Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 861
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Бубе вижда се малка част от кухнята, но забелязах кафевите плочки, давам идея за прованс /кафяво, бежаво, зелено, червено/ обичам прованс, кухнята на вилата ще я правя така

Приемам всякакви идеи. Кухнята ще отиде на друго място и това ще е най-подходящия момент да се преправи.

# 376
  • Бургас
Бубе вижда се малка част от кухнята, но забелязах кафевите плочки, давам идея за прованс /кафяво, бежаво, зелено, червено/ обичам прованс, кухнята на вилата ще я правя така

Приемам всякакви идеи. Кухнята ще отиде на друго място и това ще е най-подходящия момент да се преправи.

Ама е важно какво искаш ти, какъв интериор, там където ще местиш кухнята има ли готова настилка или ще я мислиш, стени, имаш ли мебели или тепърва ще купуваш. Гледай интериори и реши къде ще се чувстваш най- добре

# 377

Ама е важно какво искаш ти, какъв интериор, там където ще местиш кухнята има ли готова настилка или ще я мислиш, стени, имаш ли мебели или тепърва ще купуваш. Гледай интериори и реши къде ще се чувстваш най- добре

Няма нито настилка, нито стените са готови. За стените изобщо нищо не съм решила.
Иска ми се пода да е естествен паркет, както ще бъде и в хола,  но се чудя дали е добро решене да е паркет в кухнята и как ще се поддържа.

# 378
  • Бургас
Бубето, паркета е идеален, прочети в нета как се подържа. Върни се назад и прочети, тук момичетата използват масло за дърво - Осмо

# 379
  • Майничка
Един въпрос и от мен - някой пребоядисвал ли е акумулираща печка и ако да, с каква боя?

# 380
Предполагам, че с боя за метал ще стане. Само трябва да гледаш на упътването дали е подходяща за отоплителни уреди. Ако е подходяща, примерно пише, че може да се ползва за боядисване на радиатори.
Аз съм боядисвала радиатори с латекс и с боя-спрей в сребърно. Защо да не стане и акумулираща, тя нали е с метален корпус?

# 381
     Търсейки нещо, си взех каталог на Dulux, в който пред очите ми мина и боя за метал, която издържа и на високи температури. Аз си взех за нещо един металик  Протекта /сиво-електриково, как да го опиша/ и смятам да намажа и акумулиращата печка в родния ми апартамент, която е огромна - експериментално производство на някогашния варненски Елпром.

# 382
  • Майничка
Благодаря!  bouquet

# 383
Благодаря ви за полезните съвети, които споделяте! Аз обикновено го карам много импулсивно и не особено както трябва, на село определено си личи какво съм боядисала аз. Ама сега зимата отворих едни врати, неотваряни от 20-тина години, и гледам под тях дюшамето небоядисано, че ми стана драго на сърцето, има на кого да съм се метнала. И аз сега не смея да мръдна един шкаф, че зад него ще лъсне друг цвят стена  Laughing.

Напролет, като си отида пак на село, съм си наумила, че ще съм по-старателна. Сдобих се с точно 100-годишен сандък, който много си харесвам, та ще го третирам подобаващо. Ето снимки:
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet029/IMG_7106.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet029/IMG_7103.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet029/IMG_7104.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet029/IMG_7105.jpg
На снимките тамън съм го измила и не съм го избърсала още, затова така лъска. Капакът доста се е поолющил, ще се наложи май най-накрая и аз да хвана шкурка. Планирам да смъкна боята, капакa ще го направя тъмно дърво, а долната част може би ще я боядисам светла, като фигурите ще са в различен цвят. Нещо като ето този сандък - http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/_avocet030/LaneChestMakeover.jpg
То моят и както си е не е лош, ама не ми се ще в тъмна къща да слагам тъмни мебели.

Ще очаквам с нетърпение снимки на вашите мебели, да ме зареждат, докато дойде време да си видя къщата Simple Smile)!

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 11:18 от avocett

# 384
avocett, този сандък бих оправила само отвътре - за да е по-хигиенично. Отвън бих сложила някакакъв друг цвят в цепнатините на предишната боя/лак - примерно тюркоаз, корал, черно, бяло /според общата концепция/ и бих запечатала с безцветен лак. Ако нещо е стогодишно, то е по-добре да му личи, а не да го правим чисто ново. ТОВА е моето виждане. Старинните мебели имат своя история, която е добре да се вижда.

# 385
  • Плевен
Майсторки Simple Smile имате си представа за 6 стола колко боя ще ми трябва ? Приблизително Simple Smile Една кофичка от 750мл + два оцветителя по 200мл става около литър ....

# 386
# 387
  Ох, тоя сандък е направо вълшебен!  Heart Eyes Съгласна с baibibi . И да е различно от останалите мебели в стаята - така ще е притегателен център на внимание.

# 388
  • В полите на Пирин планина

Страхотен е Shocked

# 389
   За сандъка - просто е прекрасен, хем съвършено опростена линия, хем елегантна... Чуден!
      Самата мебел е много красива в бяло, този декупаж или каквато там техника е използвана, с размера и яркостта си прекалено много задължават, изискват от останалия интериор много фино съгласуване. Лично аз бих го оставила така, бял и изящен.

Общи условия

Активация на акаунт