Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 748
  • 731
  •   1
Отговори
# 570

Кямран май цяла вечер ще чака.. да не се разболее после..
Фериде е много красива, а това трябва да е братовчедката Мюжгян..

# 571
  • Враца
Здравейте, момичета!
Най-после се добрах до компа, а тук много изненади.
Много снимки, много преводи, много инфо - не мога да смогна Laughing Laughing Laughing
Ети, Мони, Гюлче - благодаря ви!  newsm51

Аз да ви кажа честно, си чакам истинската люлка (може да не е едно към едно, но смисъла да е както в книгата) - не могат да ме залъжат с тази, която измислиха. Чакам си и Мюжган с нейното разконспириране на Фериде и издаването и на Кямран. Това са сцени, които не трябва да бъдат подминати с лека ръка. Каквито искат интриги да забъркват иначе, но тези моменти са много важни.

eti80
Цитат
  Кямран май цяла вечер ще чака.. да не се разболее после..

И Фериде цяла вечер се скита като бездомно кученце и всички врати бяха затворени за нея, така, че сега е негов ред  Laughing Laughing Laughing

И да знаете - по-хубаво си е да гледаш сериала с български субтитри
За екипа по превода отново -  Hug

Интервю с Елиф Искандер (Бесиме)
http://korolek.com/intervyu-akterov-i-sozdatelej-seriala-korolek … kander-besime.htm

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 20:57 от mama_an_ji

# 572

Добър вечер Hug Hug Hug

Диди  HugЕти Hug Мами Hug благодаря за всичко което сте постнали и написали докато бях на работа.  bouquet
 И аз гледам макар и на части 6-та преведена серия.Друго си е .Права си!

Когато Фериде трябваше да подпише споразумението с Левен  каза .

-Съгласна съм! На всичко съм съгласна !

Е ,когато си предан и верен на един човек , а той се съмнява в теб как да реагира Фериде ,когато Кямран я заведе на "очно ставка"  с Мари? Ще го отреже естествено! /ама хич не ми се искат тези сцени.Ако можеха само на люлката и  в колибата да си стоят -нямаше да се разсърдя Wink Laughing/

Но и Кямран ми погали слуха с признанието защо не е избягал с кораба.
-Там ,където отивах теб те нямаше.
-Не мога да бъда спокоен  ,ако  не споря с теб.

# 573
  • София
Привет, момичета  Simple Smile Имате едно огромно БЛАГОДАРЯ, че чрез вас открих един прекрасен филм по любим роман от детските ми години и че имам удоволствието да гледам страхотните клипчета и снимки и да чета още по-страхотните ви коментари   bouquet Специални благодарности и на екипа, превеждащ сериите на български  Hug
Днес не се стърпях и изрових в компа двата цитата, за които се интересува Ети / gyulche, благодаря за превода/ - както е писала didibu, единият е от края на дневника на Фериде, а другият е изповедта  на Кямран пред чичо му преди  да разбере, че Фериде се е завърнала. Ще си позволя да ги копирам, защото са много красноречиви  Simple Smile

Скрит текст:
Чучулигата умира днес завинаги сред есенните листа, паднали върху размазаните от сълзи страници на нейния дневник.
Защо да крия истината в този последен час на нашата раздяла? Дневника, който ти няма никога да прочетеш, написах за теб, Кямран. Да, всичко, каквото съм казала, каквото съм написала тук, е само за теб. Днес е време да си призная, че направих грешка, голяма грешка. Въпреки всичко можех да бъда щастлива само с теб. Да, въпреки всичко аз бях обичана и знаех, че съм обичана. Но това не ми стигаше. Исках да бъда обичана много, твърде много. Ако не толкова много, колкото обичах самата аз — това не беше възможно, — то поне приблизително толкова. Имах ли право да искам такава обич? Не мисля, Кямран. Аз съм малко, просто момиче. Иска се умение да любиш и да накараш да те любят, нали, Кямран? Обаче аз не разбирах нищичко, нищичко от това. Кой знае каква привлекателна жена е твоето Жълто цвете! Не ти го казвам, за да хвърлям камък в твоята градина, Кямран, повярвай ми. Щом тя е съумяла да те направи щастлив, аз мислено се помирявам с нея. Кой знае какви хубави неща ти е нашепвала и какви хубави писма ти е писала! А аз може би щях да стана само добра майка на твоите, на нашите деца, и толкоз.
Кямран, научих се да те обичам, след като се разделих с теб. Но не мисли, че съм правила опити в живота, че съм обичала други. Аз обичах само твоя тъжен и безнадежден образ, запазен дълбоко в сърцето ми.
Сред тъмнината на гробищата в Зейнилер, през дългите нощи, в които вятърът пищеше и виеше до зори, сред пустите пространства, над които се носеше песента на колелата на чеченските коли, сред изпълнените с аромат на нива пътища, които се вият между градините на Сьоютлюк, аз винаги бях лице срещу лице с теб, винаги вървях под ръка с теб. Човекът, на когото утре ще стана жена, ме мисли за невинна като лилия девойка. Колко греши!
Аз мисля, че любовта не е терзала така жестоко нито тялото, нито душата на някоя вдовица като мен.
Кямран, ние се разделяме с теб едва днес. Днес аз ставам вдовица... Въпреки всичко, което се случи между нас, ти досега беше поне мъничко мой, а аз с цялата си душа — твоя...
(Край на дневника на Фериде)

И другия:
Скрит текст:
Кямран   отговори   с тъжна   усмивка:
—   Свако, никой  не ми вярва. Ти също няма да ми повярваш, ще ти се стори странно. Аз имам известни приключения в живота си, някой от които са доста вълнуващи. Но те уверявам, че на този свят не съм обичал никоя жена така,   както   Фериде.
—   Голяма обич, голяма любов! — процеди Азиз бей през зъби.
—   Аз казах вече, свако, че ти не ми вярваш. Никой не ми вярва. Мюжгян ми се сърди вече години наред, не дава даже да споменавам името на Фериде. „Не, Кямран, нямаш
право да говориш за нея!" — казва тя и се мръщи. Мама — също.   Леля —  също.   Всички,   всички...   Единствената,   с която мога да говоря за Фериде тук, е Нермин. ..........
—   Странен човек си ти, Кямран. Добре, а другата?
—   Тя беше болна,  можех да  стана  причина за  нейната смърт. След като Фериде уби последните ми надежди, реших да проявя човещина, милосърдие към нея и нищо повече.
—   Тази работа  не е толкова лека за разбиране. Ти  си човек   с   объркана   душа,   Кямран.
—   Тук си прав, свако. Самият аз често не разбирам какво искам и какво правя. Има само едно нещо, в което съм напълно  сигурен:   моята  любов  към  Фериде.  Тази  девойка
остави в мен такива спомени, че не е възможно да я забравя. Струва ми се, че ако си спомня за нея в предсмъртния си час, ще умра със сълзи на очи. ............. Не ми се сърди, но аз дойдох по тези места, за да търся отломки от разбитите мечти на моята   първа   младост.

Спокойна вечер на всички и дано утре ни зарадват с руския превод на последната серия. А защо не и с още един фрагман?  Praynig  Grinning

# 574
# 575
  • Враца
Alleks   Hug Hug

# 576

Аз да ви кажа честно, си чакам истинската люлка (може да не е едно към едно, но смисъла да е както в книгата)
....
Интервю с Елиф Искандер (Бесиме)
http://korolek.com/intervyu-akterov-i-sozdatelej-seriala-korolek … kander-besime.htm

Мами, едва ли ще  променят много момента с люлката. Дават си сметка, че зрителите ще останат разочаровани, а най-вероятно и те самите си го обичат, за да си позволят да го пипат. И аз като теб се надявам да е както трябва  Praynig

Благодарности за интервюто с Елиф Искендер!   bouquet
Харесах я тази жена и без него, но сега се възхитих! И как няма да играе добре, тя била преподавател.
 Heart Eyes

Ети,   bouquet за снимките!

Сейфетин, покрай любовните трепети на  децата, засука и той мустака  hahaha

Скрит текст:

Алекс, всички се вълнуваме!  Hug
върнахме се в гимназията, както правилно забеляза Себи : )

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 22:32 от didibu

# 577
Скрит текст:

# 578

Алекс  Hug  Hug

newsm51

Срам ме е да си призная  Embarassed,но тук в темата и с този невероятен сериал  с ФерБу се чувствам наистина като гимназистка.

Вълнуват  ме съдбата на героите , постовете и коментарите ви -всичко ,защото просто гледаме съвременен филмов прочит  на  класически роман  пресъздаден от професионален екип  .

Диди Hug

# 579
Сигурно съм чела поне 5 ,или 7 пъти книгата..Със сигурност съм си променяла 5,или 7 пъти мнението,усещането,настроението и желанието да вляза вътре и да пораздрусам както Кямрян,така и Фериде!Но за първи път гледам и очаквам със затаен дъх какво точно ще последва........... 
newsm17.Не искам да сравнявам вече-аз гледам съвсем друг филм,друга книга и друг сценарий.В началото приех скептично промяната на любимия сюжет,след това се раздвоих и сега вече съм "зарибена".Всичко ще изживеем заедно с Кямрян и Фериде!Всичко ще видим,че даже и в повече!Ще преминем през цялата мъка,преживяна и от двамата,за да се насладим накрая на вълшебния финал....финал smile3501,който и до днес ме вълнува,който и до днес е актуален и може да послужи за финал на не една любовна история в световната класика.
Ще пиша още,когато му дойде времето..........Защото любимият роман го заслужава.Играта на актьорите също!

# 580
  • Враца
Себи, не се чувстваш само ти така  Blush
Усмивчице  Hug

Вижте на какво попаднах  Joy Joy Joy

Скрит текст:

# 581
  • София
Момичета, благодаря за топлото посрещане  Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Себи, да си призная и аз - хич не ме е срам, затова ако нямаш нищо против, моля те, включи ме в отбора на гимназистките   smile3535

Филмът наистина е пипнат във всяко едно отношение - чудесни сценаристи, които май са попрекалили с четенето на приказки в детството си и сега ни вкарват от една прекрасна приказка в друга, още по-прекрасна и вълнуваща; актьорски състав, за който нямам никакви, ама никакви забележки - даже Селим, който ме дразнеше в началото, откакто прочетох, че бил роден в българско и се изнесъл 3 годишен към Турция по време на "Голямата екскурзия" ми стана почти симпатичен  Simple Smile ; чудесни декори и костюми, много тънки психологически моменти, прекрасни диалози и какво ли още не .... как да не се влюбиш!  smile3525  А Бурак и Фахрие са перфектната двойка, наистина! В романа Кямран е един такъв беличък, русичък, зеленоокичък и добре, че хората, правили кастинга са имали въображение и са направили перфектния избор. Представяте ли си например Брат Пит в ролята на Кямран? Защото аз - не!  smile3503 Най-малкото - ще ми липсва мустака на Бурак  Joy Joy
Голямо удоволствие е да се гледа такъв филм и съм щастлива, че мога да го споделя с вас  Hug
Прекрасна събота и неделя на всички!  bouquet

# 582
Мами  Hug  тази нагла дангалачка  си го заслужава.

Алекс  Hug в отбора си LaughingДа видим до колко ще  го докараме newsm78 -тенис по двойки, баскетболен ,...най вероятно отборът на чучулигоманките Joy Joy Joy

Нещо изключително с Фахрие -с голо коремче -

# 583

А рускините просто нямат грешка когато мразят някого Joy Joy Joy

На Нериман са и сложили забележителния , неотразим  , сексапилен мустак на Кямран  hahaha hahaha hahaha

# 584

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт