Отговори
# 525
Хай, дружки! Hug
Госпожата Heart Eyes Hug Heart Eyes добре си си дошла при нас, мило!  bouquet Чакам с нетърпение разказ в картинки Laughing Много съм щастлива за теб, че Новата ти година е била вълшебна! Дай боже, всекиму ... Praynig
Добре дошли на всички нови момичета! Hug  bouquet убедена съм, че ще си прекарваме супер времето заедно , обсъждайки този така чакан от всички нас сериал с любимия ни Къванч! Аз също нямам никакви притеснения относно неговата игра! Фара нямам идея колко добра актриса е, имам бегли впечатления от нея от "Сънят на пеперудата" но вярвам в преценката на сценарист и режисьор - не мисля, че случайно са се спрели точно на нея ... Дано момичето оправдае очакванията ми! Peace
Трейлъра ме остави без дъх ... не знам вече колко пъти го гледах ... А музиката на Тойгар  е вълшебна ... и аз много се радвам, че именно той ще пише музиката за този филм.
Февруари е още далеч ... а след фрагмана вече никак нямам търпение, ама ... ще чакаме, какво да се прави ... важното е, че след това ни чака красота и много талант!

# 526
  • Тук някъде.....
Здравейте, момичета и за много години!  Party Party Party Бъдете много щастливи и обичани!
Фрагманът ни е страхотен, нали?  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Гледах го вече не знам колко пъти и не мога да спра!
Фенче, знам, че ти си чела книгата, както и Госпожата. Може ли да ви помоля за някакво обобщение върху книгата, кратко проследяване на събитията?  Praynig Може, ако сте съгласни, и на лични. Но, вярвам, и на другите ще им е интересно. Само ако имате време и възможност, разбира се!

# 527
# 528
И статистите са докарани достоверно.

# 529
Тинтири, в книгата е описано семейството на Сеит, предците му, идването им в Крим. Особено близки са с баща си, военен, ценен от самия император Николай Втори. Детството на Сеит, пристигането му в Санкт Петербург и обучението му във Военната Академия. Отношението към жените, близки приятели и съученици.
Когато се среща с Шура, тя е на 15 години, а той - на 24? (не помня точно)
Пламва страстна любов от пръв поглед, но Сеит е военен, годината е 1916, той заминава на фронта.
Преживява ужаса на войната, болката от загубата на близки, раняват го тежко, връща се в Петербург. Там е толкова опасно, че дори не излиза от къщи. Тъй като е царски офицер, името му е в списъка с враговете, които трябва да бъдат убити. С приятеля си Джелил и неговата любима, Татяна, решават да се отправят на път, към Крим, при семействата си. Пътуването е дълго и опасно, слизат от влака, крият се от болшевиките. Озовават се близо до Кисловодск, Сеит търси Шура, има среща. Продължават заедно към Крим. Там обаче неговият баща не приема Шура, за него тя е руско момиче, с което Сеит се забавлява. Заживяват отделно. Положението и там е много опасно, Сеит замисля бягство с лодка към Турция. Успява с помощта на приятел от детството, но не така, както го е замислил.
Следват няколко години в Истанбул. Живее с Шура. И двамата работят, постепенно успяват да си стъпят на краката.
Неочаквано Шура среща в Истанбул сестра си и свой братовчед. Срамува се да им признае, че живее с мъж, заживява отделно от Сеит. Въпреки че ги свързва гореща страст, отдалечават се един от друг. Някой посочва на Сеит Мурка, и той решава да се ожени.
По-късно, сам завежда Шура при нейния любовник-французин, и настоява да замине с него за Париж, където ще бъде обезпечена и в безопасност.

Това е канавата, но какво ще ни избродират върху нея, нямам представа. Според мен, идеята е златна жила, остава да се разработи.

# 530
Софи,  Hug Валя ме е изпреварила !  Peace Горе- долу, така стоят нещата, историята на страстната любов между Курт и Шура, се вихри в интересна, трудна и опасна епоха, на фона на войни, революция, предателства, разочарования и борба за физическо и духовно оцеляване.
Любовта между двамата оцеля при много превратности, за да стане жертва на обикновени предрасъдъци, в крайна сметка . И аз смятам, че сценаристи и режисьори, имат изключително благодатна основа и вярвам, че ще направят хубав и вълнуващ сериал. Имат красива любов, интересна епоха, сблъсък на култури, но най- вече имат Къванч и Фарах - страхотен “материал“ !  Hug

# 531
Вале  Heart Eyes много ти благодаря, че си отговорила на Софи  Heart Eyes тъкмо мислех аз да го направя, ти си ме отменила   bouquet
Софи Heart Eyes на мен лично книгата много ми хареса ... дано и филмът да е толкова интересен, а може и да е по-интересен ... Peace
А, аз докато се наканя ... и Госпожата  Heart Eyes ме е отменила Peace
Съгласна съм с нея, че имат всичко необходимо, за да направят този филм завладяващ! Peace

# 532

Мисля си, че този вик,  този вопъл на Шура, името му...споменът за него, за любовта му, за страстните им нощи, Александра ще носи в себе си до последният си земен дъх !

# 533
  • Тук някъде.....
Много ви благодаря, момичета! Златни сте!   bouquet

# 534
Аз гледам да избягвам коментарите за книгата, защото още не съм я прочел  Laughing
Ще направим всичко възможно сериала да излиза с превод на български дали във Вики дали някъде другаде. Зарибявайте повече хора по сериала Simple Smile

# 535
Привет отново! Hug
 От опит с един друг много обичан и световно признат роман, разбрах, че сценарият върви нееднопосочно  и почти няма съвпадение. Спазва се сюжетната линия като цяло, което на мен ми харесва иначе... Има доста съвременен поглед на сценаристите върху героите, но в добрия смисъл на думата. Това прави и съвременната адаптация доста приятна.
Това е и причината за момента да не ми се иска толкова силно да прочета книгата на Нермин Безмен като основа на сериала. Hug Софи   bouquet

# 536
# 537

Момичета, желая ви неповторима и незабравима Нова година! Бъдете здрави и обичани!
Нова година, нов късмет! Нов Къванч! Тръпнем вече в очакване на чудото "Курт Сеит и Шура"!

# 538
Добро утро.  Hug Hug Hug

Госпожата,  Heart Eyes  честита Нова година.   bouquet  Благодаря за пожеланията, да ти се връщат тройно.  Hug Все така емоционално и красиво да прекарваш празниците. Hug Heart Eyes

Лора, Hug

Добре дошли на новите попълнения.   bouquet

От опит с един друг много обичан и световно признат роман, разбрах, че сценарият върви нееднопосочно  и почти няма съвпадение. Спазва се сюжетната линия като цяло, което на мен ми харесва иначе... Има доста съвременен поглед на сценаристите върху героите, но в добрия смисъл на думата. Това прави и съвременната адаптация доста приятна.

smile3521 smile3521 smile3521

Приятен ден.    bouquet

# 539
Добро утро и прекрасен нов ден ви пожелавам, дружки ! Hug

Снежка,  Heart Eyes благодаря за кафенцето и хубавите пожелания ! От сърце ти пожелавам и на теб прекрасни и незабравими емоции през цялата година !   bouquet

Лорка,  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт