Домакини-21/есенно-зимна с топло кафе

• 43 193
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • София
S.K.   bouquet
Къде е Морена  newsm78 и защо я няма, се питам аз. Започвам ей сега, да правя реване и ми трябва  да ми даде съвет относно сиропа. Не съм правила никога, но реших да се пробвам. Тестото ми е ясно - пандишпан е. Сиропа на едни места е : 3ч.ч. вода + 2 ч.ч. захар....а при нея е: 6 ч.ч. вода + 1 ч.ч.захар. /това не е ли много рядко/.  Молим, да ми се даде насока, кое е по-добро.  Благодаря!  Hug

# 391
  • Sofia
Ааа, Марче, тук съм бе, душа. Simple Smile
Аз реване не правя, но то зависи и от количеството реване относно сиропа. Та сироп от 6ч. вода на 1ч. захар така или иначе нещо блудкав май ще дойде.  Thinking   
Такъв сироп приготвям за баница с локум и баклава, но са наполовина чашите вода.

# 392
  • София
Марче, не знам, душко, откъде я преписвах тая рецепта, не съм ровила да търся, ама знам, че от теб я преписах , даже в тефтера съм написала Чийзкейк Марчето Laughing. Но, нищо страшно не  естанало, може наистина от друго място да съм я преписала. извинявам се, ако  е така и съм те подвела! Hug
Марче, би ли ми дала адреса на магазина?

# 393
  • Fort Worth, TX
Марче, какво си се разготвила по нощите?
И аз мисля, че 6/1 е малко и няма да е сладко, а реването трвбва да е сладко все пак.Ако изходин,  че баклавата се залива с литър вода и почти кило захар , за да е сиропирана добре значи сиропа му е малко на това реване.Една ч.ч е почти 0.250и ще стсне литър и половина вода към 0.250. Захар.нещо не е у ред рецептата.много вода,  а малко захар..

# 394
  • София
Моренка, благодаря, че ми отговаряш, а и като отворя този блог и ме посреща "едно македонско девойче...." ми става едно много хубаво. Ясно ми е вече относно сиропа, ще бъде както си я правя баклавата. Благодаря!!  Hug
Вале, магазинчето е на ул. "Костенски водопад" 45 .Това е кв. Гоце Делчев. Там купих и една оригинална итал. ванилия, която още по-хубаво ухае от нашата. На прах е също, не е на шушулка.
Марче, какво си се разготвила по нощите?..........
Е, какво да правя като ми е скучно, а утре ще се търси нещо сладичко. И аз мисля, че 6 ч.ч. вода са много на 1 ч.ч. захар. Това си е нищо работа.
Реването е готово, златисто и ухае прекрасно. Утре ще бъде със заливки- поливки разни. После ще докладвам.
Ама къде са всички други красавици си питам и започвам проверка за наличност и ще има черни точки за липси!!  Crossing Arms
Отивам на разходка.
Връщам се да кажа, че съм гласувала . То е ясно за кого.  Hug

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 23:03 от marchеva14

# 395
И аз се появявам да дам отчет  Grinning
Едни болки в гърба са ме стегнали и ходя  като препарирана. Гледам да не се навеждам и въртя много много че боли. Ама въпреки това сложих киселото зеле и подготвих туршията, утре ще я заливам. Аз я правя в кофи не в буркани.
Мацки трябва ми изпитана рецепта за зеле в буркан. Бях яла преди време такова зеле, като за салата е с моркови, отваряш и ядеш, но не помня къде беше, да си поискам рецептата. Ако знаете нещо, пишете.
Марчева, мерси за адреса. За съжаление ми е далече, а и сега съм без кола та не мога да шаря из София   newsm45
По спомени сиропа за реването е с по-малко захар от този за баклавата, но не си спомням точната пропорция. Ако не си го направила още, пиши ще преровя рецептурника. Той е толкова огромен че не обичам много да търся в него, но за теб  Hug Нали се научихме всичко да търсим в нета, че хич не ровя по книги и рецептурници.
S.K.   fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed, чакаме добри новини
На всички мацки  Hug   bouquet

# 396
Ей сега се прибираме, кръст нямам от ходене и седене. Прочетох ви...
Ще ви покажа единствената картичка, която става за пред хората. Нашият фотоапарат е полупрофесионален и не става вдигаш-щракаш и готово, то не са настройки, композиции, то чудо и като резултат още не може да улучим точния режим. Снимкте все нещо не им е наред, пфууу. Тези дни пак ще опитваме, все ще успеем.

1

Креми - за твоя проблем мога да ти препоръчам и в София, и в Пловдив, само кажи!  Peace

# 397
Смърфи, на мен ми дава "Нямате разрешение да преглеждате този албум" не знам при мен ли е проблема или не е достъпна снимката

# 398
Сега вече трябва да е ок. Там има и други неща, ама тях не ги гледайте, те са ми най-първите опити!

# 399
Вече е ок  Hug. Хич не говори да не гледам другите неща. На мен ми харесаха, особено балеринката    bouquet
Продължавай да твориш, ама обещай че ще ни ги показваш.

# 400
Привет от канадска земя Simple Smile
Много съм трогната 4е толкова хора са се сетили за мен днес; Лусс, Баба Яка, Морена ,Мар4е, Славе, Смърфи, Стефи, Креми, Баба Дакам Кокона и Тити  Hug Hug Hug
Вси4ко мина добре, по-бързо от о4акваното разтакаване с имиграционните, детето издържа 9 4аса в самолета и 4 4аса на летищата стои4ески ,не мигна въобще от 4 сутринта до 11 ве4ерта  Shocked Само двата тролея с многото куфари ми разказаха играта ,но това да е проблема. Въпреки напрежението и притесненията се оправих без да се паникьосам за нищо освен за куфарите .
Първи впе4атления -дъжд и същите температури както в Лондон, за в сряда полета съм нагласила зимните апрески ,защото са имали снежна буря и е -20 Simple Smile
До скоро и пак благодаря  bouquet
Дарил, 4естит ви рожденик. Д а е много здрав упорит и късметлия.  bouquet

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 01:56 от Анонимен

# 401
  • София
Смърфи, много си талантлива и сръчна, браво. Всичко съм разгледала и съм крайно удивена, приятно. Браво, вероятно е голяма занимавка и много приятно. Да ни изпратиш по една за Коледа. Ръчно направена  уникална картичка.  Hug
Контеска, добре си дошла на новото място. По вода да ви върви!!  Hug
Изгледах си филмчето, реването го залях със сироп и утре ще ви кажа дали съм успяла нещо да направя и сега си лягам доволна.  На мен тези елементарни рецепти хич не ми се удават, виж ако е нещо сложно винаги става.
Спокойна нощ!

# 402
Добро утро !
Сервирам кафето и тръгвам на работа Simple Smile
Лек ден !

# 403
  • София
Добро утро и от мен!

J_M_M ,  Hug благодаря за кафенцето Peace

Успешен ден на всички!

# 404
Добро утро, мили мои!
Как сте днес? Аз пия кафенце (благодарско на  J_M_M ) и стискам палчета за онова, което ако се получи ще споделя довечера  Praynig Praynig Praynig  Praynig Желая ви прекрасен слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт