:: Лидл ::34::

  • 78 478
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 713
labrex, този кашкавал е немски, а Гес пита за румънски newsm78
Кашкавалът е произведен в Румъния.
Всичко произведено в Румъния е доро като качество.
Жалко,че доста от прозводствата се изнесоха посока Румъния.

# 76
  • Мнения: 78
Мъжките жилетки, които ще ги пускат утре дали са пускани и друг път. И ако някой е купувал да изкаже мнение.

# 77
  • Мнения: 5 252
Току-що си взех една малка пита от този кашкавал, който labrex е показала. Ама не е произведен в Румъния, а в Германия. newsm78 Така пише. Както и да е, ще го видим що за стока е.
Ето го постинга на yulmana от другата тема, който ми привлече вниманието:
Кашкавала например ,който харесваме е румънски.Пак с формата на правоъгълен паралелепипед,ама че се изразих GrinningИма и един гръцки кашкавал -страхотен е,но цената е малко солена за нашия джоб.Бях взела на промоция.

# 78
  • Мнения: 1 299
изпуснах си любимата тема .... #Cussing out

# 79
  • Мнения: X
Току-що си взех една малка пита от този кашкавал, който labrex е показала. Ама не е произведен в Румъния, а в Германия. newsm78 Така пише. Както и да е, ще го видим що за стока е.
Ето го постинга на yulmana от другата тема, който ми привлече вниманието:
Кашкавала например ,който харесваме е румънски.Пак с формата на правоъгълен паралелепипед,ама че се изразих GrinningИма и един гръцки кашкавал -страхотен е,но цената е малко солена за нашия джоб.Бях взела на промоция.
Да точно този е кашкавала,интересното е,че веднъж взех от по-малкото парче и ден след това голямо и имаше разлика във вкуса,малкото беше по-безсолно.
 Но си е хубав,малко му повишиха цената.
Гръцкият, който стои на рафта по-нагоре е също добър,даже по-ми хареса,но..съкп ми е.
 За мен тези двата са почти като кашкавала едно време -на вкус.
Има и овчи кашкавал -някой ако е пробвал да каже дали има вкус на стария кашкавал Балкан.
 Някой може ли да ми каже верото  W5 сензитив ,поради партида ли не го срещам вече втори месец ?

 

# 80
  • София
  • Мнения: 46 979
Аз балкан  не го помня, но овчия кашкавал ми харесва сам по себе си Simple Smile

# 81
  • Мнения: 2 453
И за мен кашкавалът, показан от лабрекс е с едновремешния вкус на кашкавал. Разлика във вкуса му никога не съм усещала, а купувам всяка седмица( само веднъж беше мааалко по-мек от обичайното). На този, който в момента е в хладилника ни пише Румъния.

# 82
  • Мнения: X
И за мен кашкавалът, показан от лабрекс е с едновремешния вкус на кашкавал. Разлика във вкуса му никога не съм усещала, а купувам всяка седмица( само веднъж беше мааалко по-мек от обичайното). На този, който в момента е в хладилника ни пише Румъния.
Румъния си е пишело винаги,поне откакто го купувам.
Аз балкан  не го помня, но овчия кашкавал ми харесва сам по себе си Simple Smile
Балкан е овчи ,Витоша от краве мляко.
Помня ,че само Балкан сме купували от огромни пити.Беше страхотен, най го обичах стопен в чиния на котлона леко да се препече -става оражев и става на конци.
 Сиренето Дунавия също беше страхотно.
 Като работех в един склад на това маргариненото му казваха Фета- собствениците на хранителни вериги. Иаз останах с впечатление,че фетата напомня сметановото сирене Дунавия,взех от последната промоция и се оказа сирене от козе и овче мляко и даже не ми допадна усеща се вкуса на козето мляко,не го обичам.
 Извън темата е ,но има ли я още българската Дунавия и в кои магазини,на кой производител??

# 83
  • Русе
  • Мнения: 7 144
Извън темата е ,но има ли я още българската Дунавия и в кои магазини,на кой производител??
СИРМА ПРИСТА Русе Peace

Кашкавала Galereux, който аз купувам винаги е бил произведен в Германия. Вчера свърши и изхвърлих опаковката, но утре ще ходя да купувам и ще видя на коя държава е производство.

# 84
  • София
  • Мнения: 46 979
yulmana, просто  не помня като вкус какво е било балкан, била съм дете, иначе като идея Витоша и Балкан са ми ясни. Но кашкавала е хубав - пробвай го. Нали този, който е като половин малка пита?
Дунавия още продават и си е чудна, последно съм взимала от Пикадили,  но все пак не е било съвсем скоро, защото аз само съм му фен вкъщи.
"Мизиямилк" също в сайта им имат Дунавия

На мен ми хвалят  някакви магазини с мандраджийски сирена, кашкавали, малсо, които били като вкуса от детството, но все не стигам да опитам, дали ще ми харесат...

Иначе този дългия кашкавал  Galereux не е лош(аз също  като съм гледала производителя е било Германия), но ми е леко безвкусен на мен, пластмасов, беглият ми спомен от кашкавали като дете, беше за нещо по-мазничко. Но за печене бива. Гръцкият  кръглия, доста повече ми харесва.

Последна редакция: ср, 06 ное 2013, 17:25 от Angel_Dust

# 85
  • Мнения: 81
Имаше доста дълго време еквиваленти на Дунавия и го купувахме редовно, докато една колежка технолог не ми обясни как се произвежда - с мас или палмово масло. Това напълно ме отказа. Не съм купувала повече от 10 години.

# 86
  • София
  • Мнения: 46 979
Не би трябвало да има такива неща, въпреки, че преди се носеха такива легенди, просто би трябвало да се приготвя по различна технология.

# 87
  • Мнения: 5 252
Сега смачках един сандвич с масло и кашкавал и да ви кажа, това е някаква западноевропейска безвкусица от рода на гауда или едам, или нещо подобно, само че без шупли и доста мек. Не съм възхитена. И на големите, и на малките пити страна на производство беше Германия. Засега най ми харесва кашкавал Витоша на Елби Булгарикум, но е доста скъп. Confused Не че този е много евтин... Абе няма свестен кашкавал на пазара и това е. И за 4 и за 14 лева - все от един дол дренки.

Купих си форма за сладкиши с отделящо се дъно. Последната в магазина. Simple Smile Отдавна исках такава. Изглежда с добро качество
И понеже взех заплатата, си купих и един малък керамичен нож, от който съм възхитена - като бръснач е. Ще пообиколя бургаските лидъли да видя дали някъде няма останали и от големите.

# 88
  • Мнения: 4 785
Имаше доста дълго време еквиваленти на Дунавия и го купувахме редовно, докато една колежка технолог не ми обясни как се произвежда - с мас или палмово масло. Това напълно ме отказа. Не съм купувала повече от 10 години.

Това е факт, а напоследък най-вече с палмова мазнина. За което не съм го яла сигурно повече от 7-8 години, а наистина мноооого го обичах!

# 89
  • велико търново
  • Мнения: 617
Днес в лидал имаше два вида тесто за сладкиши.Кои вид е подходящ за дребни сладки с шоколадова глазура и посипани с пръчици?
По на пред в темата пишете ,че едното е ронливо ,а другото май маслено  ?
Искам да си поиграя с децата да направим дребни сладки.Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт