Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 764
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Да не пропусна темата и аз, че си я попрехвърлям периодично Simple Smile
Ето го мойто кухнЕ: преди и след

И тъй като долните шкафове (най-вече под мивката) се позацапват доста, мисля да ги лакирам. Обаче нали ги намазах с вакса вече... та някой има ли представа, дали лакът ще хване върху ваксата? Тя е на водна основа, ако има значение...

# 91
  Hug Ванилия, станала е разкошна кухнята!!!!! Със здраве да си я ползваш!!! Heart Eyes

# 92
Ванилия, станала е чудесна!

# 93
# 94
  • България-Варна
Ванилия станала е страхотна.Да се вихриш в кухнята със страхотни гозби.

# 95
  • Бургас
Ванилия , браво - много е хубава. Пълна промяна Heart Eyes

# 96
Браво, наистина промяната е като от списание...

# 97
  • София
Аз пак с моето боядисване на дърво.

Ако си взема от боята VITEX за стени, мога ли с нея да мацам по шкафчетата?

# 98
Ванилия харесва ми   bouquet  и моята някой ден ще я белосам  Mr. Green

# 99
 Ванилия Мадагаскарска - чудесен е новия облик на кухнята ти!

# 100
  • USA
Ванилия, много ми харесва. Кажи моля те как го направи това със смяната на цвета, ако може линк, където е описано по-подробно. Искам и аз същото за моята кухня, но още не знам бяло или черно. Вие какво мислите?
http://prikachi.com/images/832/6757832g.jpg
http://prikachi.com/images/887/6757887G.jpg

# 101
Благодаря, момичета  Hug
Има си доста дефектчета кухнята, не е "като нова", но за този бюджет съм повече от удовлетворена!
SkyBlue, аз съм на вълна бяло, така че... какво да ти кажа - направи я бяла  Mr. Green Имаш чудесен черен плот, и столчета, с бялото ще има ярък контраст. Или може би вратите и чекмеджетата в един свят, а плоскостите друг?   (за боядисването ще ти пратя ЛС)

Исках да ви споделя това! Ламинат маскиран като малки метро-плочки! Харесва ми идеята, бюджетно решение (а и може да се рециклира стар ламинат, вместо да се хвърля)

# 102
Ванилия, кухнята ти изглежда прекрасно! Само не мога да схвана защо и каква точно вакса си слагала. Ако под "вакса" разбираш нещото, което аз съм ползвала, то върху него не само не хваща боя /добре/, ами и самото то никога не става твърдо и само с нокът може да го отчегърташ. Аз слагам вакса на рефелни повърхности - така тя влиза /запълва/ вдлъбнатите места, а изпъкналите, след обиране с парцал или фина шкурка остават в натурален цвят. Върху боя не съм слагала. Но съм полагала масло за дърво /по-точно Осмо, за други марки не мога да твърдя със сигурност/, което изсъхва перфектно, както и лакът. Върху него може да се нанася друга боя после. Но пък, ако съм омаслила чисто дърво, боя не хваща отгоре.

SkyBlue, в твоята кухня нищо не бих променила. Много си е хубава. Само бих разкарала тази стъклена трапезарна маса и бих наслагала някакви цветни нещица /допълнителни възглавнички на седалките на столовете, малки пътечки на пода, аксесоари по плота, по стените/. Под "цветни нещица" имам предвид дори бяло или черно. Зависи как ти работи мозъкът в момента и на каква вълна си.

Аз да се оплача от моята приятелка! Ми няма нищо за преправяне там. Освен една маса и столовете към нея /гаредеробът е ужасен, разкривен и лъхащ на умрял СОЦ - не казвам, че не може да се обнови, ама си представях по-старинни форми/, диваните са толкова грозни, че дори нова дамаска няма да ги съживи. Кухненските шкафове са просто отврат - корпусът е старото ЛПДЧ, при това доста нацъфтял и пораздут, а вратичките, които са дървени и принципно подлежат на преправяне, са самоцелни при положение, че другата част на шкафовете не става. На всичкото отгоре приятелката ми пък взе да дава отбой - ми не й се давали пари /аз й сметнах един скромен бюджет за материали плюс циклене на дюшемето и дърводелец, който да смени пантите на гардероба и да го нивелира/ около 200 лв. Ама й били много. Пък и не знаела още иска ли да го дава под наем или тя да си го ползвала, ама по-натам, когато съберяла достатъчно пари за по-добър ремонт. Пък то май било по-добре да търси фирма за наематели и да махне всички мебели... Не знам, май си търси оправдание да не прави нищо за момента. Ще я изчакам да вземе окончателно решение и тогава ще се действа. Има и един ужасен изграден барплот, облепен с  плочки. Навивам я да го махне, защото помещението е малко и този барплот допълнително го стеснява, ограничава и загрозява, ама тя много си го харесва и иска да остане. А той съсипва цялата концепция за дневната, излаза към двора и разположението на кухненската част. Яд ме е, защото се бях ентусиазирала за подвизи, но с пръдня боя не става, както знаем. Яд ме е и защото апартаментчето има потенциал, на перфектно място е и можеше да му се вземе добър наем, но все пак трябва да се направи поне малка инвестиция. Както и да е. Ще се съсредоточа през зимата в довършване на детските /те вече са тийнейдъжрски стаи/ и малко освежаване на холо-кухнята, за което ще разчитам на вашата подкрепа.

# 103
Точно тия дни се сетих кой щеше да преобразява стар апартамент на приятелката си.Ееее,значи провалясе,а мислех,че вече действаш и скоро снимки да чакаме  Thinking

# 104
  • В градината...
Само аз ли виждам една снимка на Ванилия - а пише, че има преди и след  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт