Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 664
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
http://www.startv.com.tr/program/superstarlife/
Видео от пристигането на премиерата. Бурак и Паечка, след това и Фахрие - повечето кадри са във втора част на видеото.

# 676
Видео от пристигането на премиерата. Бурак и Паечка, след това и Фахрие - повечето кадри са във втора част на видеото.

Защо й викате Паячка?  newsm78

# 677

Защо й викате Паячка?  newsm78
Заради едни  "чепици" дето носи Joy!

# 678
  • София
 Здравейте момичета  Hug Вие сте страхотни и с удоволствие оставам тук.Книгата съм чела много отдавна и си спомням,че втората част от книгата,ако мога така да я нарека...беше най-тежка за Фериде,тоест заминаването й и работата й като учителка.Когато четях книгата,плачех...макар че го правя много рядко.Тежко,много тежко бреме изживя там Фериде.А филма е уникално добър,режисьорска работа,невероятно добра,хубав сценарий и прекрасни артисти.Бурак в ролята на Кямрян,кой е мислел,че Бурак ще бъде главен герой в толкова култов и известен филм по романа на още по-известния ни Решад Нури.Фахрие играе във филм отново по романа на Р.Нури...изглежда харесва автора,а и романа.Както писах по- преди,Фахрие играе на 150%...тя се срастна с героинята си,наистина й се получава.Понякога ми се струва,че играе над всички...А и героинята й тепърва ще показва качества и много,много израстване...Затова и ролята на Кямран беше силна до тук,даже много силна,да видим и по-късно...

# 679

Е ..... много са красиви и двамата !

И двамата играят на   100%. Харесвам ги безрезервно  Hug Hug Hug

# 680
  • AMS
Чучулиги,  Hug
Благодаря ви, че и днес ми доставихте удоволствие, да ви прочета!!!
От мен още малко гюлбешекер

# 681
  • София
 И двамата,Фахрие и Бурак са невероятно добри и много красиви...страхотни са.И да,има повод за ревност,нормално е,особено като не си много сигурен...

# 682
  • Враца

Защо й викате Паячка?  newsm78

ГФилипова, Ето един отговор на този въпрос:   Laughing Laughing

Мами, извинявам се, че ще се потретя. И заради мрежата, в която го е оплела, и заради тънките крачета, и ...заради неподходящите обувки... hahaha  Ох, само Бурак си я харесва.  Mr. Green  Twisted Evil  #Crazy

И още едно цитатче от романа:
"Гюлбершекер"

Скрит текст:
  Току-що научих какво значи гюлбешекер. Мунисе казала на няколко учителки, които я срещнали в Сьоютлюк, че съм болна. Те се обезпокоили и на връщане се отбили да ме видят.

Настоях да влязат за няколко минути в къщи. На една от тях казах на шега:

— Намерихте ли поне гюлбешекер? Офицерите, които минаха по улицата, се оплакаха, че не са намерили.

Приятелката ми отговори с усмивка:

— Много добре знаете, че и ние бяхме лишени от гюлбешекер.

— Защо?

— Защото не дойдохте.

Гледах я слисана в лицето и правех усилия да се усмихна:

— Що за приказки?

Учителките се смееха дружно.

— Ама вие наистина ли не знаете? — попита приятелката ми и ме погледна със съмнение.

— Кълна се, че не знам.

— Бедна Фериде, колко си наивна! Гюлбешекер е името, което са ти дали мъжете в Ч. заради цвета на лицето ти.

— Как, на мен ли? — попитах аз, като се запъвах от изумление.

Значи, Гюлбешекер — това съм аз! Значи, когато младежите на улицата казват, че ще ядат гюлбешекер, имат предвид мен! Горко ми! Закрих от срам лицето си с две ръце. Значи, за мен говореше целия град! Какъв позор, господи!

Приятелката ми откри насила лицето ми и каза полушеговито, полусериозно:

— Няма причина да недоволстваш от това. Ти занимаваш мъжете в целия град. Коя друга жена е имала това щастие?

Мъжете наистина са лоши същества. И тук не ме оставят на мира. Господи, как ще излизам отсега нататък между хората, как ще гледам съседките си в лицето?

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 22:10 от mama_an_ji

# 683
 Embarassed Embarassed Embarassed Чак ми става съвестно,защото аз попитах за една снимка на въпросната девойка:Какъв е този паяк(заради обувките)!
После стана метафорично! На момичето може и нищо да му няма ама нали е обсебила Бу, та затова........

# 684

Това е клепче  от Фунда   ,което има общо със сладкото от рози  Laughing

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 00:45 от sebilMM

# 685

И още един прекрасен микс от любов и люлки Wink Wink Wink

/Ако са ви досадни клепчетата - казвайте !Веднага спирам Laughing Laughing Laughing

# 686
Диди Heart Eyes Rolling Eyes , ами ......впечатлена съм   bouquet

Себи, благодаря ти  Hug! Тя, мойта професия не е свързана с такива анализи, просто споделям как ги виждам и усещам нещата. Ясно ми е, че вероятно не съм права за някои работи, всеки преценява различно. Така че,  въобще не ме взимайте на сериозно : )  Харесвам много романа, и аз като вас се пристрастих към новата интерпретация. Обачееее, от вторник до вторник има много време, а любопитството и нетърпението  трябва да избиват на някъде. Радвам се, че темата е хубава,  толкова приятно  си говорим и обсъждаме всичко.

di...va, рускините и мен много ме разсмиват, забавни са! : )

Момичета, снощи изгледах преведения 9-ти. Всичко важно вече сте го написали. Да си кажа, няма никаква конспирация с видео файла, повредата е в моя телевизор. На  компa, който е с външни колони туптенето на сърцето на Ф се чува нормално. Но лаптопа и на макс трудно го възпроизвежда, извинявам се, че ви занимавах! Все пак, добре е епизода да върви с бележка - "Гледай с мощна техника или слушалки, за да чуеш това, което чува Кямран."  Simple Smile   Хубаво замислено и изиграно. На лицето на К се вижда и болка, и съжаление, и копнеж сърцето да бие само за него...

Забелязахте ли сцената, в която се сетиха как Ф разля кафето в скута на К ? Сейфетин успя да намекне, че Ф вече почти ясно ще е жена на К  - " Знам, че не обичаш кафе без каймак, но ще трябва да свикнеш! : ))  реакцията и погледа, разбира се, пак правилните...

Скрит текст:
Сцената вечерта в градината на конака е силна. Дотук беше с два различни превода. На мен повече ми хареса този, в който К казва, че с любовта му към Ф в него е израснало дърво, което нито цъфти, нито изсъхва. Снощният превод беше друг, чудя се как е в оригинала. При директното излъчване съм пропуснала, че викът накрая е на Кямран. Както го преведоха ми е трудно да си изясня изцяло смисъла. Дайте идеи -  "Улетающая от Аллаха" ??   и това - "Момиче, което не е пораснало в прегръдките на майка си" - иска да каже, че тя не умее да обича, или че не умее да показва любовта си? Очевидно този вик е подтикнал Бесиме да разкаже за глупостите на щерка си. Решението сутринта беше лесно - избраха сигурното щастие на двете деца срещу неясното щастие на третото.

Кямран много страда, малко трябваше, но не можа да пребори недоверието към Ф при създалите се обстоятелства. И тук се видя, че тя го превъзхожда в това отношение. Готова е да си затвори очите и ушите за всичко и да го подкрепи. Хареса ми как тропна по масата и това  "При вас е семейна традиция да пращате човек на ешафода, преди да го изслушате."

Хубави цитати от книгата сте постнали, чета си ги всичките  Hug

Лека нощ! Утре е хубав ден, вторник : )

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 10:23 от didibu

# 687

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 01:03 от sebilMM

# 688
Добро утро Hug
Рано сутринта изчетох всичко Hug много хубави неща сте написали  bouquet
di...va, за колажите  bouquet много са красиви

Днес е вторник, деня с с любимия сериал Heart Eyes
Да си припомним какво ще гледаме Laughing
Желая на всички един прекрасен ден!

# 689
Здравейте Hug

Ети Heart Eyes не само за кафето , а и за гифчетата Laughing  bouquet

Най-очакваната  сцена  довечера е и в подписа ти Laughing smile3508