СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 58 262
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Задачата под номер едно ли фигурира в контролното?  Grinning

# 706
Не знам точно дали е била първата задача,но  първите три задачи са били по-лесните и следващите вече ставали по-трудни.Нашата г-жа не ги дава на децата  контролните,държи си ги при нея,ако родителите имали претенции,да им ги покажела.Дъщеря ми вкъщи  ми ги черта тези отсечки и по спомен ми обясни къде е сбъркала.Общо взето на по-лесните задачи е объркала по нещо.

# 707
Този 7 клас наистина е много труден - и за децата, и за мамите.

Въпрос за ПИ в СМГ - как се научават/получават резултатите за деца, които не са на курс там? Яви се на изпита, горе-долу сметнахме точките, но все пак да ги видим официално.

Отчет от първите ПИ - по БЕЛ под средното, по МАТ над средното. И по двата предмета има още много работа.
Сменихме школата и учителя по БЕЛ. И почнаха трудности по организацията - ще има съвпадащи дни. (Ужасно е. А и шофьорът-мама е заета по същото време със собственото си образование  Embarassed).

Вчера имахме РС. Не мога да разбера защо нещата пред родителите се представят в "захаросан вид". Учителите избягват да споменават за проблемите. А там където дисциплината е ужасна, учителите дори не дойдоха.
С дисциплината се получава се омагьосан кръг. Учителите не информират родителите за проблемите в час (много сложна процедура, от която бягат). Така родителите не вземат мерки навреме. Дискусията възниква, когато ситуацията излезе извън контрол. И тогава родителите казваме - ама защо при г-жа/г-н Х, всичко е наред, а ту не е значи е виновен учителят. Учителите казват дисциплината е лоша, защото децата не са възпитани. Общо взето е размяна на реплики чия е вината. До идеите какво да направим изобщо не се стига.

Друг проблем - правилата.
При нас някои учители създават странни правила - например, в час не може да се пие вода, за да не се ходи до тоалетна. Последното се смята за голямо нарушение  #2gunfire. Това е неписано правило. При директно зададен въпрос, се започва увъртане. 

Липсва нормална комуникация училище-деца-родители. Ние сме излишни в този процес. Чудя се, какво може да се направи?

# 708

Въпрос за ПИ в СМГ - как се научават/получават резултатите за деца, които не са на курс там? Яви се на изпита, горе-долу сметнахме точките, но все пак да ги видим официално.

В петък ще са готови резултатите от пробния. Дано ги качат на сайта, иначе ще ги има в гимназията...

# 709
Peppia,

благодаря. Ако не ги качат, ще се ходи до СМГ.

# 710
  • София
Абсолютно същата задача имаше и дъщеря ми на последното контролно и я беше объркала,а последните 3 задачи,които са най-трудни,ги решила #Cussing out

И нашите май са правили същия тест онзи ден, защото девойката ми обясняваше каква глупава грешка била напът да направи, опитвайки се да я реши наум.

# 711
  • sofia
Като си мисля колко ги натискаме тези деца, колко труд и усилия се влагат в това училище , курсове, уроци, школи.. И какво? Ето го резултатът накрая :

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/12/03/2 … a_klasaciiata_po/
"Връзката между абстрактното математическо знание и неговото реално приложение се  губи...(Учениците) се справят единствено с елементарни изчисления и не могат да приложат теоретичните знания на практика. Средно статистическият деветокласник в България се справя с количествени задачи с изчисления, които не изискват аналитично мислене. Затруднява се с работата с графики и връзката между математическата теория и реални казуси."

До преди малко преговаряхме с дъщеря ми зазубрените глупости за контролното на Немили-Недраги утре и това само затвърди усещането ми за пълна безполезност на цялото ни образование  Tired

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 22:57 от pasta

# 712
  • в полите на Балкана
Нахлувам в темата ви, с молба да подкрепите класическата гимназия. http://www.peticiq.com/-daspasim_doma_na_ngdek

# 713
Нахлувам в темата ви, с молба да подкрепите класическата гимназия. http://www.peticiq.com/-daspasim_doma_na_ngdek
дори само ако си представим честно къде бихме искали да живее семейството ни – в градския кенеф до Централна баня или в един модерен уютен дом в Модерно предградие

Доста кофти изказ  Sick

# 714
Там му е мястото на образованието в нашата страна в момента.

# 715
  • В тъмната гора.
Дами, имам една молба към вас. Вчера говорихме със сина ми, за това какви преразкази са правили и излезе , че незнае и никога не е правил трансформиращ преразказ от името на неутрален разказвач. Информацията от нета не му е достатъчна. Ще помоля, ако някой разполага с нещо по-подробно да ми го предостави!!! Затруднява се и в използването на сегашно историческо време.. Sad

# 716
  • Пловдив
~Мишел~

Ето ти една страничка с кратко описание на видовете преразказ.

http://www.zapiski.info/1627/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%8 … D0%BA%D0%B0%D0%B7

Щом не е правил, да започне, то с писане стават нещата. Само да има кой да му ги провери.
Всеки един текст може да бъде преразказан от името на неутрален разказвач.
Сегашно историческо е само основното време, което си е съвсем обикновено сегашно време по форма. В помагалата обикновено има примерен преразказ на някой текст.

# 717
  • София
За явилите се в ПЧМГ на пробен изпит в неделя - резултатите са качени на сайта им,
чакаме СМГ ....!

# 718
Ако има все още неразбрали - в Пловдив олимпиадата по математика ще е на 15,12, по български - 20,12 , а утре е състезанието по математика Иван Салабашев. Синът ми изпушва - освен на тези три форума ще се явява на две класни в същия период. Времето до Коледа никак няма да е лесно за децата. Днес има тежък тест върху сложно... незнам какво си изречение, снощи работи до късно, днес до обяд -също. Напоследък работи по следната схема - вади всички сборници по предмета, и решава от всеки един тест задачата която е по материала върху който ще е теста. Това се оказа много добра тактика за пълноценна подготовка на текущи тестове. Той е много притеснен, че няма да му стигне физическото време до класната по български  за да си развие шестте теми , и да ги понаучи за да се справи по-успешно. Не съм го виждала да почива от доста време...

# 719
Синът ми изпушва - освен на тези три форума ще се явява на две класни в същия период.
Явно не само той ами и ние изпишваме  Joy
G..D.. явно детето ти е много съвестно, радвай се

Общи условия

Активация на акаунт