Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 285
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Днес си пусках кр. изследвания - след 2 седмици пиене на железен препарат желязото се е повлияло и си е добре, но хемоглобина ми си стои на 111. Качил се е съвсем малко Sad Така ли ще си карам до края?

Ако това ще те успокои, аз и двата пъти раждах с хемоглобин малко под 100. Не съм пила лекарства. Със сестра ми бременеехме заедно и тя беше с нисък хемоглобин, пи железен препарат и хемоглобинът й остана колкото моят. И двете имахме нормални раждания Peace

# 196
По принцип на стойностите на хемоглобина им трябва време, за да се вдигнат, след като се запълнят депата желязо. Освен това при бременните хемоглобинът физиологично е по-нисък, така че 111 е ок.

# 197
-True Blue-, и аз раждах с хемоглобин 110  Peace.

# 198
Тогава и да не се вдигне е ок, стига да не пада  Praynig  лошото е, че и еритроцитите и хематокрита ми са под нормата, но то е нормално при анемия.

# 199
Днес си пусках кр. изследвания - след 2 седмици пиене на железен препарат желязото се е повлияло и си е добре, но хемоглобина ми си стои на 111. Качил се е съвсем малко Sad Така ли ще си карам до края?

Ами като за бременна си е супер Peace, както са казали и преди мен на бременните си им е по-нисък хемоглобина. Аз с такъв бях в началото на бременността после вече доста падна и отидох да раждам с хемоглобин 96. Опитвай да поддържаш и с храната и щом приемаш и желязо всичко ще е наред Hug

# 200
Блаагодаря ви на всички  Hug

сега глдам, че пък MCV обема на еритроцитите ми е маалко над нормата  newsm78 което е присъщо за други видове анемии... но няма да се филмирам, ще видим и лекаря утре какво ще каже.

# 201
  • София
Момичета да дена си меря кръвното по няколко пъти на ден (не непрекъснато естествено) и ми е 100/50 (преди бременността ми беше нормално 90/60). Но днес цял ден ме боли страшно главата и се оказа, че е 80/40. До колко долна граница не е опасно?

# 202
  • София
Момичета, имам си бебче! Роди се на 11.11. привечер и съм много щастлива. Искам да благодаря на всички от вас, които са ми помогнали по един или друг въпрос в тази тема  Hug

# 203
Момичета корема ми е доста ниско през цялата бременност наболяваме  ниско долу доста често нужно ли е да ме прегледат или е нормално.При преглед възможно ли е да прокървя на този етап от бременността

# 204
Не се очаква да прокървиш след преглед на никой етап от бременността.
Ако се опасяваш, че имаш контракции, отиди на лекар.

# 205
Момичета да дена си меря кръвното по няколко пъти на ден (не непрекъснато естествено) и ми е 100/50 (преди бременността ми беше нормално 90/60). Но днес цял ден ме боли страшно главата и се оказа, че е 80/40. До колко долна граница не е опасно?
Не знам до колко не е опасно, но да те успокоя, че не си само ти така.
Моето вчера беше 85/45, всъщност на всички консултации/ само тогава ми се мери кръвното, аз вкъщи не го правя/ кръвното ми е в тези граници.

# 206
  • София
absolutpartystar честито, да е живо и здраво   bouquet

Елена Ди, благодаря ти, успокои ме  Hug Аз го меря вкъщи, защото не ми е добре и много ме боли главата  Tired Освен това чакам да стана 11 седмица, за да ме запишат за наблюдение.

# 207

Елена Ди, благодаря ти, успокои ме  Hug Аз го меря вкъщи, защото не ми е добре и много ме боли главата  Tired Освен това чакам да стана 11 седмица, за да ме запишат за наблюдение.

На мен също първите месеци ми се виеше свят и имах главоболие от ниското кръвно, но след това отшумяха, въпреки, че още съм с много ниско кръвно.
Аз и по принцип не съм с високо, но поне поддържах прилични граници 110/70, толкова ниско никога не ми е било.

Честито детенце на absolutpartystar, да е живо и здраво!

# 208
meggle в началото често се случва това с ниското кръвно  Peace. Защо не си го вдигнеш щом се чувстваш зле - хапни нещо сладичко, пий един солен айрян, пий повече течности.

absolutpartystar да ти е живо и здраво дететнцето Hug

# 209
Момичета корема ми е доста ниско през цялата бременност наболяваме  ниско долу доста често нужно ли е да ме прегледат или е нормално.При преглед възможно ли е да прокървя на този етап от бременността

sunny_28 както Алексче ти е казала няма как да прокървиш и ако имаш съмнения за контракции трябва да се свържеш с доктора си Simple Smile . Иначе при мен също още от самото начало на бременността корема ми е ниско долу и да наболява от опъването и натежаването, но няма как Simple Smile

meggle щом не се чувстваш добре консултирай се с гинеколога си. При мен случая беше обратен, започнах рязко да качвам кръвното, болеше ме глава, виеше ми се свят, но в един момент организма свиква, но доктора ми обясни, че кр. нал. не трябва да ми надвишава определени стойности. Предполагам, че и когато пада, не трябва да е под определени стойности. Аз след като го проконтролирах ме пратиха на Доплер, за да видят как е кръвоснабдяването към бебо . Дано скоро влезеш в ритъм и си ОК Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт