Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 301
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Фея ще ми кажеш ли как точно се прави запарката? Може и на лични, да не спамим, но си мисля, че ще е интересно на момичетата, още повече щом помага при гадене  Hug

Сипваш литър вода в съд и го слагаш на котлона. Когато тя заври, махаш съда от котлона, слагаш във водата 5-6 (или повече, ако обичаш люто) тънки шайбички джинджифилов корен и тургаш капак отгоре. След 10 мин запарката е готова.

Можеш да добавиш портокалови корички и/или канела. Ако не можеш да пиеш без подсладител, изчакай запарката да поизстине и добави медец.

# 241
  • София
Както си го описала направо ми се допи в момента  Heart Eyes
Ако не слагам мед минава ли за 1 литър течност  Flutter

# 242
Здравейте, момичета.
Първо да се похваля с прекрасно момиченце, вече на 17 дни. Роди се 49см. и 3,450.

Въпросът ми обаче е относно шевовете, които така и не разбрах колко са, но имам и вътрешни и външни. Казаха ми, че ще паднат сами и ми препоръчаха да си взема спрей Цикатридин, който е нещо като антибиотик за различни рани. Някой ползвал ли го е? Защото моят вече е на привършване и се чудя дали мога да си взема още един флакон, защото на него не пише колко време може да се използва, а четох, че конците падат около 40-тия ден в повечето случаи. Приемам и други всякакви съвети относно тези шевове, защото болят доста. Другото, което права е, че се мия с вода с йод по два пъти на ден.

# 243
  • Варна
Хммм, моите на 6-тия ден бяха зараснали, без да съм мазала, пръскала или мила с нищо друго, освен с вода. В момента, в който ми махнаха конците (защото не бях с разграждащи се) спрях да ги усещам. Дотогава боляха, защото конците се бяха впили в месото, болеше наистина много. Не съм спец, но да не би при теб да се е получило нещо такова, 17 дни е много време Confused

# 244
  • София !
Първо , още веднъж честито , да е жива и здрава малката  Heart Eyes !!
За спрея нищо не мога да кажа , но може вместо само вода да ползваш смрадлика , аз така правех .
Смрадлика + 2-3 капки йод .

# 245
Пoлu честита госпожица да е жива и здрава Hug

За шевовете аз пръсках с  Оксикорт спрей, отделно акушерка ми каза да правя седящи бани в леген със смрадлика. Но истината е, че докато паднат конците дърпа и боли, след свалянето им (моите ги махнаха на 7 ден) облекчението е страхотно  Whistling . Иначе в родилния ни правеха точно такива промивки с вода и няколко капки йод Peace

# 246
Много ви благодаря. Ще пробвам баните със смрадлика. Аз малко се наплаших, защото в стари теми четох, че има жена на които са им казали, че конците сами ще паднат, но се е оказало, че не са разградими. Аз заминавам и няма да мога да отида до МД на контролен преглед, но може би ще е добре да ида на гинеколог, за да ми каже дали всичко върви нормално със зарастването.  Rolling Eyes

# 247
За твое успокоение върви и направи един преглед  Peace. Аз даже се чудя независимо, че са разградими дали не биха могли да се махнат конците ако прецени гинеколога, защото наистина падат бавно  Rolling Eyes а определено раната е зарастнала за толкова време според мен.

# 248
Точно това е, че като гледам с малко огледалце външните шевове ми се струва не само, че не е зараснала раната, а и че не съм зашита като хората. Но не разбирам нищо и това са само предположения. Направо ме е страх от този преглед, но ще отида, ако до 20-25 ден няма промяна. Отново благодаря за мненията.

# 249
Направи си баните със смрадлика и ще зарастне всичко  Peace

# 250
  • София
Здравейте , някоя от вас използвала ли е мини клизми Релаксит от аптеките? И какво мислите за тях?

# 251
Поли, честито и от мен!

И аз съм за баните със смрадлика. Чудна билка е тази! Но бих отишла и на преглед. Особено при предстоящо пътуване.

# 252
  • Варна
Поли,
иди на преглед. 17 дни да не са зараснали раните ми се вижда ужасно дълъг период. Може наистина да са се впили конците, оттам да идва и болката, и възпалението, което ти се струва, че виждаш. Аз хич не бих чакала. И като чета се радвам, че моите конци не бяха разграждащи се, седмица след раждането бях напълно забравила за шева.

# 253
  • Велико Търново
И според мен ако имаш възможност отиди на лекар. Аз имах само вътрепни конци, разграждащи, отвън ме лепиха. Не че не ме болеше, но беше поносимо. Вътрешните паданаха някъде след месец, но нямаше рани.

# 254
  • гр.София
Добро утро! Първо да честитя на Поли и Партистар ,честити рожби мамчета,да си ви живи и здрави съкровищата,а на вас бързо възстановяване и изпълнено с радости майчинство  Hug  Hug   bouquet   bouquet  Tada
И сега въпроса ми е към именно раждалите момичета вече.Вие направихте ли профилактиката с вит.К веднага след раждането,и какво мислите за нея???И мамите,които са раждали в ТК,и са решили да я правят как са процедирали,че знам че там не се прилага,а аз за сега ще съм там???
П.п.малко извън темата "бременност" ми е въпроса,извинете за отклоняването  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт