СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 58 359
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моето изкара трите си изпита вчера. Оказа се, че в Милениум и при Симеонов са учили и ъгли, та на двата изпита по МАТ няма да има точки за тия задачи. Дори Милениум дадоха задача за ъгли във втория модул. Общо взето се е справил със задачите. За БЕЛ не съм го разпитвала, там съм гола-вода.

Сега не мога да сканирам котката спи върху принтера. Но ще го направя. Задачите ми се видяха лесни, дори и тия от втория модул, все от типовете давани минали години.

Ако някой е ходил до СМГ, да каже дали записват вече и за там. Щом хлапето изкара 3 изпита без да мрънка, явно може и повече да поеме.

# 136
И девойката вчера беше на пробен по МАТ в Междучасие /не ходи на курс там, яви се като външен ученик/. На листата обаче доста е писано и за сега се въздържам да го качвам в пощата, а нямам и време да го оправям.
Дано някой друг го качи, че да си имат "занимания" децата. Laughing Не знам дали има различни варианти както по БЕЛ. Thinking

Грета Ей, децата от класа на дъщеря ми са се записали колективно за пробния по МАТ в СМГ, т.е. събрали са пари и госпожата ги е записала. Може утре да поръчам на девойките ми да проверят дали вече записват и в книжарницата.

Пробен по БЕЛ в СМГ ще има през януари.

# 137
  • София
Благодаря ти, Фран. Имаме познато приятелче в СМГ, може да го помоля да прескочи в някое междучасие. Хич нямам път към СМГ, освен в неделя.

И нашите задачи са надраскани, но ще трия каквото е написано.

# 138
  • София
Благодаря ти, Фран. Имаме познато приятелче в СМГ, може да го помоля да прескочи в някое междучасие. Хич нямам път към СМГ, освен в неделя.

И нашите задачи са надраскани, но ще трия каквото е написано.
Грета, наистина ще сме ти благодарни, ако качиш задачите от Милениум по математика.   bouquet

# 139
  • Русе
    Благодарности на всички, които качват материали от пробните изпити.  bouquet
Искам да помоля, ако някой има тестове по биология и химия- текущи да сподели, имаме затруднения с тези две дисциплини.
    При нас за сега още никакви пробни. Подготвяме се в домашни условия.

# 140
  • София
Качих в пощата днешния ПИ по МАТ в Междучасие. Още не съм го проверявала, досега си играх
да го чистя от драсканиците. Приятно решаване  Grinning

Моите примерни отговори:

1Г, 2Б, 3В, 4А, 5Г, 6Б, 7Г, 8В, 9В, 10В, 11Б, 12А, 13А, 14В, 15В, 16В

17. А) 8, Б) 28
18. А) 1,2; Б) 4,2; В) 4
19. А) 120 км/ч; Б) 100 км/ч
20. а) 20 градуса; б) 9 ъгли

21. а) 144 градуса; б) 15%
22. а) 36, б) 24, в) 7

23. а) 3/4*х -1 ;
б) х= -1, С = -7  
в) х= 2/3, у= 5/6, отг. 5

24. а) (3х-4)(3х+4)
б) (4-3х)(у+8)
в) (3х-4)(3х-у-4)
г) (3х-4)(3х-у-5)

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 20:33 от Carmela Biscuit

# 141
    Благодарности на всички, които качват материали от пробните изпити.  bouquet
Искам да помоля, ако някой има тестове по биология и химия- текущи да сподели, имаме затруднения с тези две дисциплини.
    При нас за сега още никакви пробни. Подготвяме се в домашни условия.

Качила съм в пощата един тест по химия преди около месец, сега ще пусна още 2 за текущия и следващ материал.

# 142
  • Пловдив
Само аз ли не мога да отворя третата страница от ПИ, качен от Кармела?  newsm78
с другите нямам проблем.

Carmela Biscuit, я виж ти дали ще го отвриш, да не се е повредил този файл?
Мерси предварително.

# 143
  • София
При мен се отваря  newsm78
Ето го като картинка:
http://prikachi.com/images.php?images/758/6740758Z.jpg

Качих изпита наново в pdf формат, би трябвало да се чете от всички.  Thinking
Ако отговорите се потвърдят, ще ги добавя в pdf файла.

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 14:41 от Carmela Biscuit

# 144
Моля някой да обясни достъпно (като за идиоти!!) бройната форма при същ. от м. р. Опитах три пъти без резултат. Всеки път се питаме "ученика или ученици". Аман!

# 145
  • София
Кармела, аз преместих изпита в раздела Състезания и ПИ по Математика, за да не се изгуби в останалите материали, качени в Кутията.

# 146
  • у дома
Само аз ли не мога да отворя третата страница от ПИ, качен от Кармела?  newsm78
с другите нямам проблем.

Carmela Biscuit, я виж ти дали ще го отвриш, да не се е повредил този файл?
Мерси предварително.

Аз си го отварям без проблем Peace

# 147
Моля някой да обясни достъпно (като за идиоти!!) бройната форма при същ. от м. р. Опитах три пъти без резултат. Всеки път се питаме "ученика или ученици". Аман!
Хвърли едно око тук.
http://gramatika-bg.com/pravopis/pravopis-osobena-forma-na-suste … t-muzhki-rod.html

# 148
  • София,Младост 3
Кармела ,според мен отговора на 21 въпрос т. а) е 144. защото говорещите френски са  9 пъти по-малко от всички ОСТАНАЛИ анкетирани , а не от ВСИЧКИ анкетирани. И тогава ако с х означим броя на говорещите френски то от условието получаваме:

х=(360-х)/9
                    9х=360-х
                    10х=360
                     х=36
 значи мярката на ъгъл КОВ е 36 , а на АОК е 180-36=144

# 149
  • София
Точно така е, dor77, изобщо не го погледнах това. Ще го променя в отговорите.
Казвайте, ако има и други грешки, не ми се решаваше всичко на чисто  Embarassed, а чуждите
решения понякога изглеждат измамно верни  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт