Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 24

• 63 402
  • 764
  •   1
Отговори
# 15
Аз също съм чувала за лечение с хомеопатия ,даже лично аз щерката само с хомеопатия я лекувам ,но някак си когато Кали почучи пристъп или тираж веднага отиваме на лекар и се бие инжекия ,не бих могла да изчакам или да се доверя единствено на хомеопатия ,залагам на това на което знам ,че със сигурност ще ми оправи детето .И на мен и на вас едвали ви е приятно да си тъпчем децата с кортикостероиди ,но когато нямаме друг избор се хващаш като удавник за сламка и си готов на всичко само и само дане ти се мъчи детенцето .Но пък успоредно с химията давам и хомеопатия ей така вмеждудругото ,и се моля и тя да му помогне с нещо . Praynig
Ох ,утре сме на детски рожден ден ,знам ,че ще бъде прекрасен ,децата ще са много довилни ,но аз ще съм на тръни през цялото време да не би някое детенце да е болничко и да ни лепне и нас ,като се има предвид колко бързо лепим ,чак ми се изправя косата.

# 16
kroelahai, всички те разбираме, но моят съвет е като така или иначе си решила да отидете на този детски рожден ден-наслади се на момента, а също и децата ще се забавляват, след това, ако стане нещо ще му мислиш, няма как, а дано пък не лепнете нищо  Hug

За хомеопатията-аз лично все още не мога да се доверя за Калоян, каката ми я лекувам само с хомеопатични, но тя няма астма и вообще е по-здраво дете; а и след като една мама от тук наскоро стигнаха до пневмония, болница и мнооого тежко състояние  ooooh!  след доверяването на класически хомеопат, ами не смея, честно ви казвам. Иначе наистина има доста мами, които са доволни и дечицата се повлияват и аз искрено им се радвам  Hug

# 17
  • Plovdiv, Bulgaria
Запис в новата темичка,дано да няма болнички в нея!Ние сме добре да чукна на дърво,цяла седмица мина без нито единия да ми направи пристъп.Малкото е с една гадна задна хрема или нещо такова.Като стане от сън се дави в секрети и кашля до повръщане,но минава бързо и после си е добре до следващото спане.Някои имал ли е такива оплаквания?
Ние бяхме така-и миналата година по това време и сега.Заради тази хрема ми направи доста пристъпи.Сега случихме на лекар,който установи алергичен ренит.С флесоназе зе оправихме за една седмица.

# 18
Avdi,на колко е детето ти?Моя малкия е на 2 години,едва ли може да ползва фликсоназе.На големия ми син му го изписаха ,когато беше на 4 години и наистина помага,макар и временно.

# 19
Ние сме със тази задна хрема и е задръстен от секрети след ставане . По тази причина минахме на АБ и Коларгол. Флексотита ,  Флексоназе- то / което не ни помогна този път / и Ериуса си вървят от две седмици . Какво ще се пие вече незнам . Не е по- добре , но не е и по- зле ..... Sad

Случайно мярвам темата и само да спомена, че детето на колежка се оправи с лечение класическа хомеопатия.
Аз много се бях нахъсала от такива случаи , нооооо за жалост не искам и да се сетя до какво ни докара това . Класическият хомеопат беше много хвален - преподавател даже . Не пожелавам на никой този кошмар. Cry Още се възстановява детето след пневмонията , знаете че нашите дечица са обременени със астма , което затруднява възстановяването и оставя своите последици за цял живот . Това е единствената прекарвана до сега пневмония - може би бях прекалено спокойна и доверчива .  Ако се лекувахме по стандартният начин може би щяхме да стигнем най- много до бронхит , защото влошаването по време на хомеопатичното лечение не беше лечебна криза .....Не е за всеки хомеопатичното лечение и не всеки хомеопат постига успехи. Малко като Лотария ми изглежда , а астмата не е шега работа и в почти всички случаи неможеш да си позволиш чакане на резултат , а бързо действие.
Отплеснах се - извинете ме  Rolling Eyes

# 20
klem4e  Hug дано никога повече не се усложнява така малкия, аз още изтръпвам като се сетя, а за теб не искам да си мисля какво ти е било  Hug дано сега бързо се оправяте  Praynig

# 21
  • Русе
Запис и от нас.
И ние много често сме със задна хрема,дори и в момента. Иначе на този етап другите ни оплаквания са позатихнали.Закашля се,но то е от секретите. Пръскам Виброцил,нашият личен на тази тема ми казва : "За носа пръскай каквото имаш"... Shocked Вие какво използвате за задната хрема?
 Hug

# 22
За задната хрема са ни предписвали какво ли не и полза няма .

# 23
  • Plovdiv, Bulgaria
Avdi,на колко е детето ти?Моя малкия е на 2 години,едва ли може да ползва фликсоназе.На големия ми син му го изписаха ,когато беше на 4 години и наистина помага,макар и временно.
Синът ми е на 3 години и половина

# 24
Avdi,много малък са му предписали значи Фликсоназето,нали казваш че от миналата година го ползвате.По каква схема ви го предписаха?

# 25
Оф,днес тъкмо се похвалих ,че децата са добре и големия цял ден кихал при баба си и сега започна и да подкашля,казва че му е трудно да диша.Омръзна ми вече...Пак ще взимам слушалката и ще се правя на доктор.Само дето диплома не са ми дали още:)

# 26
  • Plovdiv, Bulgaria
Avdi,много малък са му предписали значи Фликсоназето,нали казваш че от миналата година го ползвате.По каква схема ви го предписаха?
Не,изписаха ни го сега и за една седмица всичко мина.Миналата година не можаха да му я спрат с нищо тази хрема и той постоянно правеше спазми,в следствие от нея.Сега пръскаме сутрин и вечер по веднъж-докато окапят листата по дърветата-както каза лекаря

# 27
Децата с астма освобождават ли се от ваксини или ваксините им се отлагат? Изобщо има ли значение за имунизациите това дали детето е с астма? Питам защото дъщеря ми е правила много тежка реакция към последната поставена й ваксина (МПР), но д-р не го отбеляза в картона й, също така преди две години й давах респивакс и направи такъв пристъп....
Каква беше реакцията след тази ваксина,че и на нас ни предстои? И въобще има ли някой наясно с ваксините,има ли ваксини които не се бият при астма и какво означава че се бият в клинична ремисия както е записано в наредбата за ваксините-детето да не е имало отдавна спазъм или в момента да не е със спазъм?
Благодаря ти за инфото за доктора ,значи не ни върши работа щом не работи с касата!
А някой има ли мнение за доктор Янкова от Детската клиника на Александровска болница ?

# 28
  • варна
Запис в новата темичка,ние сме добре.От 10 дни му пръскам спрея авамис и почти не кашля,а кашляше от половин година.Той е с алергичен ринит .Знаете ли дали този спрей авамис лекува или подтиска симптомите.Имаме изписан сингулер и се чудя дали да  го започваме.Но ме е страх,че като спра да му пръскам спрея и кашлицата отново ще започне newsm78.

# 29
И въобще има ли някой наясно с ваксините,има ли ваксини които не се бият при астма и какво означава че се бият в клинична ремисия както е записано в наредбата за ваксините-детето да не е имало отдавна спазъм или в момента да не е със спазъм?
Много е относително и зависи кой питаш. Ако питаш ЛЛ, най-вертоятно ще ти каже, че няма проблем.
На мен лекари-специалисти са ми казвали, че или трябва да се отложат до 5 г., или да не се ваксинира изобщо. В много случаи астмата е предизвикана от ваксина.
Комисията за освобождаване в София не иска да освобождава, но може да даде отлагане с 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт