Астрология-4 тема

• 74 708
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Lailah, с този стелиум в 8 дом как си оцеляла след транзита на сатурн не знам Simple Smile

Ами на няколко пъти беше под въпрос  Mr. Green ама да ви кажа колко ми е леко като се разкара този ми ти Сатурн  Rolling Eyes

Грийн как се определя положителния статус  Rolling Eyes Аз сега съм се заровила да си чета за квадратите, навсякъде пише колко са силни и пробивни ако енергията е насочена правилно ама още не мога да усмисля точно как  Rolling Eyes някак си съм на ръба да го разбера ама не съвсем  Crazy

# 256
По-горе съм дала линк към сайт, където има таблицата на Птоломей и системата, която е използвал Уилям Лили. Има няколко такива системи, които са използвани от различни астролози.  Взависимост от това къде се намира планетата й преписва определен брой положителни или отрицателни точки. Тук го копирам, но не е добре подредено, затова виж линка:

STRENGTHS AND WEAKNESSES OF THE PLANETS

ESSENTIAL DIGNITIES                                        ESSENTIAL DEBILITIES[/b]

A Planet in its own sign or in mutual reception by sign   +5             A planet in its Detriment   -5
A planet in its exlatation, or in mutual reception by exaltation   +4   In its Fall   -4
In its own triplicity (day or night)   +3                                           Peregrine   -5
In its own term   +2      
In its own decanate or face   +1      

ACCIDENTAL DIGNITIES                                           ACCIDENTAL DEBILITIES.

In the Midheaven or Ascendant   +5                                In the 12th House   -5
In the 7th, 4th and 11th Houses   +4                               In the 8th and 6th   -2
In the 2nd and 5th   +3                                                       Retrograde   -5
In the 9th   +2                                                      Slower than average daily motion   -2
In the 3rd House   +1                                                 Saturn, Jupiter, Mars Occidental   -2
Direct (doesn't apply to Sun and Moon)   +4                  Moon Decreasing in Light   -2
Faster than Average Daily Motion   +2                        Combust the Sun (between 17' and 8.5°)   -5
Saturn, Mars, Jupiter Oriental   +2                                  Under the Sun's Beams (between 8.5° and 17° of Sun   -4
Mercury, Venus Occidental   +2                                  Partile conjunction with Moon's south nodes   -4
The Moon Occidental, or increasing in light   +2         Beseiged between Saturn and Mars   -5
Free from combustion and the Sun's rays   +5                 Partile opposition of Saturn or Mars   -4
Cazimi   +5                                                       Partile square of Saturn or Mars   -3
Partile conjunction with Jupiter or Venus   +5                Within 5° of Caput Agol   -5
Partile conjunction with Moon's North Node   +4      
Partile Trine with Jupiter or Venus   +4      
Partile sextile with Jupiter or Venus   +3      
Partile conjunction with Regulus.   +6      
Partile conjunction with Spica   +5   

[* Cor Leonis (Regulus) is at 29°50' Leo in Jan. 2000]      [*Caput Agol is at 26°10' Taurus in January 2000   
[**Spica is at 23d°50' Libra in Jan. 2000]         

# 257
  • София
Мерси Грийн  Hug много ми е трудно за усмисляне това ама май почнах да го схващам довечера ще си направя разбор на картата  Mr. Green

# 258
 WinkЗдравейте моми4ета бих искала да ви попитам как тълкувате хирон опозиция лилит в наталната карта Thinking

# 259
Имах консултация тази вечер с А. Вотей, бях обещала да напиша относно подходящите дати за кръщене, какво се взема под внимание: най-добре по новолуние, гледа се Нептун, Юпитер, и асц. на кръщавания, последното за часа / поне тя го съобрази с Асц. на малката/.
Разрешими да го напиша в нета:
Най-подходяща дата за кръщене е 01.03 , друга, но не толкова добра е 10.03.

# 260
Ани, и какво ще стане, ако датата на която се кръсти детето не е елективно добра? Какво ще стане, ако не го кръстиш на 01.03, а на 02.03.? За сватбите е ясно какво би се случило - краткотрайност, нещастен брак.
Аз все още си мисля, че това с избирането на подходяща дата за кръщене е глупост. Просто още един повод за взимане на пари. Все пак християнството отрича астрологията. Ако се спазват наистина принципите на тази религия, не може да си добър християнин и да се допитваш до астролози. В Библията май бяха отречени всички врачки, гадатели и астролози включително.

# 261
Не мога да ти кажа , Грийн, това не го коментирахме. Просто имах доста други теми за обсъждане, и гледах да не губя време и се отклонявам, но ще попитам.........

# 262
И аз успях най-накрая да се свържа чрез фейсбук с Адриана Вотей и тя ми каза да ѝ пиша на мейла да се разберем за изготвяне на личен хороскоп, но още не съм ѝ писала. Не знам кога ще е готова за разговора, а няма да имам възможност за това до 3-4 март.
Нямам търпение иначе..  Crazy Laughing

# 263
Здравейте Simple Smile От много години имам интерес към астрологията. Имам молба, моля ако някой може да ме упъти. Търся актуалните координати на астроложката Нила Ангелова. Имам нейни, но отпреди повече от 10 годишни са и за съжаление, не са актуални. Фейсбук не ползвам, така че през него няма как да я търся.

# 264
Здравейте!
Кой в България се занимава с медицинска астрология?

Аз отскоро карам любителски курсове по астропсихология и ми е много интересно.

# 265
Моля за помощ, казуса е следния:

Приятели ще сключват брак. Избрали са си за момента дата 24.08.2014. Държат да е неделя. Търсим такава в месеците юли, август и септември. Младоженката има симпатии към 27.07. Лично аз мисля, че е по-добре от 24.08. това е последният ден преди новолуние.....не е добре. Мога да дам и инфо относно картите на младоженците, но не мисля, че ще е коректно да им поствам картите.
Писах на А. Вотей, с молба за консултация. Днес при телефонния разговор, ми каза, че е много заета, и не знае дали ще успее да ни консултира.
Моля, за помощ, защото организацията започна, и се оказа голям проблем да се направят резервации на църква, гражданско и т.н.......младоженците са склонни да променят избраната, за сега 24.08..и аз ще чета и се образовам относно казуса, но не смятам, че съм достатъчно добра, за да давам съвети в случая, това си е отговорност.......
Вие сте....

# 266
Някой може ли да ми каже кой аспекти се гледат за евентуално несполучливи финансови дела и т.н,че напоследък много не ми върви в тези неща..да не би пък планетите да са виновни  Mr. Green

# 267
Договори не е желателно да се сключват при ретро Мерк, а той до скоро беше такъв, февруари.
Венера също, до юни все има нещо неприятно, но по-знаещите да конкретизират. Какво точно имаш предвид, под финансови дела?

# 268
Ани, наскоро бях помолена от друга потребителка за избор на ден за сватба и бях проверила всички съботи и недели през юни, юли и август.

За съжаление от тях няма подходящ ден, който да е напълно удовлетворяващ от елективна гледна точка.

Понякога така се получава, че хубавите дни са малко и то се падат в делнични дни. Обикновено се ограничават до няколко дни в годината.
На нея й предложих дата 6 август (сряда) за сключване на граждански брак, който е много хубав ден чисто астрологично. За тържеството и църковния брак й предложих тя да си избере вече каквато дата я устройва.
Ще погледна и съботите и неделите през септември днес, ако имам време. Дано да намеря някоя подходяща.  Peace

# 269
Договори не е желателно да се сключват при ретро Мерк, а той до скоро беше такъв, февруари.
Венера също, до юни все има нещо неприятно, но по-знаещите да конкретизират. Какво точно имаш предвид, под финансови дела?

то и аз не се обясних като хората.В смисъл имам договори за сделки,който някой са сключени в началото на месеца,също и през февруари.който пропаднаха в последствие..за това ми  стана любопитно!Явно е от този ретро Мерк

Общи условия

Активация на акаунт