Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 920
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета.Искам да питам майсторките.При рязане на пдч плоскост се получават едни отчупвания,откъсвания от най-горния покривен  слой на плоскоста.Та искам да питам,ако ги мина с кит за дърво-пастиране ли как там се казваше колко ще е трайноста на този кит.Няма ли и този кит да се отрони,отчупи бързо?Например върху бяла пдч плоскост.Дано да сте разбрали какво питам.

gul4i, бих те посъветвала ако ц не е изрязана плоскостта да я занесеш в най-близкия строителен магазин да ти я резнат. Там машините им са много прецизни и няма да се отчупят ръбчетата. Ако пък вече си я свършила тази работа - ми купи си кант и го залепи на отрязаното и ако се подава още от някъде долният слой, опитай с кит. Дано стане newsm78

# 451
Момичета, вие сте ми надеждата!!!!
Моят диван в хола е с дамаска елефант и днес беше прострелян. От съчмата се получи гепнатина в плата, която ще доведе до по-сериозно разцепване на плата, ако не я фиксирам някак. Мислех за моментно лепило, но ще остане тъмно и твърдо. Бе може да се зашие.
На вас разчитам:(

# 452
Внимавай с фиксирането, ако е залепяне с ютия.Моя е със същата дамаска .Стопих я със сешоар,като исках да изсуша намокреното от децата.

# 453
  • Пловдив
За известно време бях поизоставила темата, но се надявам да наваксам. Все повече се навивам да пробвам "нещо" върху свръх остарелите ми и омръзнали кухненски шкафове.

# 454
# 455
  • bad@ss
Леле, kemi, красота!!!

# 456
  • гр. София
Вчера ми пристигнаха комплект диванчета от чудния сайт антик.бг. Сега предстои претапициране-мислех сама да се справя, но с този хубав твърд дунапрен, се отказвам. Въпросът е в дървото /дъб е/ - мисля да го правя по-тъмно /като по-тъмното кафяво на паркета/. Бяло няма да върви на нищо, боя още по-малко. Говорих вчера с един познат, паркетчия и той каза, че ако лакирам с по-тъмен лак върху стария, ще стане на мазанки и ще се изгубят шарките на дървото. Мислим да зашкурим и да минем с лак на водна основа, орех, например. На водна основа лакът е по-плътен, а не като лазурният и май няма как да стане на четки. Имате ли някоя друга идея  Thinking
  http://media.snimka.bg/s1/3155/032553198.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3155/032553199.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3155/032553200.jpg?r=0

Диванчетата са страхотни.............. Peace Как ми трябват и на мен подобни....Ще надникна в този сайт.  Simple Smile

# 457
      Да ви се оплача и да питам... Имахме за облепване една каса на врата, най-после намерихме нужния цвят фолио в Бриколаж, но... оказа се, че то е като дървено и въобще не се залепва /на почистена и сравнително грапава - китвана и шкурена повърхност/. Лепила съм и преди фолио и знам как трудно се отлепва и дори се разтяга при опит за коригиране. За пръв път виждамч такова чудо - с какво лепило да мажа отдолу, та дано да се хване?

# 458
  • София и там където не се пуши
Да не е нещо за ютия  newsm78

# 459
     Как за ютия? /newsm78 и аз /

# 460
  • София и там където не се пуши
Ми например с ютия дя се нягравя и лепи

Прочети на касовата бележка какво пише, да разгадаем

# 461

Диванчетата са страхотни.............. Peace Как ми трябват и на мен подобни....Ще надникна в този сайт.  Simple Smile
Погледни тези:http://prodavalnik.com/masivno-drvo-divan-i-fotoyl-v-perfektno-s … toyanie-i41109193.

# 462
  • Sofia
С каква боя се боядисват плочките?

# 463
Здравейте, момичета! Simple Smile
Нова съм  в темата, но от известно време съм се запалила и аз по декорирането на стари мебели. Имам вече един готов шкаф. Сега ще си правя една рамка. Чакат ме и две табуретки. Аз малко смело започнах направо от шкафа... Simple Smile, но реших, че на по-голяма площ и да сбъркам, все някак ще поправям. Когато ги завърша рамката и табуретките, ще ви пусна снимки за мнение Simple Smile Браво за вашите мебели, вдъхновяващи са!

# 464
Отдавна не съм писала, но ви следя  Hug
Предложете идеи за евтини и ефектни первази около вратите тип направи си сам. Не ги сменихме при ремонта като се нанесохме и така си останаха временно, но те временните неща са най-постоянни  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт