Третокласници - 3

• 40 039
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • В светлината на слънцето
Не, на Булвест е. Издаван е 2004 г., после е преиздаден 2008 г. Не че музиката в училище е най-важният предмет, но поне да си направят труда да изпипат малко учебника - тъй и тъй са взели хонорар за написването му. Заради принципа ме хвана яд, не за друго. Twisted Evil

# 481
Контролно по музика??
О, и не само. Изпитване по солфежиране имахме миналата седмица. ooooh! Горките деца. Четири оценки има детето от началото на срока по музика.

Моля за помощ. Детето има да прави проект по англ. език. Какви храни  обича и какви не. Къде мога да намеря рисунки в нета на разни ястия, спагети, пици, зеленчуци. Искам да ги принтирам ,а детето да ги оцвети. Не е голям художник и няма да може да нарисува всичко . А цветни снимки идея си нямам от къде да намеря.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 15:32 от vela

# 482
  • София
Ето - заповядай: http://www.freedigitalphotos.net/images/Food_and_Drink_g32.html

Ние всяка година правим по нещо - коледни картички или друго за коледния базар в училище.
После парите се събират и се използват за училището.

# 483
  • Варна
Идея нямам какво правят и учат по Музика.Пее ми отвреме навреме у дома и дотам. Simple Smile
На Коледния базар  сумата от продаденото влиза в касата на класа и класната им организира еднодневна екскурзия.И големия ми син като чу за какво използват парите вече на 2-3 пъти се възмущава защо не ги дарявали за благотворителност.Той като участваше на тези базари паричките отиваха за болни и бедни деца.

# 484
  • София
lulumba, в класа на дъщеря ми учат по Просвета на Калоферова и екип. Няма Слави и къси полички, току що го прегледах до края.На мен ми харесва, ще почваме да пишев домашното от тетрадката по музика. Слушаме "Менует" от Бокерини и една песничка "На цирк" където също се споменава танца.

Мдаам, Калоферова, освен че е изключително фин човек, започна кариерата си и като обикновен учител...
Аз, за срам мой, нямам идея по кой учебник учат, нашият си стои в шкафчето в училище, ни нотни тетрадки, ни учебни такива се наблюдават. Струва ми се, че нищо не учат, но ... хм ..., май  по-добре!  Rolling Eyes
Аз сега съм на тема Коледно тържество в (чалготека в) Студентски град, върло беснея и се опитвам да разбуня родителски духове, ма не ми се отдава много-много. Но така като ви чета и за съдържанието на учебниците, явно си е тенденция в учебно-образователния процес...

# 485
Ето - заповядай: http://www.freedigitalphotos.net/images/Food_and_Drink_g32.html

Ние всяка година правим по нещо - коледни картички или друго за коледния базар в училище.

Благодаря! Искаше ми се да са черно бели и да ги оцветява, ама явно ще жертвам пак цветния принтер.

# 486
Моето неодобрение на допълнителната тетрадка се основава на това, че повтаря картинките в учебника и задачите са от сорта "напиши еди-кои-си ноти" и "оцвети картинката", а ноти започнаха да пишат в стандартна нотна тетрадка.
Учебникът ми се видя добре в началото на годината, много песнички, доста народни и инфо за инструментите...Описаното от лулумба е гадост.

vela, пробвай в гугъла с coloring pictures+food и други подобни комбинации

# 487
  • София

Благодаря! Искаше ми се да са черно бели и да ги оцветява, ама явно ще жертвам пак цветния принтер.

Извинявай, не дочетох. Ето за оцветяване : https://www.google.bg/search?q=food+pictures+coloring&tbm=is … =1280&bih=868

# 488
   Привет!
  И нашите пишат ноти по музика,дава им домашно учителката,но не са правили контролно.Нашата кака е много музикална,пее в състав за народни песни към училище,ходи и на поп и джаз пеене,но е абсолютен слухар.не познава грам нота.Онази вечер помоли брат си,тя е в 10 клас,да й обясни нотите,времената,а малкият беше толкова доволен,че кака го моли за помощ.И довечера имат урок,защото диригентът на състава е казал,че почват да пеят с ноти.
   Вчера синът ми е бил изпитван по ЧО,на урока за покръстване,писменност и Българска църкав.И понеже предният ден му помагах да го разбере,съм адски възмутена как е поднесена на децата такова количество информация,само в един урок.Знам,че е обсъждано,но стигнахме и ние до този урок,та да си кажа мнението.

# 489
Ще взема довечера да снимам някои странички от учебника, та да видите за какво иде реч.  Mr. Green
Снощи баща й подскочи на петицата не заради оценката като оценка, а защото знае нотите много добре, но кой знае къде е зяпала. Има понятие от солфеж и свири на инструмент, така че няма как да не познава нотите. И изобщо по всички предмети напоследък е тооолкова разсеяна, че няма накъде. Но после като видя учебника и тогава вече стана страшно. Mr. Green

# 490

Извинявай, не дочетох. Ето за оцветяване : https://www.google.bg/search?q=food+pictures+coloring&tbm=is … =1280&bih=868

Супер! Благодаря!

# 491
Мъжът ми бе потресен не от трудността на материала. То реално това, което е споменато в учебника като ноти и като някакви стилове (валс, менует, духова музика и т.н.) е на доста елементарно ниво. Той остана потресен от безобразно направения учебник, пълен с какви ли не глупости. Например Слави Трифонов по ангунг свири на виола и жизнено важен музикален въпрос за ку-ку бенд под снимката. Или пък представяне на валс като за целта е дадено как се свири на ...акордеон. Това Щраус, Виена - кучета ги яли тях. Пълно със снимки на оркестри с нахилени до ушите мургави свирачи. Друг въпрос под лоша снимка на две девойки по къси полички - нещо от типа на къде пеят Деси и Алекс? Аз в първия момент се опулих и зачудих кои са пък тези. И чааак после прочетох, че е споменат и ку-ку бенд, та ми просветна. И все неща в този дух. Изброени и показани разни музикални инструменти, между които няма пиано, което е основен инструмент в музиката по принцип. Що да има? Пълно с фактологически и нотни грешки. Абе тая сутрин още не му беше минало и заяви, че ще занесе учебника в Съюза на композиторите (той понеже е и композитор) да им покаже какви глупости се преподават на децата. Crazy
lulumba, ти ме накара страница по страница да прегледам учебника по музика. С облекчение установих, че такива неща в учебника по музика на Просвета няма. Разбира се, нямам претенции, че моята преценка може да се сравнява с преценката на професионалисти.
Гледам в нотната тетрадка са се учили да пишат нотите - четвъртинки, осминки, половинки, ключ Сол, гамата, паузи и т.н. Учат и видовете музикални инструменти. Моят постоянно иска да ми пее разни песнички, които учат по музика, ама с мелодията невинаги му се получава.  Laughing Както и да е. Аз търпеливо го изслушвам, не за друго, ами да не му троша хатъра.  Mr. Green Нека си пее детето. А, в тетрадката, освен задължителния материал, наред с хора и ръченици, менуети и валсове, моят изтипосал с дебели букви - AC/DC и Metallica   Mr. Green Така де, то и стиловете в музиката трябва да се знаят.  Laughing

Аз сега съм на тема Коледно тържество в (чалготека в) Студентски град, върло беснея и се опитвам да разбуня родителски духове, ма не ми се отдава много-много....
Не ме подсещай. Най-лесното е да не го пусна, но ако го направя, детето ще се чувства наказано.  ooooh! И той, ще ходи. Е, болшинството печели.  Crazy Тази година ме свариха неподготвена, но другата......  #Cussing out

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 19:43 от Tonita

# 492
  • Варна
Моето дете пък тази вечер го заведох на балет за първи път - беше като омагьосан! Много съм доволна, че му хареса и музиката, и декорите, и танца, и костюмите. А и точно по музика бяха слушали валсове от този балет и понеже той знаеше вече историята от преди ("Лешникотрошачката"), поиска да го види и на живо. В нашия клас пишат ноти от време на време, всички песни трябва да с знаят наизуст, но чак контролно не са правили, а и ми харесва това, че класната им пуска допълнително известни музикални произведения, с които да им разпали любопитството. Съжалявам само, че няма да мога да отида на концерта на 12.12 на Виенския симфоничен оркестър, защото същата вечер имаме фирмено парти.

Вили, като напишеш в гугъл "cartoon food" излизат всякакви картинки, които могат да се копират.  Peace

Тане, от утре започва записването в "Славейков" за Коледното. Днес се обаждах да проверя.

# 493
Пейзажи от учебника по музика.  Mr. Green
http://lulumba.snimka.bg/other/uchebnik-po-muzika-3-klas.791138.32123695

# 494

Общи условия

Активация на акаунт