Третокласници - 3

• 40 003
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Честит празник, vela! Много усмивки, здраве и късмет! На всички празнуващи - много любов и споделени моменти!  Hug

# 541
Честит двоен празник, vela!!!

Честит празник на всички именици! Да са здрави, засмени и с много късмет в живота!

# 542
  • В светлината на слънцето
Честит Никулден на всички, които празнуват днес.   bouquet
vela, честит ви двоен празник у дома. Hug
Люлин, искам да ме разбереш правилно - идеята за подаръците от деца на деца е прекрасна. Сигурна съм, че на малките сирийчета ще им хареса да получат подаръци. Но наистина трябва да се помисли под каква форма точно да бъдат дадени, за да не се засегнат те и най-вече техните родители. Сирийците са много горди хора, макар и поставени в такава ситуация (в случая подобие на затвор) и силно религиозни в по-голямата си част. Съдържанието на пакета дори не е чак от толкова голямо значение, колкото самият акт (да получат подарък по повод християнски празник). Не казвам да се откажете от идеята, а просто да помислите под каква форма точно да бъдат дадени подаръците, за да не ги обидите на тема религия.

# 543
  Честит празник на всички празнуващи!Много здраве и попътен вятър в живота!
   Нашият концерт снощи мина много добре,но децата са вече доста изморени.Моето момче отиде развълнувано на училище,защото ще получат грамоти  за участието в проекта,енциклопедии и ще имат афтър парти.

# 544
lulumba, благодаря ти. Вярвам на организаторите на събитието. Аз се включвам, защото  много харесвам страната и хората. Ако и друг има интерес, да заповяда.

Честит празник на всички!

# 545
Честит празник и от мен, на патерица  Hug Живи и здрави да сте всички  Heart Eyes
Ние нямаме именници, но пък много харесваме празника и винаги го празнуваме.
Бяхме малко болни, няколко дни с главоболие, не разбрах дали е вирус или умора. Вчера не беше на училище, но днес беше на състезание. Сгрешил е 8 и 11 задача, а не е могъл да реши 15. За 11 много се ядоса, че не беше броил първия ден, в който Ева откъснала листче от тефтера  Laughing
Аз пък съм доволна от представянето  Hug

# 546
И от мен на патерица, честит Никулден на всички! Живи и здрави бъдете!   bouquet Hug

Бейби, тя, 11-тата задача и мен ме затрудни. То не беше вадене и добавяне на страници и броене на дните по каледнар.... Crazy  hahaha Мисля, че тази задача е препънала доста от децата. Моето я е объркало също. Иначе е решил 10 задачи вярно и 5 е сгрешил. За съжаление, от 5-те объркани, три са от носещите по 6 точки. Иначе, много съм доволна от сътвореното от сина ми, предвид подготовката му. То, да решиш от СМТ насам, 3 !!! теста за Салабашев и да искаш максимума е направо нагло. Пък и като гледам, каква предваканционна треска го тресе.... Crazy Хич не му се учи. Най-вече по английски. КМС го пропуска. Решил е да ходи на шахматен турнир. Мен, ако ме питате, аз бих предпочела КМС. Но, аз не участвам...  Wink Ще уважа желанието му. За пореден път.

Днес пропуснахме тържеството от школата по английски, уви, но и при спринтово придвижване от едното до другото място, пак щяхме да закъснеем с повече от час, което обезмисли усилията. Жалко. Надявам се, че следващата, ще се включим.

Вчера в у-ще, децата са теглили томбола за да видят, кой на кого ще купи коледен подарък. Моят е изтеглил името на едно момченце, но когато го попитах, дали знае какво би му харесало, отговорът беше отрицателен. Сега се чудя, как да разбера, какво би го зарадвало най-много? Ако кажа на сина ми да проучи, той директно в негов стил, ще подходи с въпроса -"Ти какво искаш да ти купя?  ooooh! Crazy А, г-жата иска да бъде тайна. Мноооого е "тактично" моето гардже.

Сега, мисля да се разходя до "Комсед". Там има 30% намаление днес и утре. Ще поразгледам и ако нещо ми хареса, ще го купя. 

# 547
Ох, Тонита, твоето поне е решило 3 теста, а моето от СМТ насам е решило НУЛА и доволен днес излезе от Салабашев с констатацията: "задачите бяха лесни". Лесни, ама като гледам черновата, докарва 30 точки  Mr. Green, а едната сбъркана е направо безумно - вярно решена, но дал броя на момичетата, а не на момчетата (12-та задача). С листчитата се решава лсно с формула - 31 дни от декември + 2 от ноември по 2 нови са 66 плюс 20 в началото - 86 и после броиш до 7.01. На КМС ще ходи - щял да е първи. Да му имам самочувствието Simple Smile

# 548
И моя не е решил нищо вкъщи, ама няма и кога. Мисля да спрем спортовете, че аз не издържам да тичам, а той милия от 7 до 7 е навън - нечовешко е.
Тонита, 20% е намалението,  Peace

# 549
  • Варна
И моя реши 3 теста предварително от минали години.За толкова намери време човека. Wink
От 15 зад.верни са му 9.Но ме радва ,че 11,12 и 13та ги е решил,14 и 15та не е можал.По сметки от листа му ще има 36 т.На фона на миналогодишния му резултат от 18т. сега е удвоил,догодина може да го утрои. Twisted Evil Стоя до края обаче,което ме радва.Но концентрацията му още явно не е на ниво,щом е сбъркал елементарни задачи от 1 до 10та,например 10та,където  е можел от отговорите да стигне до верния по метода на отхвърлянето.Доволна съм от хлапето ми! Heart Eyes И явно е загрял добре на състезанието,защото после в школата им е дала тест и моя е с пълен брой точки на него,единствен бил,та излезе по-нахилен отколкото преди това от МГ. Mr. Green
Още не съм го записала за Коледното и едно не е решил предно.Тази седмица ще се пробва на някой тест.

# 550
 Мерси за пожеланията!

Браво на математиците!

Моя ще ходи на КМС. Бях решила да не го записвам, а той не казал в училище че няма да ходи и класната ми се обажда ,че го е записала. Много ме ядосва. Решава два-три теста и хайде на състезание. Ами не става така. ooooh!
При нас ще има танци с почерпка в училището. Ще си правят дискотека. Mr. Green Пак са подкарали яко с контролни и изпитвания. Предваканционно ще им стопят лагерите.

# 551
Ох, Тонита, твоето поне е решило 3 теста, а моето от СМТ насам е решило НУЛА и доволен днес излезе от Салабашев с констатацията: "задачите бяха лесни"...
Същата работа.  Mr. Green Определено не им липсва самочувствие.  Laughing

С листчитата се решава лсно с формула - 31 дни от декември + 2 от ноември по 2 нови са 66 плюс 20 в началото - 86 и после броиш до 7.01...
Лесно, ама не за математически инвалиди, като мен.  Embarassed

Тонита, 20% е намалениетоPeace
Точно така. Дезинформирана бях, а после когато стигнах магазина, видях на вратата надпис -20%.  Peace

И моя не е решил нищо вкъщи, ама няма и кога. Мисля да спрем спортовете, че аз не издържам...
И аз исках да намалим спортовете, но такава драма настана, че......  ooooh! Категорично отхвърли предложението ми. Продължаваме с трите спорта - плуване /вече е състезател на "Левски"/, шах и футбол. Като добавим школата по английски, математика и ИТ /в у-ще/, направо луда ставам. Crazy Но, докато се справя с материала в у-ще, няма да настоявам за редуциране. Сигурна съм, обаче, в едно- тази програма, ще просъществува максимум до 4-ти, 5-ти клас. После, когато уроците в у-ще го затрупат, сам ще се откаже. Дори си мисля, че за повече от един спорт няма да има време. Дотогава, ще се въоръжа с търпение. Mr. Green

Но ме радва ,че 11,12 и 13та ги е решил,14 и 15та не е можал.

Моят от "скъпите" е решил 12-та и 15-та, а е объркал 11,13 и 14. От "евтините" - не е решил 9-та и 10-та, които са от типа задачи, които знам, че не го затрудняват.  Confused Ама, нали задачите са лесни...  Crazy

# 552
Става дума за задача /не зная за кой клас иде реч/ от състезанието по математика "Иван Салабашев". Shocked

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 23:33 от Нeм

# 553
  • Варна
Чак сега видях листа на детето от състезанието - наистина има кебапчета и митинги! После защо децата нямали ценности! В желанието си да са "по-интересни" всъщност узаконяват простотиите Sad В къщи говорим за морал, за честност и т.н., а в училище им показват, че е нормално да отидеш да викаш срещу нещо, ако ти дадат две кебапчета?!

# 554
Моя син се смя на тази задача, значи добре разбира контекста. Не знам вас защо ви притеснява тази мила родна картинка, аз не намирам нищо не естествено  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт