Третокласници - 3

• 40 069
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • 1st floor
Валенце, тортата ти е прекрасна)!  Laughing Аз, ако ти бях дете, щях да нашаря бележника и с други цифри... Mr. Green

# 436
  • Варна
Честит Андреевден на всички именници!

Ох, и аз много обичам да майсторя разни коледни нещица. Направо ме сърбят ръцете - обичам целия декември, коледния дух и атмосферата. Снощи извадих елхата - по традиция я украсяваме винаги на 1.12. Утре започваме и с коледния календар, детето още от снощи се опитва да откопчи инфо какви са му задачите. А Morning creativity e готин блог - благодаря за идеите!

# 437
  • София
Валенце, тортата ти е прекрасна)!  Laughing Аз, ако ти бях дете, щях да нашаря бележника и с други цифри... Mr. Green
Недей така, моля Laughing!
Мина ми яда, по-точно не ми е минало, но спрях да мисля за това, щото започва да ме боли глава иначе Laughing. Детето е спокойно, не се е тръшкало и не е правило циркове и това е най-важното.
Други грижи имам на главата. Аз съм касиер на класа и искам да се откажа от тази си "професия". Взеха да ме дразнят много разни дами и на родителската среща ще кажа, че вече пари не събирам, за последно сега за Коледа. Да се оправят. Две години и половина ми стигат.

# 438
Валенце, тортата ти е прекрасна)!  Laughing Аз, ако ти бях дете, щях да нашаря бележника и с други цифри... Mr. Green
Мда, само дето не може да са двуцифрени.  Wink Валенце, пак да направиш, но с цифри 10х6, т.е. на всеки десет шестици по една торта. Ако детето ти е такъв фен на сладкото, като мен, направо се преквалифицирай в сладкар.  Laughing

И от мен честит имен ден на патерица, на всички празнуващи на Андреев ден!   bouquet

Вие вече се готвите за Коледа, но аз продължавам да не съм на тази вълна. Вчера имах други емоции, но мноооого приятни.  Grinning Синът ми спечели златен медал в шахматния турнир "Златна пешка", който е отборно състезание между софийските у-ща и е под егидата на Столична община. Отборът ни беше от три момченца играещи добре шах и едно начинаещо момиченце, без което, обаче, нямаше да има отбор, защото такъв е правилника на състезанието - смесен отбор от четирима състезатели. Всички победи и загуби на всеки състезател се трупат на отбора. Децата цял ден се сътезаваха, играха през промеждутъците между кръговете на джаги, тенис на маса, футбол... или просто си почиваха. Накрая ни наградиха, взехме си купата и златните медали и се прибрахме с приповдигнато настроение. Добре представихме училището, като за сефте на този турнир.  Laughing

Днес, трябваше да отиде на контролен футболен мач срещу едно друго у-ще, но на това време с този запушен нос, няма как да стане, уви.  Confused Нищо, ще има и друга възможност.
Сега ще оползотворим деня с разходка ... из учебният материал.  Mr. Green Нещо много го е домързяло да учи в последно време. За Салабашев е решил само един тест. Къде е тръгнал, да се чуди човек.  Tired

SZA, какво им е преподала г-жата в курса по математика вчера и какво домашно имат?

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 13:31 от Tonita

# 439
  • Варна
Tonita, честито за медала! Все така да му върви и току виж, дай боже да задмине и Веско Топалов!

Ние днес вече украсихме елхата и подкарахме първата задача от календара. Искам да благодаря на SZA, че сподели идеи с мен.

Радвам се, че е декември. За мен това е специален месец. На Иван Салабашев няма да го записвам, защото по това време е канен на рожден ден на приятелче, а и без това няма достатъчно време да решава задачи, по-добре да има време да се подготви за КМС. Въпреки, че вчера имахме емоции и с Коледното - поради сменения график заради 14.12, се наложи да сменим часът на празнуване на собствения му купон за рождения ден на 15.12, защото във Варна КМС ще е от 14:00 ч. Добре, че в клубът имаше свободен час, защото иначе щяхме да пропуснем и коледното  Joy.

# 440
Tonita, честито за медала! Все така да му върви и току виж, дай боже да задмине и Веско Топалов!
Благодаря, Manzhelka, но чак такива намерения нямаме. Моето дете играе шах за социални контакти.
КМС го пропускаме, заради Коледния шахматен турнир. Ако датата беше останала 14.12., щеше да отиде и на КМС, но за 15.12., твърдо отсече "Ще ходя на шах". Та, със Салабашев, приключваме състезанията за тази календарна година. Стига му толкова.
С нетърпение очаквам ваканцията.  Grinning И искам да има сняг.

# 441
Tonita, честито на шахматиста. Взели са геометрични фигур правили са пак едно КМС и нямат домашно. На курс са чак на 11 януари.

Ние днес също стартирахме предколедното броене с календара и първата задача - да украсим елхата, както и подаръчета - играчки за елха. Ето нашия календар, на който му е интересно - стана супер лесно и бързо,  подръчни материали.

# 442
  • София
Ние сме с прости календари - от тези, дето просто се задрасква цифрата, но ги стартирахме, украсихме и елхата, пробвахме да правим курабийки-лебеди от Крокотак и се провалихме... идея си нямам, какво да направя за коледния базар, толкова съм схваната в ръцете  ooooh!

# 443
Дзвер, ще ти предложа мое произведение, ако става въпрос са храна/ имам спомен, че по-напред беше писала/

Правих ги за коледен базар преди две години. Ако се интересуваш ще пиша по-подробно.
Повече снимки- в линка:
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.25899791

# 444
  • София
gretacvetina, благодаря ти, но аз това не мога да го постигна, ако ще и да го правя 1000 пъти... толкова съм схваната в ръцете, че не ми се говори  ooooh!

# 445
Ама това е най-обикновено тесто за сладки, разделено на топки и оцветено с различни цветове със сладкарска боя. После  изрязваш формички /каквито имаш/ печеш, набучваш на шишчете, обвиваш с целофан и готово. не е трудно.  Peace
Ние също ще имаме коледен базар като произведенията ще се продават /една сладка 20 ст./  Simple Smile

# 446
  • София
Ама това е най-обикновено тесто за сладки, разделено на топки и оцветено с различни цветове със сладкарска боя. После  изрязваш формички /каквито имаш/ печеш, набучваш на шишчете, обвиваш с целофан и готово. не е трудно.  Peace
Ние също ще имаме коледен базар като произведенията ще се продават /една сладка 20 ст./  Simple Smile
говориш ми на китайски  Joy ooooh!

# 447
  • В светлината на слънцето
Тонита, поздравления за златния медал, браво, браво!   bouquet

И ние днес стартирахме календара. Ето нашия (с мнооого лоша снимка).
http://lulumba.snimka.bg/holidays/detski-koleden-kalendar.784061.32109570
Първата задача беше стратегическа - да ми помагат за коледните сладки, които също днес стартирахме и в момента къщата ухае на Коледа. Mr. Green

# 448
  • 1st floor
gretacvetina, страхотни са!!! И не се измъквай така - дай рецепта и аз да се пробвам!  Laughing Що е то най-обикновено тесто за сладки?  newsm78

Тонита, браво и от мен на детето!!! Peace Още много медали да ти носи! Grinning

Ние още нито сме почнали да украсяваме, нито знаем къде тате е прибрал украсата!  Mr. Green Сладки си правим, но ги изяждаме и за това не ги кръщаваме коледни!   Mr. Green С две думи - коледният дух у нас още не е пристигнал...

# 449
  • Варна
Tonita, браво! Все така и още много постижения!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт