Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 844
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • В градината...
Не се сърди човече и аз го гледах това евтино чудо. Браво  Peace

# 526
Момичета, кой беше качил снимки на омаслена /или боядисана/ стара ламперия в коридор? Не мога да открия снимките.

Мисля, че питаш за това Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731536.msg25838583#msg25838583

# 527
curly sue  bouquet Точно това търсех Hug

# 528
Момичета, кой беше качил снимки на омаслена /или боядисана/ стара ламперия в коридор? Не мога да открия снимките.

Мисля, че питаш за това Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731536.msg25838583#msg25838583
I ние сме с ламперия в коридора,от гладката.Ужасна ми е.До сега не се бях замисляла,че може да се боядиса,мислих след време да я махам.Ще следя темата  Peace

# 529
I ние сме с ламперия в коридора,от гладката.Ужасна ми е.До сега не се бях замисляла,че може да се боядиса,мислих след време да я махам.Ще следя темата  Peace

Същата работа. Но като видях това, вече съм на друго мнение. Този светъл цвят отваря много. Чудя се само дали да бъде омаслена или боядисана. Иначе нашата е подобна, но на цели плоскости.

# 530
Какво означава омаслена?Аз си го представям с тези машинки с шкурка да се мине после се боядисва,но може да съм в грешка newsm78 Каква боя трябва да се използва?

# 531
WIND, малко ми е неудобно в присъствието на толкова майсторки точно аз да обяснявам, но чета темата от месеци и си записвам това-онова.

Можеш да я боядисаш по описания от теб начин. Ако решиш да боядисваш обаче, няма нужда да сваляш изцяло лака на ламперията, има и по-лесен начин. Леко зашкурваш, само до изглаждане на повърхността, изчистваш добре от праха, мажеш грунд (бороконтакт). Важна стъпка след грунда е да не изчакваш прекалено много, а до часове (2,3,4, зависи от сезона) нанасяш първи слой боя. Боята може да е акрилна, а доста момичета тук мажат и с латекс. Между отделните ръце боя вече трябва да изчакаш повече време. Добре е следващата ръка да е на следващия ден. Иначе има риск, да подпухне боята. Т.е. трябва да изсъхва много добре всеки слой боя.

Що се отнася до маслата, те се използват, ако искаш да съхраниш истинско дърво или фурнир.  Там вече трябва да изшкуриш до чисто дърво и после се нанася маслото. От прочетеното тук - колкото по-пестеливо се нанася, толкова по-добре. Има прозрачни и цветни масла. Можеш да съхраниш дървото и същевременно да се вижда фладерът му (красивите дървесни нишки).

Надявам се, някой по-вещ от мен да допълни или да ме поправи, ако греша, защото моите знания са само теоретични (засега) и се дължат само на тази тема   bouquet

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 08:36 от curly sue

# 532
# 533
  • Бургас
WIND, малко ми е неудобно в присъствието на толкова майсторки точно аз да обяснявам, но чета темата от месеци и си записвам това-онова.

Можеш да я боядисаш по описания от теб начин. Ако решиш да боядисваш обаче, няма нужда да сваляш изцяло лака на ламперията, има и по-лесен начин. Леко зашкурваш, само до изглаждане на повърхността, изчистваш добре от праха, мажеш грунд (бороконтакт). Важна стъпка след грунда е да не изчакваш прекалено много, а до часове (2,3,4, зависи от сезона) нанасяш първи слой боя. Боята може да е акрилна, а доста момичета тук мажат и с латекс. Между отделните ръце боя вече трябва да изчакаш повече време. Добре е следващата ръка да е на следващия ден. Иначе има риск, да подпухне боята. Т.е. трябва да изсъхва много добре всеки слой боя.

Що се отнася до маслата, те се използват, ако искаш да съхраниш истинско дърво или фурнир.  Там вече трябва да изшкуриш до чисто дърво и после се нанася маслото. От прочетеното тук - колкото по-пестеливо се нанася, толкова по-добре. Има прозрачни и цветни масла. Можеш да съхраниш дървото и същевременно да се вижда фладерът му (красивите дървесни нишки).

Надявам се, някой по-вещ от мен да допълни или да ме поправи, ако греша, защото моите знания са само теоретични (засега) и се дължат само на тази тема   bouquet
[/quote

Eто който чете, внимава и си води записки. Изчерпателен отговор, да те назначим за говорител?

# 534
На вниманието на пловдивските майсторици. Имат потенциал креслата според мен.

http://prodavalnik.com/stolove-i41822895

# 535
  • В градината...
И тоалетката изобщо не е за изхвърляне - виждам я беличка с протрити ръбове  Peace

# 536
  • bad@ss
Здравейте, момичета Simple Smile
След бърз обход на вторите употреби се сдобих с една Union Jack дрешка за гладачна маса.
И къде, къде, лепнах я на облегалките на единия си диван  Blush
Естествено, оказа се къса и едната облегалка си остана така...
Скрит текст:

Някакви идеи за нея?
Или така да си я оставя, та да не стане пълен шукаритет?

# 537
  • Пловдив
Аз бих я оставила, само ще я преместя в дясно, да не е в ляво.

# 538
  • bad@ss
Да, вгледах се и се сетих защо  Laughing
Ами, да. Ще им разменя местата и няма да пипам повече  Simple Smile

# 539
Е, не мога да не се похваля, пък! Купих си подаръка за 8-ми март Grinning Даже 2 подаръка:
http://www.youtube.com/watch?v=onF1QNV_CCc - ел. ренде
http://www.youtube.com/watch?v=fCT4cvRPATM - мулти фреза  newsm18

Общи условия

Активация на акаунт