Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 293
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Но в общи линии единствено за шипковия чай никъде не прочетох да е вреден за бременната жена.
Липовият също, и Ройбос може да се пие без ограничения.

# 226
  • София
благодаря ви, mibobo, Фея Simple Smile

Аз пък не искам да споря, но понеже пия чайове, доста четох като забременях.. За зеления чай пише, че влияе на приема на фолиева киселина и поради това не е препоръчителен.
а черния чай и той ли така действа? какво пиете сутрин за разсънване?

# 227
Черния чай съдържа кофеин, не се препоръчва при бременни.

# 228
Честно казано аз не пия нищо за разсънване - свикнах. Но кафе си правя понякога, когато ми се препие, но не често.

# 229
При бременност се препоръчва да се пие само чай от липа, шипка и джинджифил Wink

# 230
За липата, както и за малината четох противоречива информация. Но щом казвате - може пък и липата да е хубава. А чаят от джинджифил хубав ли е?

# 231
  • София
Месечинка да ти кажа аз познавам такива, които под течности разбират 1л. сок от портокал от картонена кутия например. Затова Фея уточнява  Peace
За чая от джинджифил и аз се интересувам, нали казват, че помага и при гадене, но трябва да е корен задължително. И гинеколожката ми каза онзи ден да си правя чай от корен на джинджифил. По принцип е доста натрапчива миризмата му, но суров. На чай не съм го пробвала.

# 232
Месечинка да ти кажа аз познавам такива, които под течности разбират 1л. сок от портокал от картонена кутия например. Затова Фея уточнява  Peace

Аз познавам една бременна висшистка/ !!!/ , която под 1 литър течност разбира 1 литър безалкохолно.

# 233
За липата, както и за малината четох противоречива информация. Но щом казвате - може пък и липата да е хубава. А чаят от джинджифил хубав ли е?
Изчетох много статии и навсякъде пише, че тези 3 билки могат да се пият по време на бременност. Да не би да си чела за лайката, тя не е препоръчителна?

# 234
  • Варна
И аз никъде не съм чела ,че липата може да е противопоказна Rolling Eyes
За събуждане може да пиете Инка Grinning Не знам колко "събужда", но на мен успешно ми заместваше кафето.

# 235
Да, греша. За лайката съм чела.

# 236
  • София
Благодаря ви за пожеланията, момичета   bouquet

# 237
Меггле, от пресния джинджифилов корен не се прави точно чай, а запарка. Много е хубава, ароматна, с леко боцкащ привкус.

Аз често добавям джинджифилов корен и към сутрешното си зеленчуково/плодово смуди.

# 238
  • София
Фея ще ми кажеш ли как точно се прави запарката? Може и на лични, да не спамим, но си мисля, че ще е интересно на момичетата, още повече щом помага при гадене  Hug

# 239
  • София
Меггле, от пресния джинджифилов корен не се прави точно чай, а запарка. Много е хубава, ароматна, с леко боцкащ привкус.

Аз често добавям джинджифилов корен и към сутрешното си зеленчуково/плодово смуди.
присъединявам се към това мнение - чаят от джинджифил е много свеж, на мен ми прилича на нещо като лимон, ама не точно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт