Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 842
  • 769
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Някой, някъде назад в темите беше боядисвал в кухнята плочки. На квартира съм и е с лята мивка , та ми се ще нещо да направя по въпроса... Бързо да си признае кой беше и ако може снимки с резултата  Embarassed

Аз съм боядисвала плочки но в банята http://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.31293325 от тук нататък, цялата баня я боядисах но нямам снимки. Задължително сложи лак

# 436

Имам същата макара,миналото лято само я лакирах и толкова.Сега се чудя дали да и сложа мраморен плот ,как мислите?
    Парс, няма ли да е малко кичозно мрамор на дървена макара? Мраморът е благороден, а макарата... Поне с моята идея за стил не се връзва.

# 437
  • гр.Варна

Имам същата макара,миналото лято само я лакирах и толкова.Сега се чудя дали да и сложа мраморен плот ,как мислите?
    Парс, няма ли да е малко кичозно мрамор на дървена макара? Мраморът е благороден, а макарата... Поне с моята идея за стил не се връзва.
Да,може би си права,но много ме дразнят тези болтове ,които са отгоре на макарата и затова се чудя как да ги скрия.  newsm78

# 438
  • София
анемония, смятам да пробвам варианта с вар, благодаря за идеята.  Hug

diangi, много сладка масичка. Wink

# 439
  • Пловдив

Да,може би си права,но много ме дразнят тези болтове ,които са отгоре на макарата и затова се чудя как да ги скрия.  newsm78
Дървен плот. Нещо от естествено дърво, не прекалено гладко за да е в тон. Ти допълнително ще го състариш и очукаш.

# 440
  • гр.Варна
Янтра ,благодаря ти.   bouquet

# 441
  • В градината...
Вчера ми пристигнаха комплект диванчета от чудния сайт антик.бг. Сега предстои претапициране-мислех сама да се справя, но с този хубав твърд дунапрен, се отказвам. Въпросът е в дървото /дъб е/ - мисля да го правя по-тъмно /като по-тъмното кафяво на паркета/. Бяло няма да върви на нищо, боя още по-малко. Говорих вчера с един познат, паркетчия и той каза, че ако лакирам с по-тъмен лак върху стария, ще стане на мазанки и ще се изгубят шарките на дървото. Мислим да зашкурим и да минем с лак на водна основа, орех, например. На водна основа лакът е по-плътен, а не като лазурният и май няма как да стане на четки. Имате ли някоя друга идея  Thinking
  http://media.snimka.bg/s1/3155/032553198.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3155/032553199.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/3155/032553200.jpg?r=0

# 442
  • София
diangi, много много ми хареса масата-макара, чудесна идея и реализация!

perunika, щом си имаш хубава стара мебел от дъб, трябва да изтъкнеш текстурата на това дърво, която е наистина прекрасна. Какъв цвят дамаска си избрала за претапициране, материя? Не рискувай върху стар лак да слагаш нов, особено без да знаеш на каква основа е стария. И аз съм за изшкурване до дърво, но с оглед красотата на фладера на дървото бих мазала не с лак, а с масло, безцветно. То леко ще потъмни дървесината. Като гледам, има и такъв топъл златисто-кафяв нюанс в цветовете на ламината. Ако ти е скъпо маслото Осмо, има и бюджетен вариант, пробван и показван от Седефка по-напред, безцветното масло на Лакпром, продават го в Бриколаж например.
Успех, ще стане много уютна стаята с новата ти придобивка.  Simple Smile

# 443
  • В градината...
Уви, нямаме никакво време за щкурене-отнема ужасно много време. Шкурихме столове, чистихме врати от боя, имаме още 2 за чистене и 3 маси. Обзавеждаме и ремонтираме цяла къща и не мога да се спирам на всичко за дълго, а и е студено за шкурене /вдига се страшно много прах/.

# 444
Някой, някъде назад в темите беше боядисвал в кухнята плочки. На квартира съм и е с лята мивка , та ми се ще нещо да направя по въпроса... Бързо да си признае кой беше и ако може снимки с резултата  Embarassed

# 445
Мисля, че и Хриси го беше правила.
Ти, като си на квартира, говорила ли си с хазяите, дали са съгласни да им боядисаш плочките или мивката?

# 446
  • Балчи-Варна
Здравейте момичета.Искам да питам майсторките.При рязане на пдч плоскост се получават едни отчупвания,откъсвания от най-горния покривен  слой на плоскоста.Та искам да питам,ако ги мина с кит за дърво-пастиране ли как там се казваше колко ще е трайноста на този кит.Няма ли и този кит да се отрони,отчупи бързо?Например върху бяла пдч плоскост.Дано да сте разбрали какво питам.

# 447
Melany99 , с какво ги боядиса, изглеждат страхотно, моля сподели, не съм била в темата тогава, имам много стари плочки в бокса, бели, правихме ремонт, но не ги разбихме. Сега вече изобщо не ги харесвам, моля за повече инфо, минава ли се с грунд отдолу newsm78 и с каква боя ги намаза, твоите просто са перфектни Hug

# 448
sisitons, аз като ги правих при мен в странство не можах да намеря нещо подобно на българския "Боро-контакт" и затова карах без него. Изчистих добре, поизшкурих първо с една шкурка, след това с по-ситна. След това слагах блажна боя - бяла първо. Стана си добре но отгоре взех, че сложих лак и той се оказа, че жълтее. #Cussing out
След като изсъхна добре пак шкурих, сива боя, пак блажна и отгоре пак лак, този път и да жълтее поне не личи.
Късно след това открих за декупажните лакове, но късно е чадо.  Joy

Имай предвид, че тези плочки много не се мокрят, но съм боядисала и едни плочки на пода в антрето, че просто цветът им беше ужасен, те са с няколко слоя лак и засега се държат добре.
Ето как беше преди боята:
http://media.snimka.bg/s1/0217/026678148.jpg?r=0

# 449
  • някъде там

Страхотно се е получило , с какво са боядисвани?
Относно хазяина.... страхотен човек е. Апартамента е само купен , той никога не е живял в него и не е в добро състояние. Аз го направих доооста по- приветлив и хазяина знае вече , че каквото и да правя е за добро.

Общи условия

Активация на акаунт