Какво е любовта ?

• 6 995
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Любовта не е говорене, не е лична емоция, а е преди всичко действие.

Чувала съм много да казват- обичам деца. Не, обичаш да си представяш,
изпитваш някаква емоция, свързана с децата. Да обичаш деца значи да ги
имаш или да положиш усилия да ги имаш. Най-много обичат деца старите моми.
Ама в името на децата не са се прежалили да се омъжат- явно повече са обичали
себе си и комфорта си, та са окъснели.

Друг вика- обичам природата, но не може и два километра да мине пеша,
чака да го закарат с лифт.

Мда, любовта е действие.

# 31
  • Galaxy 13197853088
Записвам се в темата да науча...
че тъй многолика е била досега.

# 32
  • в рока
Не знам дали съм изпитвала истинска любов.И какво означава това.
Вярвам в изначалната потребност на човека да обича и да бъде обичан.Няма идеални неща,когато говорим за човешки взаимоотношения-било то в приятелството ,в семейството и т.н.В този ред на мисли -няма и идеална любов.

# 33
  • тук-там
.............бих искала да поговорим за необяснимата любов - не като по филмите, а тази в истинския живот...

Повярвай, понякога истинския живот е най-хубавия филм.
Няма как да повярваш в нещо, ако не си го изпитал! Peace

..........я има само между майка и дете (и то само от страна на майката и то само ако изобщо я има). Прагматично...

Аз съм от "лошите" майки. Моята безусловна любов не е към децата. Към тях по-скоро обич, умиление, задължение, притеснение, дълг и т.н. Peace

# 34
  • Tам през Атлантическия океан
Чакайте сега , за каква лИбов говорим , за тази м/у мъж и жена или просто си говорим за Любов   Laughing?!

# 35
  • Варна
За мен най- важното усещане над всички други е това  за  опора и подкрепа.

# 36
Интересна тема ...

Любовта е болка, огън, търпение ...
Да, променя се , защото и ние се променяме.
Умира, ако й позволим.

# 37
Както ние се променяме , така и любовта се променя с времето.
Лично при мен на определени моменти се случва нещо , което ме кара да преоткривам чувствата си и някак тръпката се подновява , ако това е тръпка де.Или това е любовта- не знам.
И след толко години пак откривам ,че може да бъда изненадана и , че не познавам напълно човека до себе си , защото той се променя , както и аз.

И в крайна сметка се получава една дълга връзка , която във всеки един момент е различна , защото ние се променяме , развиваме и самите ние ставаме различни , но винаги си тече една емоционална тръпка и именно мисля ,че тя е любовта.

А може би има голямо значение как започва една връзка , кога започва , на какъв етап от живота ни.

А любовта към децата е нещо много различно.

# 38
Мисля, че единствената, най-силна и вечна любов е тази към котката ти.

Главно защото на котката не й пука за теб.

# 39
  • София - Рим и обратно
Мисля, че единствената, най-силна и вечна любов е тази към котката ти.

Главно защото на котката не й пука за теб.
Laughing Това е вярно. Уникално животно е, имам чувството, че я обичам, точно заради независимостта й.
Лесно е да се обича куче, което се надрисква от умиление като те види. А всъщност дали това е обич или задоволство от неговата към теб просто newsm78

# 40
Кучето обича човек така, както човек обича котката.

# 41
  • в рока
 И най-добре в този живот е да си котка

# 42
  • София - Рим и обратно
И най-добре в този живот е да си котка
Определено Simple Smile

# 43
Да, вероятно за утеха на рицарите, които е трябвало да останат да пазят замъка и господарката му, вместо да яздят с другаря си един зад друг към Светите земи  Simple Smile Романтичната любов, духовната близост, споделянето на идеи, вдъхновението - всичко това в Античността е било запазено за отношенията между мъже; жените са за разплод, ни повече, ни по-малко.

# 44
И какво му е хубавото да те обичат като котка? Баба ми си взе едно такова клето добиче да й лекува ишиаса и да й облекчава лумбагото. Караше завалийчето да лежи връз кълките й, докато така я загрее, че тя повярва в целебната сила на Лорчето.
Леля ми пък вярва в силата на духовната енергия, която носи котката и друго клетниче се озова в ролята на робче, заклещено в медитиращия скут на стопанката си, по три часа минимум дневно.
А пък съседите на вилата са вербували цели три броя да им гонят мишките от мазата и ги държат заключени в прекрасните слънчеви зимни дни сред картофи и боб, наместо да ги оставят да припичат телеса и да помахват с опашки на кучетата през оградата.
Та, така човек обича котката.

Общи условия

Активация на акаунт