Зимна приказка ни предстои,с желаните ни две черти-тема 45

• 27 477
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
И на мен ми се вижда положителен,ама както е казала Милена виж утрешния

# 121
Милена, никога не бих изложила себе си и околните на този риск, че и на гледката, имаше малки деца. Разбирам раждане вкъщи, под наблюдение на медицински екип, но колко неща е можело да се объркат, включително раждането да мине добре, но кой ще аспирира бебето, ако нещо е заседнало в дихателните му пътища...  newsm78 Разбирам колко красиво е всичко с природата и цветенцата, ама когато хората са раждали така доста голям процент родилки са умирали, та хората толкова ги е хванало страх, че отделили раждащата от всички останали, освен бабата, която се е сблъсквала със смъртта и била "между двата свята" да не вземе смъртта като я посети родилката или малкото да отнесе някого другиго в повече (древни суеверия Wink )

# 122
  • София
ваня/kalpazanka77,  аз също мисля, че теста е +. Започвайте да действате, утрешния тест ще си покаже  Peace

floretka, аз ако знаеш днес колко време загубих в умуване кога трябва да ми дойде и кога мога да тествам, не е истина. Реших да е на 7-ми (четвъртък). Сигурна съм, че нищо не е станало, симптоми нямам, и въпреки това си ме човърка да си препишкам един тест, ей така да си свиквам с едночертичковите.  Crazy

# 123
  • Монтана
Милена, разплака ме....ще отида да легна, за да не мисля за глупости

# 124
Имам вече един резултат за токсоплазмоза - IgM - отрицателен, т.е причина да не действаме нямаме. Пуснала съм в още една лаборатория, националния по паразитология, където се сверявали всички резултати, та дано потвърди, но вече мога да дишам. Този, по-точния резултат ще получа в четвъртък.

# 125
Честит Естлар дано и в четвъртък новините да са пак добри - и после смело напред Simple Smile

# 126
Миленче,и аз го гледах миналия ден този клип и съм меко казано потресена!Това за мен е безотговорност,немърливост и всичко останало което се сетите  ooooh!Как може да родиш бебето си насред реката,децата ти да си играят около теб и ти да пъшкаш и охкаш!Къде отива красотата на това да родиш дете,да дадеш живот?Остави тая работа между цветята и природата..Това да не й е 15 век на тази,когато жените са раждали по нивите  #Crazy все едно някоя крава роди,седна на пясъка, метна му една хавлия и готово  ShockedНе ми се мисли ако нещо се обърка- няма лекар,децата там,все едно са си семейно на пикник/както се изказа наскоро една приятелка / ...мале,мале ......ох,чак се ядосах пак  ooooh!

# 127
  • планетата Земя
Estlar ,разбирам чувствата ти около домашното раждане.Но монетата има две страни.Лекарите са уморили и увредили,и продължават да го правят,доста родилки и бебета.От сърце ти пожелавам при раждането да срещнеш само професионализъм,добро отношение и загриженост.
Честито за резултата за токсоплазмозата

Фло,и аз много се разчувствах от клипчето

червенокоса вещица  Laughing Красиво е точно това раждане.Поне за мен.Изключвам присъствието на другите деца.Това и за не мога да го приема.
От клипчето струи спокойствие и хармония.А не родилката да крещи от болка.Персонала да й се кара.После някои да ти скача на корема,докато лежиш безпомощна.Да те шият на живо и т.н
Ясно е,че не се харесва на всички.Въпрос на възприятие е

# 128
Миленче,съгласна съм че няма около теб викове и крясъци на недоволни акушерки и не наспали се лекари,но в крайна сметка живеем в 21 век и понякога за съжаление така ни поставя и изпитва живота,че се молим да има някой истеричен лекар около нас!Някак си ми е адски далеч от представите да родиш в тревата като животно,без да има лекар дори  и да се надяваш всичко да е оки и да няма усложнения.Просто някак си не са ми в кръвната група подобни екстремни ситуации,още повече когато касаят здравето на някой друг / в случая бебето /.Но да,както казваш въпрос на възприятие  Hug

# 129
  • Монтана
Елистоилова, пожелавам ти този пт да видиш не една а две  EFP

# 130
Виждам, че тук сте подхванали една интересна тема за раждането в дома или в болница. Както каза Милена, монетата има две страни. Аз съм по-скоро привърженик на естественото раждане, но съобразено и разумно. Ето снимки от едно скорошно раждане, в клиниката където ходя аз и където се надявам да родя.
Скрит текст:
Само за справка, там работят само акушерки, но имат всякакво модерно оборудване. Ако се наложи хирургическа интервенция, болницата е през улицата и те местят, но в много голям от случаите не се налага секцио просто защото са по-търпеливи и не напират нещата да се случват по часовника на болницата, понеже на някой му се прибира. Снимките са естетични и няма никакви скандални работи по тях. Правени са от моя много добра приятелка.

# 131
Аз се завърнах от дългия ден, утре също е натоварен... колкото и да се опитвам, много емоционален човек съм и няма как да не реагирам на случващото се покрай мен, та ще трябва да изчакам още до разговора ми за работа (т като шефа ни не е в страната), на моменти се успокоявам и си викам, кадърна съм, ако трябва ще си търся др работно място ...
Тия репортажи по тв са ужасни, но и по пътя се виждат тия всераждащи майки, които само това им е живота, да увеличават броя си, като четох и тези загуби на милите майки за които писахте ... трудно е, понякога си мисля -ако трябва ще чакам дълго, но само да не ми се случва това, но човек не може да избира съдбата си;
иначе хубаво прави естлар като се фокусира на семейството си, аз също трябва да го сторя; естларче, честито за резултата, все така всичко да върви по правилния път  Hug

лисичка, честит ти рожденник-весел празник ти желая!!!
 искам да ви кажа, че ми помагате много с думите ви ... вчера стоях пет минути и гледах думите на сънчо-"ти вярвай! " ... благодаря ви от сърце!!!

фло, аз съвет за търпение не мога да дам, не знам как се получава това ...  Mr. Green  но ти стискам палци да имаш две чертички!!! мисля че и белора скоро нечака...  Hug
ели, аз ако събера времето в което чета и се заливам с инфо и гледам графики и смятам какво ли не ... сигурно ще мога през това време да изчета една книга ... абе луда работа, ама поне да си призная ...  Tired  пък може и след някой др месец вече да свикна и аз на това напрежение и да го давам по през просото   Peace ... Лятото имах време и четох няколко романа и ми се отразиха супер  Heart Eyes
стискам ти палчета, аз съм чела че понякога точно нулевите симптоми пак са признак на две чертички   bouquet
Аз за раждането не мога да коментирам, сигурно един ден като видя двете черти ще си мисля точно това, което и когато ми предложи милото брак - не можех да повярвам че това ми се случва ... все едно никога няма да ми се случи... та от болници и раждане имам страх, но сега целта ми е да има бебче, пък после и страхът ми ще отмине и ще се наредят нещата според мен  Peace ; както казва милото, иначе никога няма да съм готова; сега поне вярвам и чувствам, че го искам  yes  Two Hearts  , дори и да намирам причини че не е момента;

# 132
И аз да изразя мнение, относно клипчето, което Миленка е публикувала.
Скоро не бях гледала по-отвратително нещо. Аз дори и не успях да го изгледам, докрая. Не мога да възприема тези методи. Още повече, точно подобен, в които да се разхождаш гола, децата да са около теб и да гледат всичкото това. А и едно време е било едно, а сега е съвсем различно. Още повече - живеем в България. Далеч от мен е такъв вариант. Още повече с рисковете, които дебнат отвсякъде. А и за мен варианта, някои да не ти помага, а да се справяш сама, да изкараш бебето сама - извинете, ама ми се струва малко пресилено и монтирано  newsm78 Колко опит трябва да имаш, за да го направиш  newsm78 някак си ми е абсурдно, в кои век сме
Второто клипче, което Еленка е пуснала ми хареса, там поне си под лекарско наблюдение. И аз винаг съм искала, един ден, моят мъж да присъства на това, което преживявам, на самото раждане дори, но знам, че може би няма как да се случи .. трябва да го връзвам някъде Grinning

# 133
хихи, аз не пуснах нито едното клипче, нали съм бъзла... не бих искала и мъжът ми да присъства, моя близка наскоро роди и беше мн спокойна и сподели, че не е така страшно, ама нали съм си бъзличка; то при всеки е различно де;  Peace

# 134
  • София
Естлар, първо браво за резултатите и второ - разсмя ме с историята на зачеването ти. Доста ми е близка темата, защото на мен цикъла продължава да не ми идва и 100% и на мъжът ми му минава от време на време  мисълта какви ли съм ги вършила по време на едномесечната ми командировка. Crazy

И аз като Азира, ама все едно аз съм го писала нейният постинг. Hug А иначе относно раждането в домашни условия, лично за себе си съм категорично против, дори при наличието на медицински екип.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт