Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 762
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Грета Ей, на нас стълби /и то вити, което беше по-трудното/ от 12 стъпала ни излязоха под 1000, много ви искат  Naughty
Каква е дебелината на дървения материал и от какво дърво е ? Аз искам да направя едни от желязна конструкция които трябва да се облекат с дърво та за това питам.

# 76
  • В градината...
Чам. Ами колко са дебели, не знам, не съм мерила - май около 2см. Толкова ни излезе с конструкцията. Ако имахме отдолу бетонни стъпала или нещо от метал -щеше да е по-евтино и лесно.

# 77
  • София
Моля, някой да ме проследи дали правилно съм разбрала за боядисване в бяло на дърво и да изглежда като състарено по ръбчетата:

1)боядисвам ръбчетата в тъмно синьо
2)натърквам със свещ
3)боядисвам в бяло
4)търкам със шкурка

Как е?

# 78
 Много ли силно ще стане като цвят да боядисам легло в червено и синьо ,дългата част червена а другите в синьо  newsm78

# 79
Моля, някой да ме проследи дали правилно съм разбрала за боядисване в бяло на дърво и да изглежда като състарено по ръбчетата:

2)натърквам със свещ
3)боядисвам в бяло
4)търкам със шкурка

Как е?
Зависи какво ти е дървото отдолу. Ако е тъмно, може да не мажеш отдолу, ако е светло, първо мажеш с тъмен байц, след като изсъхне боядисваш с бяло и после с шкурка протриваш желаните ръбове.
Според мен моментът със свеща е излишен, освен това не можеш да контролираш после степента на изтъркано. Ако в един момент ти се стори много, не можеш да го поправиш.
При всички случаи не е добре да боядисваш с тъмно, байц е много по-добър избор (лично мнение)  Peace

# 80
  • Бургас

2)натърквам със свещ
3)боядисвам в бяло
4)търкам със шкурка

Как е?

Може и без свещ, а тъмната основа можеш да направиш с тъмна темперна боя примесена с С200 Simple Smile

# 81
  • София
Момичета, къде да намерим четка с естествен, твърд косъм? Искам да омасля паркета. Мъжът ми е обиколил всичко около нас и не е намерил.

# 82
Аз си поръчах с маслото (Осмо) от Фивекс. Не знам с какво ще омасляваш де.

# 83
Във всяка железария има - просто трябва да се гледа дебелината на самата четка, а не ширината й. Поне около 1-1.5 см да е дебела, плътна. Дебелината на самия косъм е стандартен за повечето четки, независимо от плътността и ширината им. А и дължината на космите да не е повече от 5 см. Когато е по-плътна, не се огъва толкова от натиска при размазване на маслото и затова се получава по-фин слой, който повече се набива в дървото. Ако е по-рехава четката, слоят остава по-дебел, повече материал се хаби, а и не се втрива добре в дълбочина. Затова се налага после да се втрие с парцал, за да изпъкнат дървесните влакна.
Обикновено по-тесните четки отговарят на тази характеристика.
Дано да си ме разбрала.

# 84
      Запис с един въпрос - някой има ли идея как да се свали нещо като жълт бронз от старинна мебел? /Мебелите под него не са лакирани, или поне с много фино, съвсем нелъщящо покритие./Някогашният тийн искал да модернизира тоалетката на баба си, а мен ми се иска да я възстановя при предстоящия ремонт...

# 85
  • гр. София
Не съм чувала корк да се полага с лепило на водна основа... Thinking Лепилото за корк е едно дето мирише като Хелми-то едно време, обаче му забравих името. А има и едно май на Момент беше, което не мирише така, пак е специално за корк, но ние с ММ хич не останахме доволни от него. Продава се и цветен корк, лично аз не го харесвам, прилича ми на боядисан с боя. Коркът го харесвам единствено в натурален цвят. В къщи е запечатан с парафин отгоре, така се продава и не лъщи. На вилата ни е малко по-различен като шарка и май е без парафин.  Peace

# 86
Цитат:
"Когато за монтажа на част от изделията е необходимо лепило се препоръчва да се ползват предлаганите в мрежата на КОРКОВА КЪЩА водорозтворимо лепило за корк W240 или полихлоропреново (ацетоново) лепило."

Това е, което ползвахме ние.

# 87
  • София
 baibibi, много благодаря  Hug Мъжът ми намери точно такава четка в Бриколаж, 2 см широка, а космите са дълги 4 см. Мисля, че е перфектна Peace
Стискайте палци да няма проблем, че от 2 години го убеждавам да омаслим паркета. Ако стане фал ще ме изсели  Simple Smile
Stef4o, и ние купихме Осмо. Гледахме и тяхната четка, ама много скъпа, 30 лв, нещо ми се досвидяха, тази е 4 лв.

# 88
Аз чакам обновената кухня на Ванилия Simple Smile. Нямам търпение да я видя.

# 89
Сега ще изтропам и Перу и тя има нова кухня  smile3534 
Сега няма измъкване искам  smile3509

Общи условия

Активация на акаунт