БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 116

• 59 372
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Една неделя - за какво по - напред ... И пак понеделник...

# 241
  • Ловеч
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на ВИКИ. Да си жива и здрава.
Честит птазник и на всички празнуващи.

# 242
  • с.Николово, обл. Русе
Честит Имен Ден на всички именници. Да сте живи и здрави.

# 243
Донси, да сте е живи и здрави. Детенцето  много, много да те радва  да се гордееш с него. А ти да ушиеш всичко, което пожелаеш с лекота.
Мерси за почерпката.
Бачийска и Пепен прави сте за "адвент"
При нашето хоби има някой чуждици, но се сещам само за коучинг(няма или не знам дума на български за тази техника)
Финети подкрепям те. Мисли положително, това е много важно. Разбирам те-била съм на твое място преди повече от 8 г.
Прекрасни коледни топки видях.
Биси, на една вълна сме с чорапите-оригинален ли е?
Относно дамата,която Радика е харесала-може да му се намери схема оригинална на ДИМ в нета. Това обаче не е моя гоблен. Не харесвам да шия хора. Даже дълго се колебах за бистрото, там има човечета, но те не са акцент, на преден план са цветята,които в този форум заобичах. Не всички гоблени с цветя, но някои са изумителни. Предпочитам пейзажите, особено зимните и коледни покривки, чорапчета и разни украшения, като топки, камбанки и др., които вие изработвате, а аз още не. От 20 години се каня да ушия покривка с коледни мотиви като бордюр, но там имам много колебания,Дали да е голяма-да покрива масата разтегната, или малка, която, да постеля върху голямата. Чакам мнения по въпроса.
Ееее, прекалих с този дълъг пост и то рано сутрин, хората не се събудили.
 Пожелавам ви успешен и приятен ден на всички.

# 244
olenka63 да, оригинален е. Аз шия само ДИМ, за сега оригинали. Имам събрани 2-3 от мен, но не знам кога ще им дойде реда. След този ще шия на дребното но Буцила от филц.
Скрит текст:

# 245
Биси, аз ги събирам, но се получават добре. Само първия чорап не е сниман, но е един Дядо Коледа, пред елхова гора, държи голям разгърнат свитък и в краката му е чувала с играчки.
Ти кои други имаш?

# 246
Честит празник на всички именици днес!   bouquet Донси, благодаря за почерпката!
Усещам как лека-полека се промъкват коледните красоти, скоро съм сигурна, че темата ще бъде богатено украсена с тях!

# 247
Аз си ших за Коледа покривка, но я направих като правоъгълно каре, а отдолу постилам друга покривка. Основното хранене не обхваща карето и даже и да се накапе, ще се накапе другата покривка. Ако е голяма покривка бродирана и най малкото петънце ще те ядосва.

# 248
Покажи после ,аз още не съм стигнала до него  Mr. Green
Пепен  Hug за кончето , започвам го сега ,че ми е и зодия по китайския календар.
Как подбирате конците за чорапите ? Повечето са с наименование на цвета  newsm78

# 249
Биси, аз ги събирам, но се получават добре. Само първия чорап не е сниман, но е един Дядо Коледа, пред елхова гора, държи голям разгърнат свитък и в краката му е чувала с играчки.
Ти кои други имаш?

Твоя Дядо Коледа с моята приятелка си го бяхме поръчали, но той така и не дойде. Продавачката много бързо върна парите, без да чака срока. Мошеничка.
Имам други комплекти на ДИМ, много са. Не са коледни, но са по известните, и повечето спрени от производство. Малко съм се пооляла със запасяването, пуста лакомия, ама те са от хубави по хубави  Embarassed.

# 250
0026 Темный синий (2860)
0152 Серый (363)
0154 Темный серый (147)
0415 Белый (4825)
0420 Черный (21216)
0960 Темный зеленый (198)
0971 Темный серый (201)
3219 Темный-темный коричневый (1270)
3230 Темный серый (268)
3260 Темный серый (652)

Моля, помогнете с разшифроването на тези цветове. Цифричките нищо не ми говорят, а като име, има няколко, които се повтарят. Благодаря предварително.

# 251
  • Плевен
olenka63 да, оригинален е. Аз шия само ДИМ, за сега оригинали. Имам събрани 2-3 от мен, но не знам кога ще им дойде реда. След този ще шия на дребното но Буцила от филц.
Скрит текст:

Ох, тези са много на мода в момента !И на мен страшно ми харесват , ама са бая скъпички SadДруго си е готова комплектовка от тях.Иначе съм насъбрала няколко схеми с шаблоните .Аз и не искам да е нещо голямо .Не чорап , а примерно малки фигурки-играчки за елхата .

Бая работа за шиене има по тях , но пък все пак е нещо ново  , ефектно , свежо , карате да се усмихваш   Peace
Ще чакам с нетърпение да показваш и отзиви за изработката  Hug

donsita
- мерси за почерпката и да ти е живо и здраво синчето    bouquet

Все пак какъв ден е днес ,че от толкова именни дни  #Crazy
Та да поздравя всички които днес имат такъв   bouquet  bouquet  bouquet

teddybearm - много са ефектни тези дами   bouquetНякога /кой знае кога / бих си направила поне една серийка от тях -3бр Crossing Arms

# 252
  • гр.Добрич
Здравейте момичета. Чета ви редовно, но се опитвам да не раглеждам линчетата, които слагате, защото със скоростта с която шия, ще има и за внуците. Не купувам нищо, докато не видя шкафа празен,а в него има само 2-3 гоблена.(на фона на някои ваши, си е направо празен. Wink)

Donsita, честит празник и на всички други също.  bouquet

Еletonbon, Bub.ka, много са хубави топките. В последните години избягвам всякакви дребоси. Ако правя нещо подобно, то е все за базарите, но вече и за там ме мързи.

Това завърших с голяма мъка за 3 години.

Това започнах , а трябва да стане това http://media.snimka.bg/s1/2865/031974462.jpg?r=1

Това е на мама, коqто на стари години се запали по гоблени, но 1:1.
На Елеана е гоблена. Не съм в луд възторг, но с рамка, ще стане по-красив.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 11:42 от spinki

# 253
Нета е пълен с фигурки и шаблони за филцови играчки.  https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%86&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=V5mAUsDAGob-4QSv9oCIDw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=732

Аз си поръчах филц http://www.ebay.co.uk/itm/281198740953?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2648 , чакам го може би тази седмица ще дойде с превозвач. Не го знам каква дебелина е, иначе излиза към 0,22 лв. листа, а тук ги продават по 1 лв.

Да, скъпи са, не са за всеки. Няма нищо сложно и трудно за шиене. Моята приятелка ицбоцка нейния за 2 седмици.  
Скрит текст:

Тази кола я уших за 3 седмици
Скрит текст:
Скъпа беше, заболя ме сърцето. Не се сетих да я сканирам  ooooh! Много приятно се шият.

# 254
Хитрата сврака , първата колонка са bestex  или gamma  ,мисля  , а къде ги има , не знам Simple Smile

Ето една таблица ,можеш и на око да ги нагласиш:

http://www.delikatno.info/vibor-nitok-tablica-perevoda-nitok-muline/

Честито на всички празнуващи днес !

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 11:43 от ina.

Общи условия

Активация на акаунт