Отговори
# 675
gospojata, много ми хареса клипът, благодаря  Hug С малкото налични кадри се е получил много добре, нежна, вълнуваща, красива картина. Струва ми се, че историята ще завладее много сърца.  Simple Smile

# 676
Госпожата  Heart Eyes благодаря!  bouquet

# 677
Фенче, Валя,  Heart Eyes Hug Heart Eyes радвам се, че и на вас хареса !   bouquet На мен много ми въздейства, музиката е много подходяща, съчетанието на снимките - много добро и се е получил един вълнуващ клип, преди още да е започнал сериала !  Peace
Валя,  Hug вярвам, че ще е така ! Феновете вече мечтаят и творят !  Peace Мисля, че на хората им е омръзнало от сълзливи драми и насилие и искат да се насладят на една красива приказка. Има всички предпоставки за такава  - красив, неотразим принц, прекрасна и нежна принцеса, коне и каляски, балове и танци..... Е, има и малко война и революция за разкош, малко драма за съспенс Wink - очаквам страхотен филм !  Hug

# 678
Дами,добър вечер!Вече дори ми е неудобно да ви честитя Новата година,но тъй като отсъствах мисля,че ще приемете закъснелите ми пожелания за здраве и успехи на Вас и близките Ви.
gospojata ,клипът е много приятен,надявам се,че скоро ще покажат и нов трейлър.
Искам да попитам дали участието на Хазал е потвърдено?Аз я харесвах доста,но за жалост в Огледалния свят не ми допадна чак толкова много,а в последния й спрян сериал A.S.K. съвсем не ми хареса.Струва ми се,че не търпи особено развитие и личното ми мнение е - като че ли по-добре да не участва в Курт и Шура. PeaceНадявам се,че не съм ви подразнила с мнението си,но така ги чувствам нещата.

# 679
velijana, Честита да е Новата година и за теб и за любимите ти хора !   bouquet
Аз също се надявам, че скоро ще има нов трейлър, може би за пилотният епизод на сериала или пък обзорен - за филма или първият сезон. Peace
Доколкото знам, участието на Хазал Кая не е потвърдено . Не мога да кажа нищо за развитието и като актриса, защото не съм го проследявала. За мен няма да е проблем да участва, но ако ще е в ролята на Мюрвет, е твърде предсказуемо и надали ще ме изненада с нещо. Ще почакаме и ще видим !  Peace

# 680
Здравейте всички  Wink

Ако снимките вървят с пълна сила би трябвало да са известни имената на актьорите. Но аз освен 1-2 имена не видях да се споменават други. Ако Хазал е Мурка, добре - тя се повява доста по-късно и може да се изчака с актрисата, която ще я играе, но останалите?  newsm78 Бащата и майката на Сеит, брат му, сестра му, Олга и мъжа и (забравих му името), приятелите на Сеит?  newsm78  Аз ли не съм ги видяла или не са известни още?  Извинявайте, ако питам нещо, което сте коментирали.  Peace

# 681
Надявам се да наблегнат повече на личната история и любов на Курт и Шура,защото ми се струва,че прекалените батални сцени,кърви и т.н. едва ли ще са много по вкуса на съвременните младежи.Дано успеят в два три епизода да пресъздадат и обяснят историческата епоха в Русия по това време,защото се съмнявам,че болшинството от масовата публика се интересува от тези събития.

# 682
 Ани (Aniska), засега това е кастът, който е известен. По- назад в темата имаше и пост, който посочваше, кой от арктьорите, в чий образ ще “влезе“ . Peace

Снимките вървят с пълна сила, според мен заснемат баталните сцени, за да се възползват от времето, което им е необходимо, затова и снимките, които се повяват, са предимно от тези епизоди .  Peace

velijana, аз предполагам, че няма да наблягат на войните и революцията до такава степен, по- скоро си мисля, че акцент ще се направи при преплитането на събитията и помощта, която Курт Сеит оказва, с пренесеното оръжие, на Ататюрк , за зараждащата се и там революция. Със сигурност, това няма как да не се хареса на драгия зрител, предвид преклонението, което имат и до ден днешен към Бащата на нацията. Peace
Прави ми впечатление и един друг момент  - с една дружка си говорихме, че на моменти, така са го докарали Курт - Къванч, че наистина много прилича на цар Николай. Това, според мен, също не е случайно, а търсен ефект. Peace

# 683
Да,сигурно е така-определено ще наблегнат на руско-турската връзка по време на революцията.
Какво имаш предвид с това,че са търсили ефект на прилика с цар Николай?

# 684
Да,сигурно е така-определено ще наблегнат на руско-турската връзка по време на революцията.
Какво имаш предвид с това,че са търсили ефект на прилика с цар Николай?

Ми нали отиват да снимат в най- царският град !

# 685
А,аз понеже още не съм сколасала да прочета книгата си помислих,че са имали някаква родствена връзка.
Иначе нормално е Къванч да прилича на цар Николай-все пак Къванч има славянски корен,но сега като се вгледах внимателно в снимките ми се струва,че и доста се различават-овалът на челото е различен,формата на очите,веждите,носът.Всъщност това няма никакво значение за сериала. Joy

# 686
Къванч има балкански корени, славянски - надали. Peace
Иначе изобщо не си приличат, разбира се, но гримьорите са се постарали- сигурна съм, че подругите ще са много доволни от приликата !  Wink Laughing

# 687
Цитат
аз предполагам, че няма да наблягат на войните и революцията до такава степен, по- скоро си мисля, че акцент ще се направи при преплитането на събитията и помощта, която Курт Сеит оказва, с пренесеното оръжие, на Ататюрк , за зараждащата се и там революция. Със сигурност, това няма как да не се хареса на драгия зрител, предвид преклонението, което имат и до ден днешен към Бащата на нацията.

gospojata, това ми прозвуча много революционно. Нали знаеш, събитията около Гези парк, борбата за запазване светския характер на републиката. Ако се наблегне на ролята на Ататюрк, на фона на сегашната политическа обстановка, сериалът може да се възприеме по много различен начин.
Наистина е важно да разберем, как сценарият интерпретира романа.

Може да е красива приказка, може да е историческа драма, или политически трилър.
Всички съставки са налице, да видим как ще ги забъркат.  Simple Smile

# 688
gospojata ,аз не твърдя,че е наистина славянин,но в някои хърватски вестници се е писало за това и ми е останало в ума.Разбира се,това може да си е пълна тяхна измислица.
Ето един цитат от тази статия:

Цитат
След излязлата информация, че самият той признава, че това, че се отличава силно от своите сънародници се дължи на босненския му произход, много хора се разсърдиха на думите му, а други ги приеха като нещо, което отдавана са предчувствали. Всъщност родът на Къванч действително е преселнически в Търция и така Къванч Татлъту не е от турски произход, защото потеклото му е от балканската територия – Херцеговина, която сега е част от Босна и Херцеговина. Както е известно в тези земи един от най-солидните генетически елементи е именно славянският, който по всичко личи е бил определящ и за предците на самия Къванч Татлъту.
По този повод, в статия за актьора, един неизкушен от разпространяване на клюки хърватски вестник направо подчертава, че въпреки това, че Къванч Татлъту е роден в Турция, вероятно актьорът дължи красотата си на босненския си произход. По подобен начин се въодушевяват и потребителите на сръбските медии, като визират славянския му произход. Потребителите споделят: “Винаги съм коментирал, че такъв русокос, светъл не може да е истински турчин, видях че съм бил прав”

# 689
Валя, това си помислих и аз, докато го писах !  Laughing Все пак, мисля, че в това отношение, Едже няма да направи реверанс на конюнктурата, а по - скоро - към авторката на романа . Peace Независимо от политическата обстановка в момента, хората продължават да се прекланят пред делото и личността на Мустафа Кемал и мисля, че такъв акцент, ще спечели публиката.
Лично аз, бих се зарадвала да “забъркат“ един историко-политико-любовен филм, с леки приказни елементи !  Laughing Peace

velijana, това е така, корените му са балкански, както казах !  Peace За славянски - бих поспорила с източника на статията. Peace В Турция има страшно много руси и дори рижи мъже и жени .Имам приятелки - български туркини, та от тях зная, че истинските турци, са точно такива - руси, белолики, светлооки . Останалите, са т.нар. казълбаши, идващи от Анадола и местата, около границите с Ирак, Грузия . Та, в момента и те, както и всички останали народи, са каръшък, дет се вика. Peace

Общи условия

Активация на акаунт