоръчват маргарин,понеже бил богат на омега 3. Как трябва да се ограничат мазнините,много плодове и т.н. Не знам аз като стигна до там как ще се съглася с тези теории,дано след няколко години все повече информация за вм-нвд да има и на бг.
От няколко месеца тренирам при Инес и тренировките са супер,след това се чувствам страхотно.Усещам как ставам все по-силна,все по-добре правя упражненията,а това ме мотивира още повече.
И да кажа за зимната ми закуска:варена тиква затоплям в микровълновата,изстисквам лимон за подслаждане (вече наистина усещам сладостта му) и нарязвам на парченца 30-40гр краве масло и около 10-15гр кокосово масло,като не ги слагам върху тиквата,а отделно си ги консумирам.Страхотна е комбинацията лимон+тиква.

Не спирам да ви чета активно и благодаря на всички ви за споделената информация,както и опит!!
      bouquet   bouquet   bouquet

# 650

Понеже пишеш за дхеа, и андростендион, проверили ли сте половите хормони?

# 651
нямам време да прочета всичко,но видях споменаване на воля/липса на воля Mr. Green
за мен ще кажа
ми ядех си по 3 пържоли и чаках да дойде времето,когато ще ми стигне едно яйце за закуска и една пържола за обяд,като при другите (аз съм от групата "без воля"  Laughing)
не бързайте
сега е важно да свикнете с този метод на хранене,да бъдат пооправени здравословните проблеми и след това кантара ще ви зарадва
така де,години сте се подигравали с тялото си и сега искате то веднага да ви повярва и послуша
няма да стане
дайте си време,стъпка по стъпка,тук и там стъпката е назад Wink,падате ,но ставате и продължавате
на мен ми отне година,но аз съм и от групата "най-бавни" Joyи от групата с виното ooooh!
сега,след година и половина съм и от група "стриктни" bowuuи дори съм зарибила нови поклонници на този режим Peace

# 652
Танче, супер си! Hug Подкрепям напълно всичко написано Hug

А за гладуването, храненето, мазнините, вкл. телесните и т.н. от една страна и цикъла от друга - ами, и аз съм се чудила често как има жени и момичета, които се хранят като врабчета, а са си с редовен цикъл и забременяват без проблеми, или пък как има вегетарианки, които наблягат солидно и на тестеното, не само на плодовете и зеленчуците, а и те нямат хормонални проблеми Rolling Eyes И също съм се чудила как има жени, които правят диета след диета, включително най-безумни и включително с много строго ограничаване на мазнините, а въпреки това си имат нормален цикъл. Има и такива, на които никакъв стрес не може да им разбърка цикъла Crossing Arms И също се чудя, между другото, как Виктория Бекъм успя да забременее четири пъти, след като е ходещ скелет? ooooh! За нея не знам какво да мисля, честно казано, защото съм чела, че когато била по-млада, разбрала, че има поликистоза, уплашили я, че няма да може да забременее и затова започнала диети. Не знам какво точно яде, но явно пък начинът й на хранене е дал необходимите резултати, въпреки че е толкова слаба... С две думи, искам да кажа, че нещата са доста индивидуални май... Embarassed И със сигурност не зависят само от храненето, макар че то вероятно е един от основните фактори за хормоналните процеси в организма.

# 653
Mоят цикъл късно ми дойде и ми е от скоро. (Е, скоро, скоро, ама близо 4 години вече). Той и преди беше нередовен, а заради периода, в който спазвах Системата минус 60, съвсем изчезна, защото се получаваха 15+ часа на денонощие без храна. Сега ще си хапвам редовно, режимни храни и стискам палци, ако не този, то другия месец пак да си имам цикъл.  Praynig

Благодаря много на всички момичета, които се включиха със съветите си, да ми помогнат да преодолея тежък за мен момент.  Heart Eyes Но Семора и Асос имат право, не бива да разводняваме темата, така че предлагам прекратяване на коментари относно моите индивидуални проблеми.  Hug

Моли,
Скрит текст:
Аз същинско "гладуване" имах едва това лято, допреди това все са били разни диетки. Но преди няколко месеца изкарах 2 пъти по 1 седмица само на вода. Супер нездравословно, свалих много вода, мускули, е и мазнини. След това буквално бях издивяла за храна, тялото ми крещеше да го нахраня и аз залитнах към другата крайност- преяждане с вредни храни. Сякаш беше извън моите сили да се контролирам. Но те момичетата вече коментираха, че в такъв случай не става дума за слаба воля, а за нужда на тялото. Да не говорим, че по едно време комбинирах преяжданията с опити да повръщам.  ooooh! Въобще, на косъм бях от анорексия, булимия и хиперфагия. Слава богу, сега нережимните храни не представляват интерес за мен, но още ми остана проблема с количествата.
tania6, ioioto0, голяма сте ми мотивация, а сигурно и на останалите!  Heart Eyes

# 654
  • София
Баничка, нямах предвид, че разводнявате темата, съжалявам, че е прозвучало така. Работата е там, че аз съм възпитана, че ако сама не свърша нещо няма кой друг да го свърши вместо мен. Със или без оплаквания, със или без оправдания аз съм си само моя грижа. И затова се ядосах. Но в никакъв случай не исках да бъда груба  Hug

Другото - знаете обикновено колко мрънках срещу добавките. Как настоявах, че ако с разумно хранене и достатъчно движение на открито човек може да си набави всичко нужно, без да приема допълнителни хапчета. Е, ето че доживях да препоръчвам витамин Д на бременни Simple Smile Самата аз (заради бебето, не че нещо) взимам по 5 капки Вигантол дневно от няколко седмици и ето, че днес установих, че всички вируси напоследък ме подминават като пътен знак и съм най-здрава от всички, които ме заобикалят.

Ето и статия по темата:
High Doses of Vitamin D May Cut Pregnancy Risks
Study Shows 4,000 IU a Day of Vitamin D May Reduce Preterm Birth and Other Risks

# 655

Стискам палци за прегледа при гинеколога!   bouquet

# 656
Днес цял ден пиша едни фермани и ги трия. Не ми се иска да изпадам в подробности. Само ще кажа, че всичко за мен е на психична и емоционална основа и нищо не вреди толкова на човек колкото емоциите, тревогите, вълненията, лишенията и обвиненията, самонаказанието, вглъбяването, втълпяването и т.н.
Налях си чаша вино. Не помня кога последно пих. Наздраве и хубава вечер!

# 657
Здравейте, дами!   bouquet

Реших да дам кратък отчет и аз - след като съм вече 6-ти ден режимна, мога да кажа следното - днес е първият ден, в който се наяждам с доста по-малко от изминалите 5 дни. До вчера трябваше буквално да се издуя, да ми хвръкне шкембето, за да кажа, че съм се нахранила. Даже закусвах три от тези 5 дни, а по принцип не закусвам! Голям глад, ей!  ooooh!  Laughing Днес обаче съм само на кафе с масло, на обяд - 1 и 1/2 филенце (много тънък резен) пушена сьомга и зелева салата с майонеза (половин купичка, наполовина от тъпкането ми миналите дни). Сега вечерях крем супа от карфиол и броколи и 2 лъжички салата от извара и печени чушки, както и съвсем тънко резенче сирене бри. И най-важното - нямам онази нужда да дъвча постоянно нещо! Дано така да продължавам!  newsm44

# 658
  • SA
ioioto0, то си е напредьк, че изобщо "хранене" се изучава. Не знаех, че е вьведен и такьв предмет.  Shocked

# 659
Искам да се извиня на всички за мрънкането, и да благодаря за съветите. От както съм наа режима цикъла ми вече два месеца подранява с 3  дни, от 35 стана 32...този месец ще видим как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт