БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 43 075
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • Once there was a Hushpuppy...
icyangel -мерси Peace
Да попитам за соса, ако използвам заквасена сметана/малко ще я разредя, да се втечни/ грешно ли е?
И вместо синьо сирене, само обикновенно, може ли?

# 346
icyangel -мерси Peace
Да попитам за соса, ако използвам заквасена сметана/малко ще я разредя, да се втечни/ грешно ли е?
И вместо синьо сирене, само обикновенно, може ли?
За сметана, нека се изкаже някой с опит с нея, аз лично не съм я замествала. За сиренето - да заместила съм го и е ок, променя се вкуса на ястието което е очаквано  Simple Smile , но си остава вкусно

# 347
  • в сърцето на държавата
Здравейте,
 моля за малко помощ-какво брашно използувате за питки-има различни-Сливенско, Клевер -в билата и разни др марки?

# 348
  • София
Здравейте,
 моля за малко помощ-какво брашно използувате за питки-има различни-Сливенско, Клевер -в билата и разни др марки?

София мел.

# 349
  • Sofia
Купували ли сте риба ЛУНА,вкусна ли е,как я приготвихте....Днес видях в кварталната рибарница и се изкуших да купя.Около 10лв./кг.нарязана на огромни котлети,моето парче дойде 1,5кг. Продавача ме убеди,че била вкусна всякак.Сега обмислям как да я сготвя,клоня към печене във фурната.
Иначе изглежда много страховита рибата  #Crazy http://hicomm.bg/web/files/richeditor/articles/images/akcenti/10 … nge_fishes/73.jpg

# 350
  • София
Какво да правя с дюлите?  Thinking Имам две касетки и се чудя какво да ги правя...  Crazy

Сладкиш "Рай"

...

Сметаната заквасена в кофичка ли или течна?

# 351
  • София
Какво да правя с дюлите?  Thinking Имам две касетки и се чудя какво да ги правя...  Crazy

Сладкиш "Рай"

...

Сметаната заквасена в кофичка ли или течна?

Заквасена  Peace

# 352
  • софия
Аз не съм виждала течна заквасена сметана  Rolling Eyes

# 353
  • София
Здравейте,

Ползвам брашна на  Farina  и  Mulino Bianco. За всякакъв вид печива има, било за сладкиши, паста, хляб. Много съм доволна и определено има разлика от нашето и италианското.  Peace Във всяка по-голяма верига магазини ги има.

# 354
  • София
Здравейте ,преди време бях гледала рецепта за пържени зелени домати ,които не се овалваха в брашно или нещо подобно ,но сега не я намирам.Моля помагайте  Hug !

# 355
  • София, България
Моля, кажете, ако оставя тесто да втасва през нощта в хладилника, сутринта като го извадя трябва ли да го оставя пак на топло, или ще се води вече втасало  newsm78

# 356
студено тесто не ти върши работа.

# 357
  • София, България
Мерси Бонго, разбрах, ще го оставя да се стопли, но сега пък ми възниква друго притеснение. Първоначално мислех да го пека веднага, и го оставих на топло. След 10-15 минути реших друго и го прибрах в хладилника. Сега - 1 час по-късно- го отварям и гледам  - ми то напълнило вече купата, порастнало е доста  newsm78 При това положение дали ще издържи до утре  newsm78

Питам така подробно, защото предния път като го оставях за през нощта в хладилника, на другия ден пекохме питки и станаха много твърди и сбити /признавам, че милото ги "пое" на втория ден, и затова не знам точно какво е правил/

# 358
  • пак там
Тоест може тестото да се омеси предишния ден, да втаса, да се прибере в хладилника, на сутринта да се извади, докато се стопли, и да се пече, така ли?

Отскоро се метнах на тестените изделия и все още много неща не са ми ясни...

# 359
Тоест може тестото да се омеси предишния ден, да втаса, да се прибере в хладилника, на сутринта да се извади, докато се стопли, и да се пече, така ли?

Отскоро се метнах на тестените изделия и все още много неща не са ми ясни...
Hug

Тестото се замесва и веднага без да се чака се прибира в хладилника.Така цяла нощ втасва бавно и няма страшно от превтасване.На сутринта се вади,оформя се каквото ще се прави,втасва,маже се и се пече......За мекици -  след като се стопли тестото се оформят мекиците и се пържат.....

Общи условия

Активация на акаунт