Зимна приказка ни предстои,с желаните ни две черти-тема 45

• 27 477
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Леле Елена, тези снимки ме накараха да се замисля, как живеем ние в България?? Confused
Говорите тук за някакво клипче  и виждам, че доста от момичетата са потресени, така че няма да го гледам. И без това съм доста притеснена тези дни! Tired Но мога да кажа, че и аз съм против раждането в домашни условия, причините са хиляди!

Кой не чака тези дни? От кого ще долети блага вест! Mr. Green
Мен както виждате , малко по малко ме обвзема коледно настроение, знам че е рано , но аз съм си такава. Обожавам Коледа и като гледам витрините с коледна украса ми се стопля душата!  madnoel

# 136
  • Монтана
Рости, аз съм същата  Simple Smile Това ми е любимият празник .... сигурно защото тогава см и родена Simple Smile ММ е роден на 25 декември а аз на 26  Grinning
А аз не чакам надявам се, на 11

ПС: Ще взема и аз да си сменя Аватара Simple Smile

# 137
Е, аз съм родена в най-голямата жега, но пак я обичам, както и снега. Даже искам вече да завали! Сигурно някой ще ме освирка за това Laughing Mr. Green!

Фло, стискам палци да имаш прекрасна втора черта! Praynig

# 138
Само да поясня, че аз не съм пуснала клипче, а снимки от фотосесия, правени от професионален форотграф (моя прителка), която е била наета, за да овековечи момента на снимки. Не знам аз самата какво мисля по въпроса за или против снимките на раждането, но тези са толкова естетични и емоционални, че завиждам благодородно на бебето, че ще ги има в бъдеще.

Подхванали сме много интересна тема, и много лична. Всеки има своето мнение и няма грешно или правилно. За себе си знам, че нашите тела са просто невероятни и могат да се справят с много. Тук има един документален филм, The Business of Being Born. С мъжът ми го гледахме и обсъждахме доста. Показва как раждането е станало медицински феномен през 20 век и всички последици от това. Има много интересни факти, а някои може би и спорни. Аз лично препоръчвам този филм на всяка жена, на която и предстои раждане в САЩ (ама те май всички са го гледали). Не мога да преценя доколко е приложим за българската реалност, тъй като не съм ходила на лекар в България освен на педиатър Simple Smile - напуснах на 18 да следвам и ей ме на, дори нямам здравна книжка понеже касата се образува след като аз заминах.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 20:19 от elenna

# 139
Фло, моят мъж също е роден на Коледа, но рождения ден на тъща си (майка ми, т.е). Как се е осмелил просто...

# 140
хихи аз се престраших и гледах снимките, които пусна елена
еми не бих снимала такова нещо ... ама всеки си има мнение  Flutter
И аз нямам търпение за празниците, въпреки че не мога да усетя все още това настроение... чак към средата на декември ме обзема  Mr. Green
има ли от вас желаещи близначета  Heart Eyes

# 141
Най-накрая изгледах клипчето на Милена. Може би моето мнение няма да е много популярно тук, но на мен ми се стори много естествено. Сама за себе си не знам дали бих имала тази смелост, защото мястото изглежда отдалечено, но лично аз не видях нищо неприятно или скандално. Нооооо, аз също така бях вегетарианка 9 години, пълен веган за близо 2, а и до ден днешен имам "залитания" назад към природното и естественото.
Интересното е, че тук в САЩ самите болници са се преориентирали към този модел на естествено раждане с минимални интервенции. В най-старата и престижна АГ болница в страната, намираща се в моя град, от няколко месеца има възможност да раждаш във вана, на тъмно, без никакви лекари и дори акушерки в голямата част от родовия процес стига да нямаш медицински проблеми с бремеността. разрешават вода, дори малко храна, използват техники за намаляне на болката от рода на масаж и музика вместо лекарства. Идват само накрая да хванат бебето Simple Smile. Има голям наплив за раждане там от образовани, много умни жени и всички пишат после само суперлативи. Може би всичко е разлика във възприятията или философия.

# 142
И аз се престраших да го гледам! Едва ли раждането в болница е по-лицеприятно! Но все пак играеш руска рулетка - ако няма проблеми -ок, но ако има тогава к'во пра'им???!!! smile3555 smile3555

# 143
  • планетата Земя
Елена,много хубави снимки.В Америка имате традиции при раждането в не болнични условия.Ние сме далече от това все още.

Преди малко се прибрахме с малкия.Милото ни посрещна хилнат до уши.Констатирах,че е направил необмислена и скъпа покупка.Да го душа или дера се чудя Mr. Green

# 144
Елена, съгласна съм. Ама да има лекари в съседната стая и да съм сама или със съпруга си. Няма по хубаво от това да успееш да се отдадеш на усещането, че раждаш, някой да те успокоява. Но мен най-много ще ме успокои да знам, че има човек наоколо, който следи тоновете на бебето и ако паднат може да ме вкара в операционната до 5 минути и да спаси детето. Самата аз бих искала вана с гореща вода, казват, че облекчавало много, вече се предлага в много болници в България. Ама хайде първо да го направим, пък тогава ще му мислим. Примирих се, че няма да направим бебето сред природата на някоя рекичка или на свещи, преминаваме през всичко това да го докараме това същество на бял свят, повярвай, няма да рискувам и седмица без медицински преглед и надзор. Естественото работи в идеалните случаи, които аз специално не съм, както се видя и от кръвната ми група, аз обичам да съм най-рядкото медицинско изключение възможно. От зачеването ми, до бъбреците, очите, сега това, всичко ми е толкова.... медицински странно, че плаша докторите.

Милена, защо "или"  Twisted Evil

# 145
И аз се престраших да го гледам! Едва ли раждането в болница е по-лицеприятно! Но все пак играеш руска рулетка - ако няма проблеми -ок, но ако има тогава к'во пра'им???!!! smile3555 smile3555

Да, Рости, наистина е така. Абе свят голям, хора разни. За тази жена е било 4-то раждане и очевидно има много вяра в себе си и силите си, както и няма страх. Дай Боже всички ние да нямаме усложнения или нужда от медицински интервенции по време на раждането, а пък ако имаме - да сме в ръцете на човечни и професионални лекари.

# 146
Естлар, я дай инфо къде гледа това за кръвните групи. Аз съм 0 +, се оказа (никой никога не ме е тествал преди). Родителите ми и двамата са А +. Искам да сметна какъв е шансът и да се помайтапя с тях малко Simple Smile Макар че при тях съмнения няма и грам, понеже съм пълно копие на баща си. Ноооо, аз си търся забавления!

# 147

Да, Рости, наистина е така. Абе свят голям, хора разни. За тази жена е било 4-то раждане и очевидно има много вяра в себе си и силите си, както и няма страх. Дай Боже всички ние да нямаме усложнения или нужда от медицински интервенции по време на раждането, а пък ако имаме - да сме в ръцете на човечни и професионални лекари.
Да и аз това си помислих, че все пак й е за 4 път и знае какво прави, но все пак! Wink

# 148
  • планетата Земя

Щото нЕма да издържи и на двете.Сега му казах,че е по-зле от стария и предава по-лошо.Забих му иглички в сърцето т.е дера го от вътре  Joy

Елена,шансът ти е 6.25 процента да се паднеш 0 ва.Важното е,че влизаш в шанса.Тук има таблица http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%B … D1%83%D0%BF%D0%B0

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 21:15 от Milena___

# 149
Дайте ми някой, линк, моля. Аз намерих само това, но според графиката тук, двата родители с група А могат да имат дете или А или 0, само че не пише никакви проценти: http://www.redcrossblood.org/learn-about-blood/blood-types
Ако е така, значи винаги съм си знаела, че съм специална и има за какво Simple Smile
Едно време доста се увличах по тези неша и даже си спомням, че ходех на клуб по генетика. По мои спомени, това означава, че и двамата родители са с комбинация АО, и шансът са се получи ОО е 25 %. Обаче това беше в 6ти клас, ХА-ХА. Забравила съм всичко.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 21:20 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт