Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 919
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
# 466
Отдавна не съм писала, но ви следя  Hug
Предложете идеи за евтини и ефектни первази около вратите тип направи си сам. Не ги сменихме при ремонта като се нанесохме и така си останаха временно, но те временните неща са най-постоянни  Mr. Green

Здравей, иска ми се да ти помогна, но не съм сигурна правилно ли те разбирам. Говориш за первазите, които окантват вратите ли? Ако е така - има различни варианти. Можеш да използваш PVC первази, които се продават в магазините (но не взимай от GENESIS-там са най-скъпи), опитай с МИНЕРА - имат сайт. Первазите са бели и можеш да си ги боядисаш в какъвто цвят искаш. С тях се продава и лепило. Ако търсиш по-евтин вариант, но със същата визия, не се подлъгвай да ги заместиш със стиропорени - те са меки и около вратите се нараняват много лесно. Друг вариант е  от ателие за рамки за картини - да си харесаш пластмасови рамки. Вече има много добри имитации на дърво и са значително по-евтини от дървените. Може да си ги поръчаш на цяла пръчка, обикновено са по 2,5м, и ще си ги срежеш с ножовка. Аз си сложих такива в мокрото помещение (което е и тоалетна), за да ми раздвижат малко плочките по стените. Стана много добре. Лепят се със силикон или с монтажно лепило, но имай предвид, че сложиш ли монтажно лепило - свалянето става само с чупене:). Хрумва ми и трети вариант - обикновени дървени летви от типа на продаваните в Bricolage, Bauhaus и т.н., които да си боядисаш в цвят или да лакираш, зависи от останалия ти интериор. Хубаво е по принцип да ги съобразиш и с подовите первази. Аз обикновено си взимам  боя в интересен цвят и действам, когато имам да поправям.Дано да съм ти била полезна:)

# 467

Наистина, много е красив. Сега съм в търсене на добър курс по състаряване на мебели, или май е по-добре да кажа даване на нов живот на стари мебели. Да ми препоръчате някой?

# 468
viola172, да, точно за такива говоря Simple Smile благодаря за насоките, ще ги проверим и ще мислим. Надявам се да намерим по-евтин вариант, защото не знам кога ще решим да сменяме старите врати с нови и дали ще подхождат, така че предпочитам нещо по-обикновено и поносимо като пари.

kemi, много красиво!   bouquet

# 469
viola172, да, точно за такива говоря Simple Smile благодаря за насоките, ще ги проверим и ще мислим. Надявам се да намерим по-евтин вариант, защото не знам кога ще решим да сменяме старите врати с нови и дали ще подхождат, така че предпочитам нещо по-обикновено и поносимо като пари.

Не се сърди човече, ние сме с третия вариант, който е посочила viola172. Взехме си от Бриколаж дървени летви, има с различна ширина, там ни ги нарязоха и мъжа ми ги сложи набързо. Боядисани са с цвета на вратата и са като едно цяло.

# 470

Не се сърди човече, ние сме с третия вариант, който е посочила viola172. Взехме си от Бриколаж дървени летви, има с различна ширина, там ни ги нарязоха и мъжа ми ги сложи набързо. Боядисани са с цвета на вратата и са като едно цяло.

Момичета, приятно ми е да си говорим, но трябва да ставам и ви пожелавам хубав, слънчев ден!

# 471
Момичета,
записвам се при вас. Наследих едни ей такива столове, но доста стари и в друг цвят :
Скрит текст:

Решила съм, че ще реставрирам и ще ги правя бели, ще им шия възглавнички и ще ги командировам на терасата.

Попрочетох ви по диагонал - взех боя Аквис, бяла на водна основа, четка и шкурка (тук не съм уцелила- взех си 100, но е прекалено дребна и много ми се задръсва и не шкури )

Добра идея ли е да взема 140 шкурка и трябва ли ми нещо друго?

# 472
  • София и там където не се пуши
Аз имам такива столове, които са 30 и повече години и са си мои.

Но имам в механиката нужда да ги пооправя и все се каня да се заема с тях, ама .

Иначе навремето ги лакирах с яхтен лак и са в кухнята и не са мръднали.

# 473
Аз имам такива столове, които са 30 и повече години и са си мои.

Но имам в механиката нужда да ги пооправя и все се каня да се заема с тях, ама .

Иначе навремето ги лакирах с яхтен лак и са в кухнята и не са мръднали.

Ами да, май с някакъв такъв лак са намазани,т.к се сваля доста трудно на местата, накоито не е имало триене. Механиката им е здрава обаче.  Peace

# 474
  • София и там където не се пуши
При мен има изкривяване на остта на два от столовете, свекър ми беше много тежък човек и от две гостита, без да съм била в къщи. Обачее се надявам да ги оправя.   newsm78

# 475
Трябва ми малко осмо- цвят абанос. В замяна мога да предложа цвят орех, коняк, античен дъб, бяло или безцветно. От всичките имам по около 100 мл.

# 476
Момичета,
записвам се при вас. Наследих едни ей такива столове, но доста стари и в друг цвят :
Скрит текст:

Решила съм, че ще реставрирам и ще ги правя бели, ще им шия възглавнички и ще ги командировам на терасата.

Попрочетох ви по диагонал - взех боя Аквис, бяла на водна основа, четка и шкурка (тук не съм уцелила- взех си 100, но е прекалено дребна и много ми се задръсва и не шкури )

Foxy, аз съм сваляла стари покрития с шкурка 50 и се получава добре - на първата ръка. А после, ако искаш да е по-финно и гладко - минаваш втора ръка с шкурка 150 или 200. А ако искаш да е идеално гладко, например да си остане дървото и ншките му видими и да сложиш отгоре само безцветен лак или с лек цвят , тогава минаваш и трета ръка с шкурка 2000, и чак тогава лака. Ако обаче ще си боядисваш с боя, не минавай с шкурка 2000, защото става толкова гладко, че после няма да ти се хване боята. Аз сега си правя едни табуретки - стари, дървени, със струговани крака - много е трудно да се шкурят и съм си намерила един страхотен грунд - директно го слагам върху старата тъмнокафява лакирана боя - хваща супер. После си боядисвам с новата боя и не се занимавам с никакво шкурене.

# 477
Момичета,
Скрит текст:

Foxy, аз съм сваляла стари покрития с шкурка 50 и се получава добре - на първата ръка. А после, ако искаш да е по-финно и гладко - минаваш втора ръка с шкурка 150 или 200. А ако искаш да е идеално гладко, например да си остане дървото и ншките му видими и да сложиш отгоре само безцветен лак или с лек цвят , тогава минаваш и трета ръка с шкурка 2000, и чак тогава лака. Ако обаче ще си боядисваш с боя, не минавай с шкурка 2000, защото става толкова гладко, че после няма да ти се хване боята. Аз сега си правя едни табуретки - стари, дървени, със струговани крака - много е трудно да се шкурят и съм си намерила един страхотен грунд - директно го слагам върху старата тъмнокафява лакирана боя - хваща супер. После си боядисвам с новата боя и не се занимавам с никакво шкурене.

Благодаря ти за включването, значи ще взема 80 за сваляне на натрупания лак и после ще загладя със 140. Като приключа ще пусна снимки преди и след Peace

# 478
....

.... Сега съм в търсене на добър курс по състаряване на мебели, или май е по-добре да кажа даване на нов живот на стари мебели. Да ми препоръчате някой?

Viola172, ако откриеш такъв курс, моля сподели Praynig
ако предпочиташ - на лични.

# 479

Спомняш ли си каква беше цената приблизително? Намерих готови (но пак трябва да се режат, защото са малко по-дълги) и за 3 врати излизат общо към 40 лв.
Ако твоят вариант е по-евтин, с удоволствие ще го приложа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт