Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 807
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Поразгледах темата ви.Аз не разбирам много  и имам нужда от съвет.Имам три рамки от стари картини.Мислех да ги хвърля,но ми хрумна,че могат да се получат добри рамки за снимки.Как да ги реновирам?

# 631
  • Бургас
Поразгледах темата ви.Аз не разбирам много  и имам нужда от съвет.Имам три рамки от стари картини.Мислех да ги хвърля,но ми хрумна,че могат да се получат добри рамки за снимки.Как да ги реновирам?

Почистваш рамката с влажен парцал, после я боядисваш с каквото искаш, боя на водна основа, латекс и лак отгоре или с темперни боички примесени с С200 и пак лак отгоре. Ето тази 30г рамка е с темперни бои http://hristina69.snimka.bg/daily/dekupaj.710138.29670165

Ментолка и на мен ми харесва шкафа

# 632
  • София
Много благодаря за бързия отговор.Значи с латекс става,тъкмо имма под ръка.Само с лак трябва да се снабдя.

# 633
  Ментолке, ако минеш още веднъж с бялото и после сложиш лак (повечето лакове добавят леко жълтакъв нюанс)? И да, долното май ако е светло и то ще лежи по-добре. Но и така ми харесва, наистина.
Старите рамки дървени ли са? Ема беше реновирала стари рамки, може и да се зашкурят или да се натъркат в цепнатините с някаква златиста вакса.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 18:57 от Елинор 777

# 634
  • София
дървени са.А след ваксата са боядисани с какво?И как така се вижда ваксата,ако отгоре са боядисани?

# 635
  Не съм ги правила тези рамки аз, но е боядисано с боя, изтъркано с нещо като телче или надраскано и после се втрива златна или друга вакса, обърсва се с парцалче излишъка и това е.

# 636
  • Бургас
Първо се полага златна боя /боя за художници/ и после другия цвят. Когато засъхне, взимаш гъба и с грапавата страна търкаш и готово

# 637
  • Пловдив
Слагаш ваксата, мажеш с парафин където решиш, че искаш да се вижда  и после боядисваш основния цвят. Парафина прави боята да не се закрепва добре и по-лесно се изтърква за да се вижда долния цвят.

# 638
  • Варна
Аз пък си го представих до столчетата в червено като цветята от дамаската и пак с плот в "дървен" цвят, но на мен и така ми харесва.

Имах идея да го боядисвам с останал цветен латекс, но щеше да се слее с цвета на стаята  Simple Smile

Така, вчера шкурих, днес мазах пак, но с разреден 1:2 байц и цвета вече е много по-добре:
http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.32809411

На някой да му е хрумвало да оцветява бяла боя с байц? Че на мен такава идея ми се върти в главата. Тъй де, такива материали имам, гледам да ги използвам  hahaha
Пробвах и май става, но дали няма да влоши качеството/здравината на боята  Thinking

По въпроса за рамките и ваксата, мисля че този метод е най-лесен  Peace
... но е боядисано с боя, изтъркано с нещо като телче или надраскано и после се втрива златна или друга вакса, обърсва се с парцалче излишъка и това е.

# 639
  • sofia
На някой да му е хрумвало да оцветява бяла боя с байц? Че на мен такава идея ми се върти в главата. Тъй де, такива материали имам, гледам да ги използвам  hahaha
Пробвах и май става, но дали няма да влоши качеството/здравината на боята  Thinking

Не би трябвало да повлияе на боята. Пробвай на някоя дъска да видиш как ще се "държи" покритието.

# 640
  • в света на неограничените измерения
Трябваше да се получи нещо такова http://mentolka.snimka.bg/hobby/chairs.765325.32797566 , само че при мен го няма това топло излъчване.

Такова топло излъчване аз постигнах с цвят слонова кост на Сократес.  Изглежда не тебеширено, а много приятно меко бяло. Peace

# 641

Здравейте, момичета, отсъствах дълго, защото нямах "работа", четях от време на време темите и лееекинко завиждах. Embarassed Но сега се поснабдих - един потрошен стол, тип соц-виенски, малка етажерчица-поличка и масичка за вестници и списания. Grinning  Днес махнах гърба на поличката, тъничък шперплат, много замърсен и напукан, и сега не мога да реша да слагам ли нов или така да оставя. Ако някой помогне, ще съм благодарна  bouquet, иначе все още нищо не съм правила, само измих хубаво. Първоначалната ми идея беше да я боядисам в бяло, но я гледах, гледах тия дни и знам, че ще си остане така, да се вижда дървото. Ще изшкуря и ще лакирам, или орех, или дъб. Снимката, на която поличката е още с гръб, е изсветлена нарочно, цветът не е чак толкова оранжевещо-червеникъв.

mentolka, не знам на живо, но на снимките скринът ми харесва. Аз съм малко скептична към слоновата кост, въпреки че сега има голямо разнообразие на бои и цветове. Любим цвят е на майка, а на мен все ми жълтее, но въпрос на вкус. Peace

# 642
  • Варна
labrex, чудесна етажерка  Heart Eyes
Такова нещо в никакъв случай бяло, дървото е прекрасно и не бива да се крие зад боя. Трбява да се виждат жилите... и без гръб, на бялата стена седи като рамка на посудата... красота  Heart Eyes

И аз не харесвам онази слонова кост с която бяха боядисани дървените дограми по соца. vanvel благодаря ти, че потвърждаваш това което си мислех. Точно на Сократес гледах снимките в нета, май не е толкова жълтееща. Бялата която ползвах е тяхна и по принцип я харесвам като боя, но така и не стигнах днес до магазина да поверя. Та, или ще смесвам сл.кост с бяло или ще оцветя бялата с байц. Вече пробвах де, мацнах на едно място и бях на път да забъркам по-голямо количество, но нямах време да се занимавам повече.
Честно казано вече много се дразня на този скрин. Трябва ми за спалнята и се оглеждах за нов, но вдъхновена от темата реших да купя стар и да си го преправям. Беше едва ли не първия, който видях в продавалник и го грабнах без много да го оглеждам и естествено се оказа с хиляди кусури. Проядена от нещо си дъска, изкривени и трудно движещи се чекмеджета, мухлясъл гръб, петна с неустановен произход. А имам леки предразсъдъци, все пак ще държа дрехи там... Шкурих, търках, мих, боядисах всичко, включително гърбът и дъната на чекмеджетата от долу. И сега да вземе да ми прави номера с цвета си Close
Оплаках се, извинявайте че ви занимавам толкова с глупавия скрин, но наистина вчера бях на път да го изхвърля  ooooh!
И ви благодаря за помощта   bouquet

# 643
Здравейте! Поглеждам ви тук от време на време и реших да поискам съвет. И да ви поздравя за прекрасните произведения   bouquet

Та...Баща ми разполага с няколко стари виенски столчета от този тип -
Не знам вече на колко години са..но са здрави. Почерняли са от времето, но лесно се почистват, както се оказа. Само седалките не знам какво да ги правя. Според вас струва ли си да ги 'реновирам' по някакъв начин или да ходя да си избера нови? Давайте идеи, че..сериозно се замислям. От една страна ми се занимава, от друга не знам дали изобщо ще им личи 'промяната'.

# 644
  • Бургас
labrex етажерката е чудесна така, много е хубавааааа..
ebouguereau според мен само един лак да ги освежиш щом са здрави, а декорация възглавнички

Общи условия

Активация на акаунт