Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 857
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
   За сандъка - просто е прекрасен, хем съвършено опростена линия, хем елегантна... Чуден!
      Самата мебел е много красива в бяло, този декупаж или каквато там техника е използвана, с размера и яркостта си прекалено много задължават, изискват от останалия интериор много фино съгласуване. Лично аз бих го оставила така, бял и изящен.
Точно това си помислих и аз Peace, иначе като самостоятелна мебел е страхотен сандък.

# 391
  • Пловдив
Да определено трябва да се внимава как ще се съчетае, но сам по себе си е страхотен. Имам 100г сандък от една пра пра баба и все не се осмелявам да го започна и да го превърна в нещо  подобно, защото се питам дали въобще не е по-добре да го оставя ей така автентичен и стар просто с един лак за лек блясък.

# 392
Баба ми има и тя сандък, два пъти по-голям, нейният ще си остане така както е. Този, новият, не е от родата и ми се иска да го направя по-"мой". Ако остане така както си е, ще бъде точно като всичко останало в стаята, понеже тогава и мебели, и дюшаме, са боядисвали с една и съща кафява боя. На гърба е надписан: "За спомен и подарок, 1914г.", така че гърбът определено ще си остане както си е. Е, имам време да го мисля чак до април. Дотогава си го гледам от време на време на снимки и му се радвам Simple Smile. Като си отиде на мястото /има да пропътува още 200-300км/ и е в готов вид, ще покажа снимки Simple Smile.

# 393
Здравейте! За първи път влизам в тази тема и се радвам, че има такава тема за такива мебели. Снощи съм харесала една кошара от продавалника и бих искала първо да ви попитам дали може да се боядиса в бяло при положение, че кошарата е лакирана? И как става боядисването с каква боя?
Става въпрос за тази кошара -
http://prodavalnik.com/kosharka-namaliam-na-60-lv-i2214792

# 394
Може. Поостъргваш лака с шкурка и после нанасяш бяла боя за дърво на водна основа /леко разредена/ няколко ръце, докато покрие и ти хареса. Между ръцете изчакваш поне по 12 ч., но е добре да е 24 ч. За толкова много и дребни елементи е по-добре с четка да боядисваш.

# 395
  • София и там където не се пуши
Утре отивам на Сурва в Перник, доста интересни неща се показват и там много пъти.

Иначе, аз тук не винаги смогвам да ви следя, та съм си тук.

# 396
Включвам се при вас с малко идеи - http://www.goodshomedesign.com/repurposing-furniture-ideas/

# 397
Момичета, как мислите - колко дръжки е функционално да има чекмедже от ПДЧ с чело от МДФ, дължината на челото е 82 см? Скринът ще е със 6 чекмеджета.

# 398
Не повече от една на 82 см.

# 399
  • Пловдив
Две на 82 см.

# 400
Момичета, как мислите - колко дръжки е функционално да има чекмедже от ПДЧ с чело от МДФ, дължината на челото е 82 см? Скринът ще е със 6 чекмеджета.
Две задължително  Peace

# 401
И аз мисля, че две е по-добре. Сега замерих някои скринове вкъщи - най-дългото чекмедже с една дръжка е 62 см.
Но, ако е с някой от модерните механизми, няма да има проблем и да е с една /чисто от практична гледна точка/.
Ако е от гледна точка на визия само, може и с една, може и с две, може и с три... Както на теб ти харесва.

# 402
Благодаря, момичета! Ще има добри механизми. Ще го покажа, след като ми го направят и пак ще ви питам  Laughing.

# 403
И аз мисля, че две е по-добре. Сега замерих някои скринове вкъщи - най-дългото чекмедже с една дръжка е 62 см.
Но, ако е с някой от модерните механизми, няма да има проблем и да е с една /чисто от практична гледна точка/.
Тези с пълно изтегляне и плавното прибиране имат едно усилие в началото, особено ако не са натоварени както трябва и има риск една дръжка, на такава дължина в един момент да се отскубне.  Peace

# 404
  • Sofia
Здравейте, исках да ви попитам търся механизъм който да предпазва малката да си прищипе пръстите на едни контейнери с капаци (те са от ПДЧ и са с нормални панти в момента). Не знам как се казват и къде да търся. Имате ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт