Презервативите

• 32 196
  • 222
  •   1
Отговори
# 120
Повтаряме изследванията,за да видим дали ситуацията се е променила.Основно на всеки 6 месеца,но аз ходя по-често.Следят се дори килограмите,качването без основателна причина се смята също за притеснителен белег.

# 121
Повтаряме изследванията
Захар, холестерол, хормони и следене на килограми ли да разбирам?

# 122
Повтаряме изследванията
Захар, холестерол, хормони и следене на килограми ли да разбирам?
Изписват ги с кодове,пред мен тя ги нарича ''изследванията''.Но е вярно,че на листа има поне 8-9 кода.

# 123
Аз също съм приемала орални контрацептиви известно време и се чувствах ок. Но от мой много близък приятел гинеколог и друг- мамолог знам, че рискът от развитие на онкологични заболявания е висок. Също смятам, че не е редно да се изписват подобни препарати без изследвания и за неограничен прием  Peace

Това с прекъснатия полов акт въобще не искам да го коментирам. Смешно и тъжно е някой, който твърди, че е образован млад човек да твърди, че този метод действа безотказно и ползващите кондоми не знаят що е то секс и удоволствие.

# 124
  • София
Като тийнейджърка (не бях правила секс все още) пиех Ясмин(тогава все още бяха Ясмина).После пих някакви други, не им помня името.Бях 12 клас...някакво кратко беше. Преди около 4 години пих милигест.Мисля, че Милигест най-добре ми влияеха.При нито едно от трите на са ми пускали изследвания, евентуално при първите, но да не помня.Още от ранния пубертет имам проблеми и майка ми ме беше водила на лекар, изследваха ме, но не знам и не помня какво.
Сега гинекологът ми иска отново да пия  Tired Но аз  се правя на луда.
Имам проблеми със щитовидната жлеза, както и автоимунно заболяване спрямо нея. Гълтам си добавките, мъча се с хранителния режим, но противозачатъчни няма пък да пия  Crossing Arms Огладнявам като косатка от тях, затова и ставам слон(не ми стига от щитовидната), рева за щяло и нещяло, капка желание за секс няма.И в момента, в който ги спра отновосе връщат проблемите, заради които съм ги пила.
Знам, че някой ден ще ми се наложи да пия заместващи лекарства за ЩЖ, почти всички жени по бащина и майчина линия имат такива проблеми, стигат до операции и заместващи хормони.Нито една не е успяла да си остане със жлеза на по-големи години. Та си знам, но предпочитам само тях.

# 125
  • България-Швейцария
За съжаление изписвайки ти противозачатъчни хапчета никой не те предупреждава колко ГОЛЯМ е риска да стигнеш до онкология. Да, пише го в листовката, но някак лежерно ...  ooooh!
След като стигнах до там разбрах колко голяма грешка е бил приемът им.  
Именно Confused
Скрит текст:
Съжалявам, Дорис, дано всичко се оправи Hug
В сравнение с това и вероятността от инсулт в млада възраст (и връзката му с противозачатъчните, за което още по-малко се говори) преките негативни ефекти ефекти, както се казва - с мед да ги намажеш.
Линкове няма да давам - има Гугъл, всеки си решава.

# 126
Това с прекъснатия полов акт въобще не искам да го коментирам. Смешно и тъжно е някой, който твърди, че е образован млад човек да твърди, че този метод действа безотказно и ползващите кондоми не знаят що е то секс и удоволствие.
И аз се надявам силно да се шегуват.

# 127
Бях на 18 години когато за пръв път отидох на гинеколог заради нередовен цикъл. Изписаха ми Диане и се започна ...
10 години по-късно, след 7-8 сменени гинеколози, 5 различни вида противозачатъчни /Диане 35, Милигест, Линданет 30, Линданет 20 и Ясмин/  нито съм намерила своя лекар, нито някой от предходните ми е пуснал изследвания. Питат ме имам ли заболявания и алергии /нямам/ и изписват.
Хапчета не можело да се вземат без рецепта? Моля?  Outta Joint Един-два пъти да са ми искали.

За 9 години полов живот и комбинация от трите метода /хапчета, презервативи и "у шЪпЪта"/ не съм хванала нито веднъж.

Нямах странични ефекти, не съм качвала кг. Само Милигест пих един месец, чувствах се безплътна като дух и ги спрях.

Малко ми е болна тема хапчетата та затова се обяснявам така.

Някога като/ако родя ще опитам и със спирала какво е.

П.П. Със СПКЯ съм и кистите не изчезнаха от хапчетата.

# 128
  • London
Естел, пробвала ли си на Хлебаров елексирите ( хомеопатия), има елексир за кистите и помага. Поне на майка ми помогна за една обемна киста. Тя отказваше интервенция и предпочиташе да пробва хомеопатия и действително остана доволна. И аз съм пила от тях но номера за хипогликемия и на мен подейства много благотворно също. Смисъл доволни сме от продуктите.

# 129
Не съм.

И с хомеопатията като с ОК. Изписаха ми два вида капсулки на Боарон, не за друго, а защото хирурга е на процент при тях. Отидох по-рано на преглед и я чух как изписва на друга жена същите.
Не хомеопатия ми е трябвало, а крем срещу белези, но това е друга тема ...

# 130
  • София
Мен май ме готвят за същото-СПКЯ. Ендокриноложката казва, че по изследванията се виждяло, че вероятно имам.Гинекологът нищо не споменава.Трябва месец да ме следят през няколко дни с ехограф, но кога ще се наканя... Идва ми нанагорно психически, като твърде много ходя по лекяри и изследвания.

# 131
И на Запад се говори за вредата от противозачатъчните.
Поне тук ( Холандия ) в последните години доста.
Вече има няколко доказани смъртни случаи от Диане, доколкото прочетох беше свързано с тромби.
Мисля, че хората стават все по- резервирани, в тукашните форуми прочетох разкази на много жени,
до какво ги е довела дългогодишната употреба на противозачатъчни.

# 132
в тукашните форуми прочетох разкази на много жени,
до какво ги е довела дългогодишната употреба на противозачатъчни.
До какво например? Искам да знам, защото съм една паника и като ми писне от презервативи и аз съм склонна да минавам на ОК за дълго.

# 133
Аз не съм чула при редовно следене да е имало проблеми,може ли да споделиш какви са последиците?

# 134
Зависи какво се има предвид под "редовно следене"  Wink

Субмасивна емболия, мастопатия, рак на гърдата, аденокарцином на бял дроб, стерилитет до 2 години след спиране употребата на ОК, хепатоцелуларен карцином и т. н. и т. н.

Лично за себе си съм решила да се подложа на мастектомия, след като си завърша репродуктивните планове. Ако дотогава не съм отключила карцином, де.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт