През НОЕМВРИ за късметче всяка мама ще е с бебче!- Тема № 19

• 28 580
  • 609
  •   1
Отговори
# 375
Към ЛЛЛ

Здравейте,
Ние сме на 10 дни, но явно не успяваме да се справим с кърменето. Нямам оформени зърна и се налага да използвам протектор, за да се мъча да кърмя. Момчето ми обаче няма никакъв интерес, дърпа се, плаче, остава гладен и едно хранене става направо историческо - по един час и накрая сякаш без много резултат. Купих си помпа с която в момента го вкарах в режим на хранене на всеки 3 часа - изцеждам се и му давам от шишето. Отделно му давам вода със захар /така ме посъветва педиатърката/. Та значи - има 10 дни до първата консултация и тогава ще го теглят, виждам, че детето взема да се успокоява през нощта, спи спокойно вече, има по един-два наакани памперса, но въпросът ми е - достатъчно ли е кърмата, с която го храня /сутрин изцеждам по около 40-50 мл, а през деня: 30-40 мл./, като се има предвид, че се роди 4650 гр. и в болницата свали около 350 гр.? Как да разбера дали му е достатъчно и да включа ли някаква добавка според вас? Ако включа добавка, а в последствие имам повече кърма мога ли да я спра? Засега количеството е такова, въпреки, че ям сурови бадеми, орехи, супа от карфиол, печена тиква и какво ли още не... Благодаря!

# 376
  • София
Привет! Аз пак си кукувам последните 2 часа. Калина си се забавлява, хич не мисли да спи. По цял ден спи, а нощем си играе-маха с ръчички,вади си и си слага залъгалката-това е нейната играчка за сега,друго не признава.издава си едни звуци,изразяващи кеф,абе екстра си е детето в малките  часове,а на мен ми се спи,ама друг път.. Вампи,забравила си как се променят  с часове, диванетата...

# 377
  • София
Иии 2-ри пост-пиша от тел.и не се оправям с форматирането та затова... Благодаря ви момичета за пожеланията. Най-хубавите неща и на вас и бебоците. Леко раждане на който предстои. Скоро ще обсъждаме всички отглеждането на бебоците и техните щуротийки. Ех,че хубаво. Вампи,ще измислим сега какво да очакваме. Айде за сега чао. А, то станало време да се става,не да се ляга...

# 378
  • На десетия....
Добро утро   bouquet
evropa скоро сигурно всички ще се включваме рано сутрин, когато бебоците са решили, че не им се спи..... Hug
Джуджи видеото е страхотно, аз имам сестра близначка и майка ми  е разказвала как сме се търсили като бебетата, но аз си мислех че преувеличава  Simple Smile
magikrasteva радваме се, че писа, че сте добре и че бързо се възстановяваш ......... вече нямам търпение всички да сме с бебчета / и аз отивам към клубът дето ще ражда към Коледа   Joy /
Дидu не са ме проверявали за разкритие, моята докторка не проверява, то аз нямам болки, контракции, признаци никакви.... остана си загадка или ми спестиха нещо не знам  newsm78
Хубав ден днес / тук поне за сега е мрачно, а аз съм сама и ще си стоя вкъщи /

# 379
  • Sofia
Здравейте момичета, и ние с моята принцеска Невенка,сме си вкъщи от вчера.Голяма суматоха около това изписване и сега чак успявам да се включа,утре ще се опитам да прочета повече,но видях че имаме много нови бебчета,да са ни живи и здрави.Очаквайте и моя разказ от клиника Надежда!

Е, хайде де, утре влизам в болницата и до довечера трябва да се разпишеш Crossing Arms
Чудесно име си избрала. Това ми беше фаворита, ако моето бебе беше момиче.
Аз днес чистя като за последно. Мъжът ми от два дни разправя как той ще изчисти, ,ще сготви, ще гледа детето, аз само да си почивам и да избутам и днес. Къде ти ooooh! До обяд пи кафе, и после като му казах да вземе детето и да вървят нанякъде, да купят пластелин и да го нахрани за обяд, той така ужасено се опули, че все едно насочих пистолет към него. Е, ядосах се. Последният ден вкъщи и аз съм нервна и ядосана.....

# 380
Хайде да разкажа ,да съм максимално полезно на всички!Приеха ме планово в неделя сутринта,стандартен преглед с ехограф и ръчен(не болеше),куп документи за попълване и хайде в гинекологично отделение.Моити изследвания бяха правени предварително и общо взето до вечерта ми мериха само кръвно и температура.Мина анестезиолог,обясни какво ще усещаме по време на анестезията и ни направиха кардиограма.Бяхме в стая с още една мама и тя по същата причина,стаите са големи,леглата са супер удобни,имаш си таблетче,можеш да си гледаш телевизия и интернет.На обед си хапнахме супичка,казаха последно до 5 часа да хапваме нещо леко и край,може само малко водичка вечерта.Мина акушерката и ни обясни че има пет планови операции за утре и ще станем рано,за тоалет и клизма.Та станахме ние в 5 часа,не че имаше смисъл, само се изнервих защото операцията ми започна чак в 12,50!Та направиха ни клизмите в тоалетната в самата стая,малко е неприятно докъто задържаш водата,но послле ти олеква.свалиха ни с инвалидни колички до родилното ,поставиха ми абокат,пунаха система и запис и зачаках.Оказа се, че мото  секцио е четвърто поред и зачаках,като свърши записа си се разхождах със системата в стаята и по коридора ,че не ме свърташе а и имах контракции.Така стана 12,30 и изведнъж казаха хайде тръгваме,посрещнаха ме анестезиолога и сестрата и много ведро  и набързо ме настаниха свита и ми поставиха упойката,боли само убождането,после почти веднага изтъпваш и не усещаш нищо.За моя радост тогава поставиха и катетъра и нищо не усетих от това иначе ужасно нещо.Тогава помолих да звънна на мъжа ми и да му кажа да чака пред операционната да ни види после.Анестезиолога д-р Плосков, беше много забавен и непрекъснато ме успокояваше  разсейваше, и изведнъж чух как някой измяка, и след тово и изрева,разбрах че моето момиче е вече родено и вече нищо нямаше значение.Показаха ми я почти веднага ,цунках си я и отиде да види и тате.После следваше зашиването,което ми се стори като един миг,оперираха ме д-р Ташков и д-р Сигридов,усещах само сякаш масата се клатеше,никаква болка,никаквонеприятно чувство.Когато свършиха ме закараха в реанимащия ,като в коридора видях и таткото.Там вни настаниха,сложиха ни лед и пясък на корема,да кажа че нищо не усещах около 2 часа след операцията,после постепенно започнх да си връщам чувството в краката и тогава усетих и мледа и тежестта.Обезболяваха ни непрекъснато с епидурален катетър и със системите,аз лично през ноща си поисках още малко обезболяване,просто не можех да заспя,гърба ме заболя от лежане и по скоро ми беше нервно отколкото болезнено.Направиха ми някяккъв коктейл,който така хубаво ме загря и отпусна ,че си заспах като младенец.Пиехме си водичка,поне 6-7 малки бутилчици.Донесоха ни и бебчетата за по едно гуш.На сутринта ни направиха тоалет,мина лекарска визитация,дадоха ни чайче,разходиха ни до чешмата да се раздвижим.А да кажа и че мина и психоложка,разменихме няколко изречения и зачакахме да ни качат по стаите.Пак с колички ни дакараха и настаниха,аз лично бях в самостоятелна стая,имаше и двойки,постепенно започваш да се движиш ,в началото е трудно ставането ,ляганет,въртенето,но като се раздвижиш ти е по-добре.Докарват и бебчетата в стаята,аз първата нощ я оставих при акушерките,после беше при мен,взимаха я само за тоалет,преобличане и прегледи.Има си столова,в която може да идват и посетители по всяко време,храната много ми хареса,но аз съм си добро прасе.От 5до 6 може да влизат и по един посетител в стаята и да види и бебчето.Първия и вторя ден си на специална кашава храна,после като отидеш до тоалетната,започваш с нормална храна,ако не се справиш сам ти дават малко рициново масло и нещата се случват много бързо.Кърмата ми дойде на третия ден и започнахме да се храним само с това,иначе дават добавка ако има нужда,имат и помпи на Авент,дават при нужда.Аз си носих силиконоовите зърна,че моите не са много оформени  и много добре се справихме.Всеки ден минава и неонатолога и дава информация за бебето,всички са много любезни,внимателни и грижовни,без да се натрапват,наистина се чувствах много добре.И така ,после изписване,гости и т.н. ,стана дълго, но дано е полезно на всички мами на които им предстои да родят там,пожелавам им успех и здрави бебоци!А забравих,че конците ще ги свалят на 6 или 7 ден и ще трябва да отида утре за това и да си взема снимките от техния фотограф.

# 381
radkakaka  много хубаво,че всичко е минало по план, надявам се се възстановяваш добре след секциото и вече си добре физически предполагам

# 382
  • София
Ей тва бъркането за разкритие най ме притеснява...защо зорлем трябва да се прави-при планово секцио?! Rolling Eyes
Миналото раждане ме бъркаха,но от планово стана спешно секцио и спомените са ми повече от отвратителни Sad

# 383
Виждам,че още не е писано..та аз ще споделя малко  Щъркелови новини

galkatamalka  (термин 18.11) - бебе Михаела, тегло 3000, 48см - секцио - 13.11.2013

DS7  (термин 09.11) - бебе Никол, тегло 3100, 49см - нормално - 13.11.2013

julie_ (термин 17.11)  - бебе Миа, тегло 3102, 49см - нормално - 15.11.2013

Мисис Лутър  (термин 22.11) - бебе Кристалина , тегло 3670, 52см - нормално  15.11.2013

sunrice stasy  (термин 29.11) - беб Берк , тегло 3350, 49см - нормално  - 16.11.2013

# 384
Това за бъркането...  мен доктора ме бръкна 2 пъти за една седмица и половина, с 1 пръст докато бях легнала на леглото където ме гледа с видеозон. Бръкна така доста навътре(без болка) и го попитах толкова навътре ли е шийката и той каза да, пипа я дали е мека, за разкритие трябвало да ме качи на магарето и да ме бръкне с 2 пръста, което щяло да ме заболи. Не го направи нито първия, нито втория път когато ходих. Аз не се и натискам. Явно всеки си процедира различно

# 385
Благодаря,наистина се чувствам добре,наболява ме още коемчето,по скоро кожата,но съм много жизнена и не се чувствам отпаднала,както беше предишния път,дано всички така бързо се възстаноовят и спокойно да се радват на рожбите си!

# 386
Честито на новите мами. Много да ви радват съкровищата ви.
Аз още съм си тук и си чакам ден да мине друг да дойде.

# 387
Честито на всички мамчета  bouquet
Аз също  си чакам, като изключим, че тази нощ не спах 3-4 часа от киселини, друго нищо нямах newsm78

Maiamii, от аптека си взех Лансиноха, но го има и в Матас и babysam.
Magi, радвам се че имаш такова положително изживяване  bouquet radkakaka, благодаря и на теб за разказа
Mimcho, на теб не ти ли казаха колко време ще чакат, предизвикване кога правят там, където ще раждаш?
Desive, всичко ще е наред, стискаме палци утре

# 388
  • Sofia
Ангелова, колко трябва да яде твоето бебе на денонощие за тази възраст? Трябва да са ти казали, аз вече не помня какви са количествата. Ако се наложи да дадеш АМ, винаги можеш да го спреш. Въпросът е, че по този път, по който сте тръгнали, едва ли има връщане назад към гърдата. Аз съм го минала и просто продължих 11 месеца с цеденето. Ако издържиш, може и така да го храниш, а кърмата се увеличава, ако си настоятелна и  се цедиш често, особено през нощта. А колкото до водата със захар - бебето сигурно пие доста от нея и я смята за ядене. Със сигурност пречи на сученето. Не знаех, че педиатрите все още настояват да се дава такова ненужно нещо.

Радкакака, благодаря за подробния разказ!

Да са живи и здрави новите бебета!!!

# 389
Аз днес цял ден на село, страшни киселини и 5 пъти повръщах  Sick, сега ме боли гърлото, изгорила съм си го с тая киселина и глава ме цепи, абе ужас, още малко остана, обаче ще ми се увиди
radkakaka, прочетох с интерес разказа ти, аз няма да съм в тая болница, но секцио и ми е интересен всеки разказ  Hug
galkatamalka, DS7, julie_, Мисис Лутър, sunrice stasy  честити бебчета, да са ви живи и здрави  Hug  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт