СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 58 326
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • дядовата ръкавичка
Синът ми изпушва - освен на тези три форума ще се явява на две класни в същия период.
Явно не само той ами и ние изпишваме  Joy
G..D.. явно детето ти е много съвестно, радвай се

Явно е така  Wink  Grinning.

Той е много притеснен, че няма да му стигне физическото време до класната по български  за да си развие шестте теми , и да ги понаучи за да се справи по-успешно. Не съм го виждала да почива от доста време...

Моя пък го виждам само да почива  ooooh!. ... Иначе, не е като да няма работа. Отсега се е затръшкал, че има да пише 2 съчинения за понеделник, ама освен да се кахъри, май не е седнал да поработи. Да развие 6 теми доброволно - това не смея и да го сънувам ....

# 721
  • София
А някой знае ли кога е олимпиадата по български за София?

# 722
  • София
на 21.12.13

# 723
  • София
Като си мисля колко ги натискаме тези деца, колко труд и усилия се влагат в това училище , курсове, уроци, школи.. И какво? Ето го резултатът накрая :

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/12/03/2 … a_klasaciiata_po/

Във връзка със споделеното от pasta се сетих за това, какво ми направи най-силно впечатление в изказването на учителката по биология на моя син, на проведената в началото на учебната година първа родителска среща. Жената с разбиране ни каза, че е наясно каква тежка учебна година предстои на нас и децата, като сподели, че нейната цел е да ги научи това, което овладеят на теория в часовете по биология, да могат да го прилагат на практика, защото основният проблем на българските ученици бил именно този - децата ни дори на теория да знаят, не са научени в живота къде може да намери приложение наученото в училище.  Това е описано и в статията: "Близо 44% от учениците се справят единствено с елементарни изчисления и не могат да приложат теоретичните знания на практика".
Според мен има светлина в тунела - щом като самите преподаватели се опитват да променят практиката до сега - учене с разбиране и приложение, а не само зазубряне.  По мои изводи това го наблюдавам само при по-младите преподаватели- те са амбициозни и по-актуални.

# 724
  • София
на 21.12.13

Благодаря Farra!  bouquet Видях в сайта на МОН, че е 3 часа, нo дата и час не намерих. А нашата госпожа нищо не им е казала още. Май съвсем ще се омаже графикът с курсовете на децата. Sad

# 725
  • София
и дъщеря ми не знае от колко часа е...математиката е следобяд, но БЕЛ...?

# 726
на 21.12.13
Следете сайта на РИО - София. Гледам, че са публикували информация за олимпиадите с по-близка до днешната дата, така че най-вероятно ще пуснат скоро и за БЕЛ.
Едит - уж внимателно гледах, а съм пропуснала, че вече са публикували такава. Grinning

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 17:47 от Анонимен

# 727
  • София
не бях чела на сайта на РИО, така ми каза детето. Сега порових и ето какво е на сайта:

Изх. № 9137-937/ 20.11.2013 г.

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА
СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

На основание заповед № РД 09-1433/ 09.11.2013 г. на Министъра на образованието и науката за организирането и провеждането на ученически олимпиади, национални състезания и състезанията за учениците, обучавани по професии от професионалните направления в Списъка на професиите за професионално образование и обучение в държавните и общинските училища през учебната 2013-2014г. и заповед № РД 01-170/ 22.10.2013 г. на Началника на РИО – София-град, изменена със заповед № РД 01-190/ 20.11.2013 г. на Началника на РИО – София-град, олимпиадата по български език и литература се провежда в три кръга:

Общински (училищен) – на 21 декември (събота) 2013 г., 9:00 ч.;

# 728
Резултатите от пробния в СМГ:

http://smg-bg.info/images/Proben_7_klas_1_12_13.pdf

# 729
Здравейте, аз съм нова, но съм се запознала вече добре с разискавите теми. Може ли някой да ми каже какво е домашното по БЕЛ на Михайлова сутрешна неделна група

# 730
  • София
moliva200, предполагам, че говориш за Михайлова от школа Междучасие. Има си отделна тема, там може да се информираш по-лесно. Тук не е сигурно дали има кой да ти даде информация.

Школа Междучасие

# 731
  • София

Общински (училищен) – на 21 декември (събота) 2013 г., 9:00 ч.;

А нали 21 декември е учебен ден? Децата, които са първа смяна, явно ще трябва да бъдат освободени от часовете, иначе не виждам как ще стане...  Thinking

# 732
А нали 21 декември е учебен ден? Децата, които са първа смяна, явно ще трябва да бъдат освободени от часовете, иначе не виждам как ще стане...  Thinking
Не е. Ще се учи на 14-ти.

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … 12_22-11-2013.pdf

# 733
  • София
Дидева, благодаря!  Hug Явно тотално съм се омотала в крайна сметка. За 14-ти знаех, но бях останала с впечатление, че и 21.12 е работен ден.

# 734
  • София
По информация на дъщеря ми, олимпиадата по БЕЛ е на 21.12.13г. от 9,00 часа.
Денят е неучебен, добре че курсът и в "Регалия" е променен за следобед.

Общи условия

Активация на акаунт