Алтернативни продукти за дамска хигиена- 5

• 95 497
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Уоу, по-спокойно, змия! Shocked

И аз не знаех, че шийката на матката се смъква по време на менструация. Няма нужда да бъркаш съвсем навътре, аз само с един пръст я достигнах (докато бях седнала на тоалетната чиния) и я обиколих без проблем, т.е. при мен стои ниско и може би затова понякога протича (трети ден съм с чашка, ново ми е усещането, не знам)

Пък и в крайна сметка, ако даваш достъп на непознат (макар и лекар) до тялото си, може съвсем спокойно и ти да си се опипваш...  Laughing

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 14:09 от Ели С.

# 226
Змия, нали затова сме тук, четем, интересуваме се, ограмотяваме се. Но не съм била от страната на АГ, че да се погледна от тази гледна точка  Peace

Ели, мерси за превода и мнението. Малко по малко ще свикна (I hope so)  Whistling Whistling И както някой беше казал по-горе, ще й дам време  Peace Peace

# 227
  • Стара Загора
Както бях писала преди, моите проблеми с протичането и разместването на чашката приключиха точно когато установих грешката си - слагала съм я пред или зад шийката си. Вече проверявам, дали шийката ми е точно в разгънатата чашка (но все пак при мен явно слиза доста надолу), като стисна леко разгънатата чашка, и нямам никакви грижи повече. Дори вакуум не прави при мен толкова голям, при вадене почти нищо не усещам. Дано успеете да намерите вашия начин, момичета!

# 228
  • Варна
Аз пък не си представям как може чашката да е пред или зад/над/ до шийката, какво означава това, че си я защипвате м/у ръба на чашката и стените на влагалището ли? И да слиза шийката, нали все пак чашката се поставя доста ниско. Шийката ще е или вътре в чашката, или някъде над нея, но пак ще улавя течността, тъй като чашката застава плътно до стените. То не е толкова широко, че да има място нещо да изтича покрай ръба на чашката, когато е отворена напълно. Вече е друг въпрос като се препълни и започне да прелива.

# 229
  • Варна
Здравейте   bouquet
Записвам се да следя и почвам да чета от 1стр.

# 230
Здравейте, момичета! Искам да ви споделя за нещо странно, което ми се случи вчера, докато носех чашката. За пръв цикъл съм с нея и ми беше 4тия ден (много леко течение). Бях навън и бях малко пийнала. Нещо ми убиваше, затова я извадих и сложих наново. След известно време, когато ми се допишка много - не можах. Ходих, мъчих се и така няколко пъти до тоалетна, усещах мехура ми като да се спука още малко, докато в последния си опит не извадих чашката и струята потече на секундата (без даже да се напъвам!).
Пиша просто да споделя опит и ако някой има идея да ми помогне да си го обясня. Аз това, което мога да измисля, е че съм я била сложила по някакъв странен начин, който ми е притискал пикучния мехур и така не ми е позволявал да се изпишкам. Но да си призная - много се стреснах.
Иначе съм доволна от чашката, пропуска ми леко и то след много часове, макар и да не е пълна, което не мога да си обясня също... нали не би трябвало да се размества?! Нищо, следващия цикъл повече!

Mомичета, нещо ме пропуснахте... Просто а информация питам, ако някой има идеи Simple Smile

# 231
  • София
Аз пък не си представям как може чашката да е пред или зад/над/ до шийката, какво означава това, че си я защипвате м/у ръба на чашката и стените на влагалището ли? И да слиза шийката, нали все пак чашката се поставя доста ниско. Шийката ще е или вътре в чашката, или някъде над нея, но пак ще улавя течността, тъй като чашката застава плътно до стените. То не е толкова широко, че да има място нещо да изтича покрай ръба на чашката, когато е отворена напълно. Вече е друг въпрос като се препълни и започне да прелива.

oт тази схема се вижда, че може да се сложи над шийката, особено когато шийката се смъкне ниско.

# 232
То, че може - може, но мисля, че масовият случай (поне при нераждали) е шийката да "падне" в чашката, както обясни момичето, и да отнеме от полезната и вместимост.  Не знам колко широка трябва да е една жена, за да може шийката хем да е паднала, хем чашката да е тотално отстрани Simple Smile

# 233
  • Варна
Ами и аз това казвам, че не виждам как шийката ще е някъде отстрани на чашката или над/зад/до нея. И със схемата пак не си представям как ще се постави чашката над шийката, без да се защипе. Евентуално ако се постави мнооого накриво, така че външната стена на чашката да е към шийката, друго не мога да си представя. Но като се сложи с отвора нагоре и се разтвори напълно, не виждам причина да не поема течността, независимо къде е шийката.

# 234
Как така шийката ще е в чашката? Шийката не е ли доста по-високо?
Аз нямам никакви неща в чашката! Само изтеклата кръв.

# 235
  • Варна
Егати обобщенията, егати определенията.
То и според принципите на златната пропорция един мъж следва да изглежда така, обаче в реалния живот са от такива до такива

Защо тогава някои от вас очакват, че вътрешностите на всички ни могат да се обобщят с картинката позната от всеки гинекологичен кабинет?

Някои са с обърнати матки, други са родили 3 деца, трети и след нормалното си раждане са толкова тесни, че все ги боли.

Ако вярвяме на повечето източници дължината на влагалището (в невъзбудено състояние)  е средно около 8-10 см...
обаче аз не съм тръгнала да се чудя как тогава някои не могат да си стигнат чашката, след като тя е дълга средно 5 см.

Е, аз съм с обърната матка и смъкната влагалищна стена и сигурно (казвам сигурно, защото никога не съм проверявала преди да ми хрумне, че искам чашка) затова понякога шийката ми слиза толкова ниско, че попада някъде в долните 5 см. на влагалището ми (поне в седнало положение, в което прекарвам и по-голямата част от деня си). И не, не е накрая на влагалището ми, като накартинката, а мога да "мина" край шийката и да поставя чашката над нея.

Надявам се да съм била достатъчно образна и да е станало ясно на всички зачудени.

# 236
а как след като сложите чашката проверявате къде се намира маточната шийка? бъркате с пръст до чашката? по друг начин немога да си го обясня.

# 237
До кой момент от цикъла ще се слага чашката е въпрос на лична преценка, аз лично я нося до последно като дори последните два дни я изпразвам на около 12-14 часа, а ако забравя и на 24 ч.  Embarassed, ама аз съм си завеяна по-принцип.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 11:13 от Herz

# 238
12-14 часа...24 часа! Ти май и за баня забравяш  newsm78

# 239
  • Варна
а как след като сложите чашката проверявате къде се намира маточната шийка? бъркате с пръст до чашката? по друг начин немога да си го обясня.
Да, проверява се по същия начин, по който се проверява дали чашката се е разгънала както трябва.

12-14 часа...24 часа! Ти май и за баня забравяш  newsm78

Аман от хора, които се изказват неподготвени.

За мен сторията на Madlena е същата като на тези, които тръгват на работа по чехли, халати или с два различни чорапа, т.е. показва разсеяност, а не липса на хигиенни навици.

Голяма част от ползващите чашки изобщо не ги усещат, защото чашките им не стоят ниско долу като по картинките, а се "качват" по-нагоре, в не особено чувствителните части на влагалището. Чашките са достатъчно меки, за да не убиват. Не стърчат разни конци, като на тампоните, че да напомнят за себе си.
Не всички са като принцесата с граховото зърно, че докато се подмиват да усещат че има нещо вътре в тях.
Няма начин да се забрави чашка през първите няколко цикъла, защото е нещо ново, човек още се напасва, странно му е, интересно му е, не знае на колко време да сменя и т.н. Ако я ползваш от 2-3-4-5 г. махането и слагането й става нещо автоматично, а мисленето за подмяна минава на заден план.
Ти винаги ли си 100 % сигурна дали си заключила входната врата или колата; дали си изключила ютията или котлона?

Общи условия

Активация на акаунт