Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 934
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
Супер! Като видях още първата снимка ми идеше да те попитам дали коланчето на момчето е живо. Много оригинални дръжки, страхотна находка.

# 271
Биби, знаеш, скрих го преди месеци. Не си го потърси до момента и реших да действам. Е, малко е аматьорски, има кусури, но не ми дреме. Важното е, че вече мога да си ползвам чекмеджетата.
Сега, в студените дни като не мога да правя "пакости" на вън, ги правя вътре Joy

# 272
  • В градината...
Много хубави дръжки  Peace
Аз с тази цел обикалям вторите употреби - има много колани за без пари.

# 273
Мнооого идейни дръжки! И аз съм скрила един подобен колан - "може да потрябва", знае ли човек Wink
и ей на - и така можело да се ползва...
Въпросчета - с какво го отряза така равно и как скри дупките от старите дръжки?

# 274
  Ау, много красиви и идейни дръжки! В мазата имам един чувал някакви неща "за всеки случай" и там колан  от крокодилска кожа. Вече почвам да се озъртам Simple Smile  Mr. Green

# 275
Момичета,

Една от вас щеше да освежава апартамент и мебели на приятелка за даване под наем.
Какво стана, че много ми е е интересно как в комплект е решила въпроса - хем мебели, хем стени.
И моля за снимки като станат нещата. Аз само гледам и се вдъхновявам, нищо не съм сътворила Embarassed

# 276
Дръжките са супер! Щях да питам къде ги намери, а то били от колан! Браво за идеята! Ето затова нищо не трябва да се хвърля.

# 277
Аз бях с апартамента на приятелка, ама нищо няма да се получи. Яд ме е.

http://prikachi.com/galleries.php?gal=15580

Я кажете виждате ли тези снимки и тогава ще разясня какво е, защо е ....
Оф, много ме мъчи това качване на снимки. Направо ми иде да се гръмна някой ден.

# 278
Иска парола

# 279
Мнооого идейни дръжки! И аз съм скрила един подобен колан - "може да потрябва", знае ли човек Wink
и ей на - и така можело да се ползва...
Въпросчета - с какво го отряза така равно и как скри дупките от старите дръжки?
Ти пък- равно отрязани Crazy С ножицата, доколкото е възможно и после зачистване на краищата с макетно ножче. Дупките просто ги прескочих. Отрязах преди тях едното парче, а другото- след тях същата дължина. Остана още доста от колана и си го скрих за някой друг път. Сина ми чак вчера забеляза, че бюрото има дръжки Wink Ахна колко много му подхождали, но не позна от къде са hahaha Все пак е мъж, нали Joy
Събирайте боклучки като пчелички, не се знае кое кога и за какво ще дотрябва Naughty Кога по- малки, кога по- големи:
http://media.snimka.bg/s1/2964/032171259.jpg?r=0 моя "боклук", събран вчера от паркинг на Била /за тези, които нямат фейсбук/. Все още не знам какво ще я правя, засега просто си я имам Heart Eyes

# 280
# 281
  • Бургас
baibibi, виждам едно тюркоазено шкафче за антре http://prikachi.com/images/45/6842045o.jpg

# 282
baibibi, виждам едно тюркоазено шкафче за антре http://prikachi.com/images/45/6842045o.jpg

А, добре, щом се вижда вече, мога да разкажа дългата и тъжна история на този .... мммм, как да го нарека, примерно "кютук" ще е съвсем подходящо.
Реших да направя аз подарък на моя приятелка за нов дом. Видя ми се интересна идеята за малко шкафе, където да си прибира дрънкулки и да си мята по някоя дрешка и да й стои в спалнята. Поръчах от Продавалник, без изобщо да се поинтересувам от размерите, като предполагах, тъй като съм виждала подобни, че е не по-висок от стол с облегалка, съответно и пропорционално ще бъде едно малко, нежно мебелче.
Ето това е в оригинал, но като го поръчвах аз, нямаше размерите, та затова се заблудих: http://prodavalnik.com/zakachalka-nestandartna-2-i19444173
Мале, като ми пристигна тоя гардероб, направо не повярвах на очите си. Естествено, не го подарих на приятелката. Бях го поръчала без лак или боя, та аз да й го направя. Обаче толкова ме досрамя да й го дам, че остана у нас. Първо, че е много грамадно, второ, че е доста грубо /поради размерите си/. Гледам го половин година вече и се чудя какво да го правя. Хем заема място, хем не е функционално, хем е и грозновато. Та преди известно време си купих оцветител за боя, на който пишеше, че може да се използва и самостоятелно - тонираща боя  Леко, на Оргахим. Реших да тествам върху грозничето. Първо нанесох синьо. В кутийката стои много примамливо като нюанс, но върху дървото стана доста гадно. Отгоре намазах и със зелено, което хич не е зелено, а някак по-особено стои - хем млечно, хем към електрик бие. Стана още по-ужасно. Затова накрая реших да понамацам тук-там с черно Осмо, та да му придам някакъв характер. Обаче, мацкайки, се случи така, че на места явно съм сложила повече масло и стана на петна. За да замажа петната, започнах да втривам навсякъде, да мажа ту по посока на жилки, ту напреко, а на някои места с въртеливи движения на четката, се получи един горе-долу равномерен и много тънък слой. А най-голямата ми радост беше, че натърквайки с четката, се показаха шарките на дървото /те съвсем се бяха заличили след двата слоя синя и зелена боя/. Демонтирах и оная част, която стърчи отзад и над основното тяло и би трябвало да е закачалка за сако.
И ето така постигнах това, което виждате.
Сега се чудя корпусчето, което остана необработено дали да го правя бяло, дали да го мина с черното Осмо /ще стане тъмно кафяво/ или да действам с техниката с оцета и телта, за да стане сивкаво.
Давайте предложения за цвят.

# 283
  • В градината...
Мале, цяла сага  ooooh! Но се е получило доста интересно. Аз съм за телта и оцета  Peace

# 284
То цяла одисея твоето Joy

Мисля, че бяло ще е най-добре. Особено ако остане при белия ти гардероб.
Не можеш ли да скъсиш краката. Има нещо като топчета точно по средата, там завинтено ли е, залепено ли? Със сигурност има възможност да се пипне!

А размерите си ги пише в обявата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт