Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 560
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
ако наистина са по 30 долара........... аз пък си чакам ей тая чашка. Дано дойде и дано е хубава:
http://www.aliexpress.com/item/Retail-1pcs-Medical-Grade-Silicon … g/1717153364.html

# 301
Ще дойде. Аз поръчах подобна --> http://www.aliexpress.com/item/Medical-Grade-Silicone-Menstrual- … e/1377785422.html
Дойде, много по-мека е от Мелуната ми и смятам, че ще се разгъва по-лесно. Само се притеснявам за изваждането, понеже няма пръстенче, а съм с маникюри... Rolling Eyes Rolling Eyes Друг има ли такива терзания?

Ще почна да чета и за тези превръзки да видим там каква е работата, може да си поръчам да си имам. Ако имам въпроси ще досаждам  Mr. Green Mr. Green

А това каква точно рокля трябва да играе и как се използва?
http://www.aliexpress.com/item/beautiful-life-tampon-USA-only/707427628.html?s=p

# 302
 Suitable to the people:

1.Abnormal vaginal discharge(Leucorrhea),vagina itching,Irregular menstruation,Menstrual pain,

2.Endometritis,cervical erosion, ,annex inflammation,vagintis,pelvic inflammatory,yeast infection and other kinds of gynecological diseases.

3. ovarian cysts,uterine fibroids and other uertus disease

4. Melasma,dark spots,bad sexual life.

против бяло течение, щипане, парене, сърбеж, нередовна менст. или болезнена. Вагинизъм и гинекологични болести и естествено срещу лош сексуален живот.  Joy

# 303
Някой беше питал дали може да се ползва със спирала, вчера в страницата на Лунет отговориха на този въпрос - може без проблеми Simple Smile

# 304
  • Варна
против бяло течение, щипане, парене, сърбеж, нередовна менст. или болезнена. Вагинизъм и гинекологични болести и естествено срещу лош сексуален живот.  Joy

Докато стигна до края, почти очаквах да изчистват и лоша карма  Joy

# 305
 Joy

хора, не мога да се напасна с мелуна класик и това е. Нагласям я, бутам я да се разтвори и все прокапва и мърси. Вече 3-4 месеца ходя и с чаша, и с превръзки. Имам чувството, че няма да дойде денят, в който няма да се подсигурявам и с превръзките.

# 306
Joy

хора, не мога да се напасна с мелуна класик и това е. Нагласям я, бутам я да се разтвори и все прокапва и мърси. Вече 3-4 месеца ходя и с чаша, и с превръзки. Имам чувството, че няма да дойде денят, в който няма да се подсигурявам и с превръзките.
Какво разбираш под прокапване и мърсене? Малко ли е като количество? Защото аз с чашката винаги си слагам ежедневна превръзка и винаги има леко зацапване, защото остава по малко кръв там където чашката не обхваща.
Не знам де, на мен отдавна не  ми е протичала и не помня, но сякаш като протичаше си беше обилно, затова ми е странно, че при теб сякаш е някакво малко количество.

# 307
Joy

Добре дошла в клуба  Hug Аз поради тази причина поръчах тая меката...дано проблемът е бил в това, винаги ми остава едната страна, която колкото и да я побутвам, не ми разпъва хубаво. И винаги ми се качва на горе...явно не го прави този вакуум. Някой път имам чувството, че няма да я извадя  Cry И винаги съм с ежедневна превръзка, някой път има леко зацапване, друг път не.

п.с Въпрос - коя мадама използва многократни превръзки, искам да попитам 2-3 въпроса...как се процедира точно с тях, как се поддържат най-правилно и тн. общи неща. Четох в сайта на екомама, ама нещо не са много обстоятелствени  Hug Simple Smile

# 308
  • София
Здравейте,

А дали чашките могат да се ползват ако има сложена спирала?
С обикновените чашки мисля че е по-безопасно. Такива от сорта на softcup и instead  не се препоръчват. Аз спирала не съм имала и нямам идея какво е точно, но пише за някаква връзка, че се препоръчва да е скъсена и да се внимава да не попадне между чашката и вагиналната стена. Аз мисля, че трудно ще стане това, поне при повечето жени би трябвало да е доста по-навътре тази връзка, от мястото където се поставя чашката.

Бухтичка,

Благодаря! А кои точно са обикновените чашки?

# 309
ReName, аз ползвах (още нямам цикъл  Crazy). След употреба препирах с чиста вода (имам някакъв спомен, че със студена, не с топла, ама защо не помня newsm78), после мятам в пералнята и със следващото пране се изпират. Гледам да пера с някакви по еко прахове, макар че то... Rolling Eyes Не съм ги делила от прането. Пера и на ниска температура. Тия неща обаче не знам колко са по правилата. Но петна нямат, ама и аз се стараех веднага след сваляне да препера.

# 310
  • София
Някой беше питал дали може да се ползва със спирала, вчера в страницата на Лунет отговориха на този въпрос - може без проблеми Simple Smile

Еовин,

Специално да благодаря, че си си направила труда да попиташ.

# 311
). След употреба препирах с чиста вода (имам някакъв спомен, че със студена, не с топла, ама защо не помня newsm78),

Ето защо :
Инструкции за пране: Накиснете превръзките в студена вода, в която предварително е разтворена малко готварска сол. След това перете на 60-90° C.

Малко не ми харесва идеята за прането общо с другото пране, затова и попитах, но пък и отделна пералня за превръзките не е работа.

# 312
Но петна нямат, ама и аз се стараех веднага след сваляне да препера.
По моите има, въпреки че съм ги прала по 10 мин на ръка с прах и сапун, после в пералнята на 60 поне #Cussing out

# 313

Бухтичка,

Благодаря! А кои точно са обикновените чашки?
Обикновени чашки наричам всички с тази форма.
Softcup е по-различна. Тя се поставя по-навътре и заради това не се препоръчва при спирала.

# 314
  • Варна
Аз да се похваля: дойдоха ми многократните превръзчици от iHerb и чашките от Чехия!  Party
Превръзчиците са на GladRags и са на едни много приятни цветенца  Heart Eyes. Изпират се много добре /ползвах ги и с цикъл, и без/ - както пише - накисване в студена вода и после изпиране. После изпирането си го правя на ръка - няма време да чакам до цяла пералня. Недостатък е, че са само 3  Joy Ще трябва да си поръчам още...

А чашките са Yuukicup soft - доста по тънки и меки от Мелуна класик и доста по-прозрачни. Като големина размерите са почти едни и същи. Дупчиците им са някак скосени - вероятно, за да не се запушват лесно.

Пробвах първо малката /M/, но някак я усещах през цялото време, сякаш не се беше наместила добре... Crossing Arms Дори като си легнах вечерта ми пречеше - и вътре, и пръчицата й - и накрая я махнах изобщо.
После пробвах голямата /L/ - нея не я усещах вътре, но явно не се качваше достатъчно нагоре и пръчицата й ми убиваше. Реших си проблема като я резнах малко  Mr. Green Иначе за поставяне и за вадене - всичко беше ок. Поставянето - с разгъване по правилата - проба с пръст, завъртане малко навън-навътре и побутване - и се наместваше идеално. Ваденето малко неприятно, въпреки сгъването, но доста по-добре от Мелуна класик, защото са меки пръстенчетата.

Единствен недостатък - този цикъл беше доста по обилен и ми се налагаше да бъда все навън по улиците, та се случи 1-2 пъти да прокапе доста, а и смяната беше доста неприятна откъм преливане и миене  ooooh! оф и аз как го обясних... но всички знаем за какво иде реч  Joy

Общи условия

Активация на акаунт