Третокласници - 3

• 40 077
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • В светлината на слънцето
Момичета, имам питане - има ли някой, чието дете да учи в 133-о училище? Ако има, моля, нека ми пише на ЛС, че да не спамим излишно. Искам да питам разни неща. Praynig

# 421
  • Пловдив
Днес учителката е казала ,че на 10 декември ще има състезание по български език "Бяло,зелено,червено" ,което ще е безплатно и апелирала да участват повече деца.
До сега не сме имали подобно състезание в училище.
Ако имате повече информация ,моля да споделите.
Има ли от къде да се видят задачите от предишни години?

# 422
  • София
Имаше някъде назад инфо за това състезание, но не помня кой беше писал.

Моята госпожица днес получи първата си четворка. По физическо. Детето го понесе добре, но аз съм бясна на учителката по физическо, честно. Нямала дъщеря ми техника на държане и хвърляне на малка топка , пълна с пясък. Crazy Да се смее ли човек, да плаче ли...Държала топката не както трябва и казала вчера, да се упражнявала вкъщи. И детето намери една малка  топка и пред огледалото тренира. Не е важно колко далече хвърля, а как точно я държи и как точно я хвърля. И днес и писала за месец ноември четворка. Rolling Eyes Аз си признавам, че много се ядосах и не успях да го скрия от детето. Защото ми се струва голяма глупост това, честно. Айде, да кажем, че верно няма техника на държане на малка пясъчна топка/ направо абсурдно ми звучи/, ама да  не би само това да са правили цял месец, та не  е взела под внимание другите неща. Честно, много се ядосах. Обаче съм обещала, че при първата оценка, различна от петица и шестица ще направя торта и ще празнуваме Laughing, та сега яда ми отива на кино и аз отивам да правя торта.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 19:21 от Валенцето

# 423
  • София
Имаше някъде назад инфо за това състезание, но не помня кой беше писал.
да, някъде назад пишеше - мисля, че пишеше, че това състезание се организира за първи път,

сайта му е http://gordonbulgaria.com/

# 424
  • Варна
Валенце,не се кахъри за това физическо,не си струва. Simple Smile Спомням си и аз как в 5ти клас майсторих нещо(дори не помня вече какво беше) по ДБТ и получих 4ка и ме беше яд много.След това правих проект на апартамент и пак така ме оцениха. hahaha По рисуване също 4ки.Детето не му пукаше,ама аз се ядосвах и да ме питаш защо.Държат си там учителите на нещо си,изискват го...ами добре,няма да свърши света с тяхната 4ка я. Twisted Evil
Супер да ти се получи тортата,хубава идея за повод за празнуване! Hug

Дайте идеи,или по-скоро сайтове за идеи за ръчна изработка на Коледни красоти(освен крокотак).Ще правят отново базар с техни прозиведения,но този път ще се майсторят у дома,а не в часовете там като миналата година. Rolling Eyes

# 425
Деска, ето тук пост 296 има елхи- шишарки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=745520.285

Валенцето и аз се ядосвам на на една 4-ка по физическо и на една по музика. Днес са го изпитвали на солфежиране.  newsm78
Има 6-ца много е щастлив, ама два дни репетираше у нас, беше сигурен ,че ще го изпитат.

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 20:19 от vela

# 426
  • Варна
vela,мерси,страхотни са,и детето ги хареса,дори вече знае от къде ще набави шишарките. Simple Smile

# 427
  • Варна

Дайте идеи,или по-скоро сайтове за идеи за ръчна изработка на Коледни красоти(освен крокотак).Ще правят отново базар с техни прозиведения,но този път ще се майсторят у дома,а не в часовете там като миналата година. Rolling Eyes

Deska, виж в Pinterest - има големи красоти:
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=christmas%20cards%20diy&rs=rs

Валенце, я не си го слагай на сърце! Разбирам как се чувстваш, защото ако помниш аз миналата година бях първата, която се оплака от оценка различна от 6, която беше всъщност 4 по физическо - само, че беше, защото детето скочило от място 90 см, а за шестица трябвало 1.20 м. И бях бясна, не заради оценката, а заради това как той се почувства. Сега вече претръпнах, макар че втора 4 не ми е носил, но той пък тогава така се амбицира да скача, че сега е като заек. Тази година имат нова учителка по физическо и за сега вместо да покриват нормативи, играят на народна топка, а той там пък е много добър. Винаги съм му казвала, че оценките са като снимки - понякога може да си красив, но да си намръщен и на снимката да си излязъл грозен, но това в действителност не означава, че е грозен. Така и с оценките, те са моментна снимка на уменията - може да знаеш, но да не си в кондиция и хоп, не получаваш максимум, но това не значи, че не знаеш. Ох, разправям ги аз тези неща и макар, че тази година само 6, от време на време пак драми. Днес например са им казали резултатите от онази олимпиада по английски, за която ви питах и той се оказа, че щял да получи грамота, защото е класиран на 3 място. Аз му казвам по телефона "чудесно", а той "да, ама не съм на първо"  newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy

# 428
  • София
уф, и ние трябва да правим нещо за коледния базар... или сладки или соленки, или някакви картички или играчки за елха.... добре, ама аз съм толкова схваната в ръцете, че не мога нито едното, нито другото, всичко ми се получава ужасно... оплаках се

# 429
  • София
Manzhelka, така е, зная. И ме е яд на мен самата, защото точно аз съм тази, дето все говори на детето , че не бива да е бележкарка. Обаче по физическо!!! И то , защото нямала техника на мятане на малка топка с пясък. Не го разбирам. Същата тази госпожа на първата родителска среща ни обясни, че ще оценява старанието на децата, а не толкова резултатите. Само тя и едно момче нямали техника. Rolling Eyes Обаче детето ми въобще не беше притеснено, може би малко, ала бързо и мина. Особенно след като направихме торта с цифрата 4. Показвам я за малко и я трия:

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 21:53 от Валенцето

# 430
  • Варна
Валенце, това с тортата е много идейно!

# 431
И аз значи ще трябва да правя торта.  Mr. Green И моето днес се върна с първата 4 и половина. Обаче на контролно по математика и то с такива тъпи грешки, каквито и в първи клас сигурно никой не прави. Не е влюбена, блейка е. Crazy

# 432
  • София
Дaйте коледните дa ви ги нaпрaвя, бе ! Aз пък ууумииирaм дa прaвя тaкивa нещa- успокоявaт ме. Ще пекa и мъфини. Тренирaм от 2 месецa, въпреки че със съпружеството сме нa диетa. Имaм коледни хaртишки, пликчетa и т.н. Simple Smile . Нaшите кaртички сa в джобчетa, че дa не ги пипaли с мaзни ръце. Идеятa е нa Цвети.

# 433
  • София
Това с физкултурата е много неприятно. Майка ми, явно в желанието си да ме предпази от подобни учители, ми е насадила едно особено пренебрежително отношение към физическите активност, което не знам добре ли е, зле ли е. При нас класната е и по физкултура няма излишно престараване, добре ги раздвижва, но им пише оценки по дисциплините, в които са добри.

За материали за Коледа - аз днес попаднах на този сайт и съм очарована . Научих се да правя origami star. И си мислех, че е оригинална идея да направим звездички с коледни пожелания към децата, бонбон  и всичко това опаковано за последния учебен ден преди Коледа. Но не знам дали ще имам "сгоден случай" да си реализираме идеята, може и за роднините да го направим.

И моето дете е имало понякога 4 1/2 на упражнения в тетрадката или леки проверки, без да е нанасяно в бележника. Вече гледам по-спокойно на тези оценки, но определено си показват, че има нещо неразбрано и като поработим малко се поправя.

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 09:34 от TanyaMG

# 434
Оооо, пишете ме и мен към обичащите да правят коледни нещица. Утре трябва да правя коледния календар, задачите вече са измислени. А от неделя стартираме коледните сладости, за които си имам два броя помощници. Ама наистина помагат, не се шегуват.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт