Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 289
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря Ви момичета за съветите   bouquet Като се замисля не пия много течности, да не кажа почти и вода  Embarassed Ще взема мерки.

# 211
meggle, трябва да пиеш поне по литър и половина течности на ден. Ако не ти се пие, настоявай си! Ако нещо все пак те притеснява, не е задължително да чакаш до 11г.с., за да идеш на АГ.

# 212
  • София
О, аз си ходя, даже преди 2 дни бях, нещо съм и настинала и ми назначи лечение. Имах предвид, че кръвното се мери, чак след това, като мине 11 седмица. Въпреки че не помня миналия път, като бях бременна да ми мереха изобщо кръвното  newsm78

# 213
  • София
Честито бебче на absolutpartystar  bouquet

Прочетох първите 4 страници и после последните 4 страници, но не видях отговор на въпроса си, затова да ви питам: при закъснение 6 дена и положителен домашен тест, кога да ида на лекар? Ако ида днес -утре, може би още е рано нещо да се види? Хич не съм се разбързала и спокойно мога да поизчакам, ама знам ли, да не взема да изпусна някоя важна информация и да ме е яд после Simple Smile
И още нещо: там където ще ида на лекар, там ли ще ме наблюдават през цялото време? Или имам време докато си реша кой  и къде ще ме наблюдава?

# 214
absolutpartystar, честити бебче и от мен! Да ви е живо и здраво и много да ви радва!

# 215
Честито бебче на absolutpartystar  bouquet

Прочетох първите 4 страници и после последните 4 страници, но не видях отговор на въпроса си, затова да ви питам: при закъснение 6 дена и положителен домашен тест, кога да ида на лекар? Ако ида днес -утре, може би още е рано нещо да се види? Хич не съм се разбързала и спокойно мога да поизчакам, ама знам ли, да не взема да изпусна някоя важна информация и да ме е яд после Simple Smile
И още нещо: там където ще ида на лекар, там ли ще ме наблюдават през цялото време? Или имам време докато си реша кой  и къде ще ме наблюдава?
ПРи около седмица закъснение би трябвало да се види плоден сак, да. Но може да изчакаш да станат и 10 дни за по- сигурно.
Пий фолиева киселина, друго важно няма какво да изпуснеш.
Не е задължително да си следиш бременността там, където ще отидеш за първия преглед.

# 216
  • София
Благодаря ти, Елена Ди.
Не се сетих за фолиевата киселина  bouquet отивам да поръчвам

# 217
Мина фон В. зависи от видеозона (за предпочитане вагинален при толкова ранна бременост) както и от специалиста, аз отидох на 5 ден закъснение (нямах търпение  Simple Smile) и видяха плоден сак, вече дали има ембрион в сака се вижда по-късно. Елена вече ти е казала и за доктора, въобще не е задължително това да е лекарят който ще те следи, а за да почне да те следи трябва да станеш определена седмица и да си вземеш направление от ЛЛ, така че сега на този преглед по никакъв начин не се обвързваш с този лекар. А фолиевата е трябвало да я почнеш и по-рано щом си планирала бременост, но и сега да я почнеш все ще има смисъл.

# 218
  • София
благодаря ти mibobo

за фолиевата киселина ама хич хич не съм се и сетила; пък бременността не е баш планирана - не мога да пия хапчета с месеци.. Да се надяваме, че зелената салата с екстри всеки ден е компенсирала нещата.

# 219
Ами по принцип можеш да пиеш фолиевата с месеци  Laughing, аз я пих 9 месеца преди да забременея. В САЩ всяка жена в детеродна възраст я пие точно с идеята ако се получи забременяване да е подготвена. Няма значение фактите са налице  Simple Smile, но поне сега я почвай иначе ти желая спокойна бременност Hug

# 220
за фолиевата киселина ама хич хич не съм се и сетила; пък бременността не е баш планирана - не мога да пия хапчета с месеци.. Да се надяваме, че зелената салата с екстри всеки ден е компенсирала нещата.
Зависи от "екстрите". Най-добрият естествен източник на фолиева киселина е хранителната мая.

Меггле, под течности разбирай вода и най-близките й производни, несъдържащи рафинирани подсладители, изкуствени оцветители и пр. Сиреч, трябва да изпиваш поне по 200 мл. вода на всеки час, докато си будна. Тя може да е в чиста форма, като чай или с естествени ароматизатори/овкусители (лимонени резенчета, ягоди, листа прясна мента и пр.). Ако правиш чай, разнообразявай билките. Можеш да добавиш зелен или бял чай.

Честито на Парти Стар!

# 221
  • София
Да Фея, знам, че трябва да е чиста вода  Tired

С чайовете също не се разбираме, ще се постарая за водата  Hug

# 222
Да Фея, знам, че трябва да е чиста вода  Tired

С чайовете също не се разбираме, ще се постарая за водата  Hug

За чайовете, също не всички са на едно мнение по време на бременност, така че водата е може би най-доброто решение. Успех Hug

# 223
Да Фея, знам, че трябва да е чиста вода  Tired
Не беше нищо лично, Меггле. Просто уточнявам, защото "течности" са и кОлата, и виното, и кафето, и "Ред Бул", и плодовите сокове. Предпочитам да кажа нещо излишно, вместо някой да се подведе  Peace

За чайовете, също не всички са на едно мнение по време на бременност
Аз затова препоръчах разнообразие от билки, зелени и бели чайове.

# 224
Аз пък не искам да споря, но понеже пия чайове, доста четох като забременях.. За зеления чай пише, че влияе на приема на фолиева киселина и поради това не е препоръчителен. Е, аз съм пила чаша - две откак съм бременна, защото смятам, че чак толкова няма да навреди такова малко количество. Но в общи линии единствено за шипковия чай никъде не прочетох да е вреден за бременната жена. Все тая де, то момичето си каза, че не обича чай. Ама и се съмнявам бременна жена, на която  казват, че трябва да пие течности, да си представя вино, нафта и кафе.

Общи условия

Активация на акаунт