Третокласници - 3

• 40 005
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Ха-ха, Лулмба! Благодаря! Laughing Тъкмо гледах програмата на Музикалния...Заплюла съм си и "Карлсон" и "Пинокио" в Младежкия театър. Някой да помогне с отзиви, че се чудя кое от двете (в последователни дни са и накуп ще ни дойде множко)?

Карлсон го гледахме преди две години, страхотно представление - децата много се забавляваха. За Пинокио нищо не мога да кажа.

# 526
  • София
Благодаря ви за отзивите! Simple Smile И сега ми възниква още един въпрос. По рисуване за утре трябва да носим "алуминиево фолио и дебел лист"  newsm78 Учебникът естетствено е оставен в училище и идея си нямам каква е целта на занятието. Чудя се готварското фолио ще свърши ли работа или откъде да търся друго. И какво под ягодите да разбирам под "дебел" лист!? Ако някой е минал вече през тази задачка - помоощ!

# 527
  • София
Благодаря ви за отзивите! Simple Smile И сега ми възниква още един въпрос. По рисуване за утре трябва да носим "алуминиево фолио и дебел лист"  newsm78 Учебникът естетствено е оставен в училище и идея си нямам каква е целта на занятието. Чудя се готварското фолио ще свърши ли работа или откъде да търся друго. И какво под ягодите да разбирам под "дебел" лист!? Ако някой е минал вече през тази задачка - помоощ!
не сме имали точно такава задача, но днес носихме квадратчета 10 на 10 см от бял картон, брокат и фолио - правили са окраса на стаята - да не е нещо подобно Peace

# 528
  • София
Ха-ха, Лулмба! Благодаря! Laughing Тъкмо гледах програмата на Музикалния...Заплюла съм си и "Карлсон" и "Пинокио" в Младежкия театър. Някой да помогне с отзиви, че се чудя кое от двете (в последователни дни са и накуп ще ни дойде множко)?
С чиста съвест мога да кажа, че Карлсон е представлението, което се хареса най-много на мен и детето от всичко гледано.
Пинокио не сме гледали.

# 529
  • В светлината на слънцето
Не казвам, че е лошо представлението, просто на актьора не му се разбираше половината текст. Но може и да е било заради по-голямото напрежение и сценична треска. Затова уточних, че го гледахме на премиера. А тогава като цяло се играе пренапрегнато. Има и нещо друго - аз кино и театър гледам с малко по-различно око. Професионална деформация, какво да правиш.

За задачата с фолиото не мога да помогна. Нашите пък оня ден носиха пъстри хартии и хартиени панделки.

# 530
На детето му хареса "Карлсон" в Младежкия, както и Аладин и Зоро в Музикалния.
Bibi, уникални са момичетата!!!

# 531
  • София
За фолиото-2х носи щерката в училище такова.
За готварско става въпрос да. Аз и пратих цялата ролка, да си взема колкото и трябва, защото разбрах, че нещо не и се беше получило добре първият път с отрязаното парче. Не съм видяла произведението на изкуството, сътворено с него все още. Crazy

За "Карлсон" в Младежкият театър сме ги водили и двамата преди 2 години и беше весело. Децата го харесаха.

# 532
  • София
Благодаря отново на всички!  bouquet Значи утре връчвам ролката и не го мисля повече! А за Карлсон - и малкият дърпа към него, та явно той ще ни е предновогодишното театро. Гарниран евентуално с "Лешникотрошачката".  Пинокио - догодина!  Simple Smile

# 533
Заинстригувахте ме с представленията в Музикалния театър, отдавна смятам да водя младежите. лулубма, а става ли Лешникотрошачката за дете на почти 5 г.? Искам и двете деца да мога да заведа.

Карлсон и на нас ни хареса. А ролята на Дребосъчето се играе от Никола от Революция Z:)

# 534
Призив за коледни подаръци за децата-бежанци.

Ако имате желание, действайте във вашите училища.

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 23:42 от Люлин

# 535
SZA, според мен "Лешниктрошачката" става за всяка възраст. Музиката е прекрасна, самият балет е с много ефектна хореография. И чисто символично - Коледа е един от най-подходящите моменти да се гледа точно този спектакъл.  Peace Теди беше на 3 години, когато отиде за първи път на балет - гледа пълната версия на "Лебедово езеро" в операта: 4 часа продължителност с 3 антракта. Бяхме подготвени да си тръгнем в първия, но тя беше като запленена и упорито стоя до финала. А "Лебедово езеро" е далеч по-трудно за възприемане от деца. Така че изобщо не се колебай за "Лешникотрошаката". Peace
Люлин, а сигурно ли е, че тези деца и родителите им ще приемат радушно подаръци, свързани с християнски празник? Питам, защото имам познати - сирийци, които живеят в България от доста години и вече са се интегрирали чудесно у нас, но много малко от тях са склонни да приемат нашите празници. Да не кажа, че могат да го сметнат за обида и своеобразно налагане на други религиозни обичаи. А тези народи са силно религиозни и ревниви по отношение на собствената вяра. Сигурни ли сте, че това няма да ги нарани? Thinking

# 536
lulumba, в текста това е упоменато. Аз се надявам да бъде радостно за децата.
Правят го хора, които работят с бежанците по различни инициативи.

# 537
Да, точно затова и попитах - те наистина са много ревниви и лесно обидчиви на тази тема. Едно е да се помогне с дрехи, храна или други необходими материали, съвсем друго да им се натрапва чужд, свързан с религиозно и то много важно религиозно събитие празник. За християните Коледа е Рождество Христово. За сирийците, които в по-голямата си част изповядват друга религия това е натрапване и опит да бъде подменена вярата им. Казвам го, защото вече съм имала опит, за съжаление злополучен - точно с подарък за Коледа беше между другото. Разбирам добрите чувства, но мисля, че в случая се върви по много тънка граница и не съм убедена дали няма хората да се почувстват засегнати по един или друг начин.

# 538
Благодаря ти, ще предам. Лично нашите кутии ги виждам напълно неутрални като послание. С изработени от децата неща.

# 539
Честит Никулден на всички именници! Да ви почерпя, днес имаме двоен празник у дома, тати и малката Никол:

Общи условия

Активация на акаунт